-->

Cum sa traiesti o viata sanatoasa


Traim o viata atat de accelerata. fiind atat de competitivi in viata noastra cotidiana (familie, prieteni, job, compromisuri sociale) si nu ne ramane mult timp sa ne ingrijim sufletul si sanatatea.

Hai sa vedem ce lucruri simple putem sa facem ca sa ne imbunatatim calitatea vietii.


Bea mai multa apa.

Auzi acest lucru in fiecare zi.
Stim ca organismul nostru este 72% apa. Apa este folosita de catre organism in digestia hranei.

O scadere a fluidelor de 5% creaza o pierdere de 25-30% de energie. O scadere de 15% a lichidelor cauzeaza moartea. In acest moment 66% dintre noi nu bem suficienta apa si din acesta cauza mai multi de jumatate din populatie nu functioneaza cu toti cei 6 cilindri ca sa o punem asa. Si la acest lucru se mai adauga bineinteles si poluarea, mancarea proasta si stresul la care suntem supusi.

Sa ramai hidratat nu este un lucru greu de remediat. Pur si simplu trebuie sa bem in jur de 2 litri de apa pe zi sau mai simplu bea un pahar de apa de 240ml aproximativ la fiecare jumatate de ora, si vei observa o crestere notabila a nivelului tau de energie.


Consuma mai multa mancare nepreparata termic.

Un fapt mai putin cunoscut este ca procesarea alimentelor distruge mare parte din continutul nutrientilor. Tinand cont si de faptul ca nu mancam suficiente vegetale asta este o problema foarte importanta. Nutritionistii recomanda consumul a cinci portii de vegetale proaspete pe zi. Oare cati dintre noi tinem cont de acest sfat?
O metoda excelenta de a obtine nutrientii care se gasesc in vegetalele proaspete fara sa stai toate ziua in fata aragazului sau sa mananci lujeri de telina cruda este sa stoarceti vegetalele. Asigura-te ca ai un storcator bun, stoarce vegetalele care crezi ca le doresti si incepe sa bei pana ajungi la o sanatate buna.
Cred ca nu este greu sa faci asta si daca ne gandim mai bine nici nu dureaza mult sa obtii un suc de vegetale ( pe de alta parte nu trebuie sa gatesti) si este convenabil.
Poti sa iei sucul cu tine la munca si sa le dai chiar si copiilor din el.
Iarba de grau, in special, este o excelenta sursa nutritionala. Are un continut ridicat de clorofila (uneori descris ca „sange vegetal”, deoarece seamana indeaproape cu moleculele de celule rosii din sange) si are peste 100 de elemente de care organismul are nevoie. Cerealele proaspete sunt o alta sursa excelenta de vitamine si minerale.

Faceti mai multa miscare

In ziua de azi in salile de fitness poti face aerobic, dans, yoga, pilates, si cate altele.
Daca intradevar nu ai timp si nici bani sa mergi la sala, sau preferi sa iti petreci diminatile si noptile in casa, incearca sa faci miscare cu ajutorul unei biciclete eliptice.
Eu as fi pierduta fara bicicleta mea eliptica. Am montat-o in fata televizorului si in acest fel pot sa urmaresc si emisiunile mele preferate.
Daca nu esti intr-o forma fizica buna sau suferi de vreo boala poate fi o lupta gigantica sa faceti cea mai mica cantitate de exercitii fizice intr-o zi. Pericolul este ca inactivitatea duce la o pierdere mai mare de energie, care devine un ciclu de auto-perpetuare pana cand abia te poti ridica de pe canapea.

Un mod excelent de a va intoarce intr-o rutina fizica este sa incepeti incet. In primele doua saptamani, plimbare / plimbare timp de 5 minute pe zi - exact 5 minute, nu mai mult, chiar daca credeti că puteti continua. Cand cele 2 saptamani au trecut, cresteti la 7 minute, apoi 10 minute, 12 minute ... continuati sa va cresteti treptat activitatea pana cand ajungeti la un nivel cu care sunteti confortabil.

Poate suna puțin prost, dar funcționeaza. De fapt, iti pacalesti corpul sa produca mai multa energie. Iti creezi timpul de exercitiu atat de incet incat corpul tau nu isi da seama cu adevarat de ceea ce se intampla. Urmati aceasta metoda si, inainte sa va dati seama, va veți simti confortabil cu limitele dvs. in fiecare zi.

Deci, oameni buni, acesta sunt elementele de baza. Dacă iti poti rearanja puțin viata pentru a permite obisnuinte alimentare mai bune si cateva exercitii fizice si daca iti amintesti sa bei doar un pahar cu apa la fiecare jumatate de ora sau ceva, vei fi bine pe cale să duci o viata sanatoasa. 

Ca o nota finala, nu uitati sa va faceti timp pentru voi. Meditatia este o modalitate excelenta de a minimiza stresul. Nu trebuie sa stati ore in sir, ci sa va acordati 5 minute de timp in liniste in fiecare zi - chiar si la dus, daca acesta este singurul loc in care va puteti face timp liber si sa va relaxati putin.

Si, nu in ultimul rand, razi! De fapt, razi ca nebun; Cu cat este mai puternic cu atat mai bine! Vei fi surprins cat este de simplu si cat de mult iti poate ridica buna dispozitie!

De fiecare data cand razi, iti prelungesti viata cu cateva zile



P.S. Dacă ţi-a plăcut articolul şi consideri că poate fi util şi altor oameni, apreciază-l aşa cum se cuvine şi transmite-l mai departe.

Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment