-->

10 reguli pentru cresterea energiei vitale

BunicaStieTot

Pentru a fi sanatosi este foarte important sa ne mentinem activi in fiecare zi. Sunt suficiente 20 de minute de exercitii fizice pe zi ca nivelul nostru de energie sa creasca semnificativ.


Activitatile pe care le facem in fiecare zi oxigeneaza toate organele si muschii corpului, lucru care se intampla datorita unei mai bune circulatii a sangelui. Toate acestea duc la o accelerare a metabolismului si bineinteles la arderea grasimilor. Arderea grasimilor duce iminent la pierderea kilogramelor in plus si bineinteles la un plus de energie.

Avand mai multa energie corpul nostru poate lupta impotriva stresului. Stresul poate apare din diverse cauze cum ar fi: familia, cariera, situatia financiara, etc. si poate provoca diverse boli, cu cat mai putina energie avem cu atat mai putin putem lupta impotriva tuturor factorilor care ne afecteaza sanatatea.

Dar sa vedem care sunt cele 10 reguli care ne ajuta sa ne crestem energia si in acest fel sa avem o sanatate mai buna.

1. Alimentatia. Bazic, fundamental si bineinteles numarul 1. Daca corpul nostru nu beneficiaza de o alimentatie adecvata si sanatoasa nu va functiona la 100%.
Pentru o alimentatie sanatoasa nu trebuie decat sa adoptam anumite obiceiuri sanatoase, cum ar fi consumarea a mai multe legume in detrimentul carnii, consumul de produse proaspete si a cat mai putine produse procesate, introducerea in meniul zilnic a unei cantitati optime de lactate, cereale, fructe si diverse seminte.

2. Ramai hidratat. Alaturi de alimentatie trebuie sa intelegem de asemenea si importanta apei pentru corpul nostru. Stim deja ca organismul uman contine 75% apa. Celulele corpului nostru au nevoie de oxigen ca sa supravietuiasca iar apa este una din sursele vitale. Ramai hidratat. Un pahar de apa in fiecare ora si vei vedea rezultatele.

3. Mediteaza. Meditatia care bineinteles este strans legata de respiratie ne ajuta foarte mult in calmarea mintii noastre, ne ajuta sa ne cunoastem pe noi insine si sa infruntam realitatea asa cum este. Vom observa cu timpul ca impuritatile din viata noastra dispar cu totul iar noi vom reusi sa traim o viata fericita si impacata, o viata cu mai putine negativitati.

4. Fa miscare. Sportul este cea mai puternica arma cu care ne putem creste energia vitala. Fa miscare cel putin 30 de minute pe zi. Prin miscare intelegem inclusiv plimbarile lungi in aer liber sau mersul la sala. Pentru cei care doresc sa aibe acea stare de bine si de sanatate deplina sportul practicat cu regularitate este cel mai bun aliat al unei alimentatii corecte.

5. Odihna. Corpul si mintea noastra au nevoie de odihna ca sa se recupereze. A nu te odihni suficient este ca si cum ai vrea sa pornesti o masina fara benzina. Nu trebuie sa permiti ca viata, munca si problemele cotidiene sa iti fure orele de somn necesare, care ar trebui sa fie in jur de 7-8. In timp ce dormim corpul nostru se recupereaza de la stresul fizic, se imbunatateste circulatia sangelui, sistemul nostru imunitar este intarit, tesuturile se regenereaza.

6. Conecteaza-te cu natura. Iti poti reduce nivelul de stres petrecand mai mult timp afara, bucurandu-te de natura. Bucura-te de rasaritul si de apusul soarelui. Oriunde te-ai afla fii mereu conectat cu natura si asta iti va da un plus de energie si de buna dispozitie. Poti doar sa te plimbi prin parc, sa alergi sau sa mergi cu bicicleta, fa ceea ce iti face placere sa faci, tu stii cel mai bine. Conectarea cu natura te ajuta in orice situatie, fie ca esti tensionat, anxios sau stresat.

7. Sexul. Sexul are numeroase beneficii pentru organism si hai sa vedem care sunt acestea: starea de sanatate se imbunatateste, viata de cuplu devine mai frumoasa, te simti mai echilibrat, creste dorinta de comunicare, creste energia de viata, de munca, de a realiza ceea ce ti-ai propus. Legatura dintre sex şi fericire este cunoscută de zeci de ani. Primul studiu care a corelat sexul cu scăderea nivelului de anxietate datează din anul 1958, în timp ce nenumărate studii au arătat că sexul creşte nivelul de dopamină, oxitocină şi opioide din creier.

8. Ai grija de ce asculti, vezi sau citesti. Nimic nu iti poate fura mai multa energie decat sa fii inconjurat de persoane toxice, pesimiste sau sa citesti stiri negative. Hotaraste-te sa absorbi doar continut cu valoare pozitiva, care te ajuta sa cresti, sa inveti lucruri noi, care te imbogatesc si nu te saracesc.

9. Inconjoara-te de persoanele care te fac fericit. Persoane care te fac sa razi, care te ajuta cand ai nevoie de ajutor, persoane care sunt cu adevarat preocupate de fericirea ta. Merita sa fii inconjurat de astfel de persoane. Restul sunt de prisos. In concluzie spune-mi cu cine umbli si iti voi spune ce energie ai.

10. Apreciaza tot ce te inconjoara. Asta este una din preferatele mele. Pe mine ma incanta sa stau in liniste si sa apreciez tot ce ma inconjoara. Ma incanta sa merg pe plaja dimineata si sa privesc rasaritul soarelui. Marea albastră, plaja cu nisip auriu, soarele îmbietor, aerul cu miros de alge… Simt atunci ca tot ce ma inconjoara este atat de minunat si tot acest ritual ma incarca de energie pozitiva.
Natura are o putere uimitoare asupra noastra. Poate pentru ca suntem parte din ea.

P.S. Dacă ţi-a plăcut articolul şi consideri că poate fi util şi altor oameni, apreciază-l aşa cum se cuvine şi transmite-l mai departe.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment