-->

Beneficii ale uleiului de ricin pentru sanatate si frumusete



Uleiul de ricin este un lichid galbui, vascos, ce se extrage din semintele de ricin. Efectele sale miraculoase asupra corpului uman au fost descoperite si utilizate cu succes cu secole in urma.

Este un ulei cu o concentratie mare de acizi grasi nesaturati si prezinta puternice proprietati antioxidante si antiinflamatorii.
Desi are un gust puternic si destul de neplacut uleiul de ricin se utilizeaza intern, la recomandarea medicului, ca tratament impotriva constipatiei si parazitilor intestinali.
Uleiul de ricin este un laxativ puternic, extrem de eficient in tratarea constipaţiei. 
Pentru a trata aceasta problema este indicat sa luati cate o lingurita de ulei în fiecare dimineata. Il puteti consuma cu suc de portocale pentru un gust mai bun. 
Nu tineti aceasta cura mai mult de 3 zile.

De asemenea, uleiul de ricin se utilizeaza cu succes si împotriva paraziţilor intestinali. 

Terapia, în acest caz, presupune administrarea lui in paralel cu seminţe de dovleac. 
Astfel, dimineaţa, pe stomacul gol se iau cate 100-200 g de seminte de dovleac, dupa care se iau una-doua linguri de ulei de ricin. 
Urmati acest tratament timp de sapte zile.

   Inca de acum cateva sute de ani in urma, uleiul de ricin era folosit extern, pentru tratarea a numeroase afectiuni si probleme de sanatate, dar si ca aliat al frumusetii parului si tenului.
 Uleiul de ricin are puternice proprietati antiinflamatorii, ceea ce îl face ideal pentru masajul zilnic in lupta impotriva artritei. 
Este benefic pentru durerile articulare, inflamarea nervilor şi durerile musculare.

 Persoanele care se confrunta cu dureri de spate cum ar fi cele provocate de sciatica pot scapa de neplaceri cu ajutorul compreselor cu ulei de ricin. 
Pe o panza curata se pune putin ulei de ricin si se aplica pe zona dureroasa. Acoperiti apoi cu un prosop incalzit in prealabil si stati astfel timp de 20 de minute. 
Procedura se poate repeta la fiecare două ore.

 Uleiul de ricin calmeaza iritatiile pielii. 
Este o soluţie eficienta si la îndemana si in caz de eczeme, degeraturi, arsuri, de rani superficiale sau piele uscata. 
In plus, specialistii spun ca acest remediu ajuta si la combaterea acneei, la atenuarea petelor de batranete precum si la calmarea iritatiilor de la nivelul pielii. 
In toate aceste cazuri, se recomanda ungerea zonelor afectate cu ulei de ricin, care se indeparteaza dimineata cu sapun si apa calduta.

In sezonul rece, uleiul de ricin ne ajuta sa inlaturam neplacuta senzatie de pielea uscata . Astfel, se amesteca zece picaturi de ulei de ricin cu un galbenus de ou si se aplica un strat subtire pe fata. Dupa cincisprezece minute, se indeparteaza usor folosind un decoct de musetel.

Utilizari ale uleiului de ricin deosebit de importante pentru frumuseţe:


  • Pentru pielea intarita de pe coate, spre exemplu, este bine sa se unga portiunea de piele afectata cu ulei de ricin. Apoi se aplica o bucata de bumbac pe pielea inmuiată cu ulei de ricin si se tine cel puţin o ora. Se repeta tratamentul in fiecare seara pana la vindecare.



  •  In cazul bataturilor sau al pielii intarite de pe talpi se recomanda sa se unga talpa, in special zonele afectate, cu ulei de ricin si apoi sa incalti niste sosete de bumbac, pe care sa le tineti in picioare cel puţin 2-3 ore. Se repeta de asemenea tratamentul in fiecare seara.



  • Uleiul de ricin poate vindeca negii, de care ne dorim atat de mult sa scapam. In acest sens, trebuie masata cu ulei de ricin portiunea de piele afectata de doua ori pe zi, timp de un sfert de ora. Pielea trebuie masata cu miscari circulare si energice, astfel incat uleiul sa intre cat mai bine in piele. Si in cazul alunitelor se poate aplica acelasi tratament.


Va doriti gene mai lungi şi mai groase? Nimic mai simplu, salvarea este tot uleiul de ricin. 

Se aplica pe gene in fiecare seara inainte de culcare, iar a doua zi de dimineata se spala cu grija fata. 

Uleiul de ricin pe langa faptul ca intareste genele are si un efect de alungire a acestora. Datorita nutrientilor continuti ingroasa rapid genele, acestea crescand mult mai repede, devenind astfel mai frumoase. 

Dupa circa o luna, veti remarca rezultatele uimitoare. 

Metoda este testata si o puteti aplica cu incredere. Pentru a aplica uleiul de gene puteti folosi o periuta de la o mascara mai veche.


 Dacă aveti probleme cu sprancenele si vi se pare ca acestea sunt cam razlete, atunci solutia este tot uleiul de ricin. Acesta poate fi aplicat in fiecare seara, de preferinta tot cu o periuta mai veche pentru rimel iar dimineaţa trebuie sa aveti grija sa curati fata în profunzime. Uleiul de ricin va va ajuta sa aveti sprancenele pe care vi le-ati dorit in maxim o luna.
Fiecare femeie isi doreste unghii mai rezistente. Pentru cele care au unghii care se exfoliază sau se rup uşor, se recomanda tratamentul cu ulei de ricin. 

Seara indepartati lacul de pe unghii si aplicati uleiul de ricin. Lasati sa actioneze minim o ora cu uleiul pe unghii dupa care masati in continuu. 

Pentru rezultate vizibile tratamentul ar trebui urmat minim două luni.
Pentru cei care au probleme cu caderea si cresterea parului uleiul de ricin este o solutie la indemana oricui. Tratamentul pentru par consta in masarea pielii capului cu ulei de ricin din abundenta inainte de culcare timp de trei zile pe saptamana. A doua zi pielea capului trebuie bine spalata si clatita din abundenta.


Remediu naturist pentru parul uscat si deteriorat :

Incalziti jumatate de cescuta de ulei de ricin, aplicati-l pe parul ud si masati scalpul pret de cateva minute. Apoi treceti prin par de cateva ori un pieptan cu dintii rari. 
Inmuiati un prosop in apa calda, stoarceti-l si inveliti-va parul cu el. Dupa 15 minute spalati-va parul cu sampon pentru a indepărta tot uleiul. 
Veti avea un par stralucitor si matasos. In plus, uleiul de ricin va va hrani scalpul, indepartand matreata si ajutand parul sa creasca frumos si sanatos.

  Utilizat in mod regulat pe radacinile firului de par uleiul de ricin conduce la :

– cresterea parului;
– ingrosarea firului de par care incepe sa se subtieze;

– prevenirea deteriorarii firului de par;

– stralucirea si hidratarea parului si scalpului;

– tratarea parului uscat;
– prevenirea scalpului uscat;
– prevenirea despicarii varfurilor si cresterea parului.
– imbunatatirea starii generale de sanatate;

Mai jos va prezentam o tehnica pentru aplicarea uleiului de ricin, pentru a preveni caderea parului:

Cu varful degetelor se va aplica ulei de ricin la radacina firelor de par si pe scalp.
Se va distribui uleiul uniform prin masarea usoara al scalpului.
Nu se va folosi ulei in exces pentru ca acesta va fi mai greu de indepărtat si spalat de pe scalp.
Dupa aplicarea uleiului, parul se acopera cu o boneta din material plastic si se va înveli într-un prosop. Uleiul se va lasa sa actioneze aproximativ 15-20 de minute asupra parului sau chiar intreaga noapte.
Se va spala parul cu un sampon pana cand indepartati complet uleiul de ricin.
Se va repeta procedura o data pe saptamana timp de 6-8 saptamani pentu ca rezultatele sa fie vizibile.

 Daca doriti puteti amesteca uleiul de ricin cu alte tipuri de uleiuri (de struguri) pentru a-l face mai putin consistent, iar mirosul mai placut.

 Tratamente faciale

Pentru ridurile fine din jurul ochilor sau de pe gat masati zilnic putin ulei de ricin pe pielea ridata. 
Uleiul de ricin poate fi folosit şi pentru a ameliora petele de culoare si pistruii de pe fata. 
Astfel, se masează in fiecare seara cu putin ulei pe zonele afectate.
Uleiul de ricin se mai foloseste impreuna cu uleiul de jojoba pentru a curata porii si a indeparta punctele negre. 
Cele doua tipuri de ulei se amesteca in proportii diferite, in functie de tipul pielii. 

Pentru tenul normal se face un amestec din 1/4 ulei de ricin si 3/4 ulei de jojoba, iar pentru tenul gras, 1/3 ulei de ricin, 2/3 ulei de jojoba. 
Pentru a calma pielea, se poate adauga si o picatura de ulei esential de levantica. Amestecul obtinut se aplica pe fata si se maseaza timp de 20 de minute. 
La final, se acopera fata cu un prosop umezit şi caldut si se lasa sa stea pentru cateva minute, cat se dizolva bine uleiurile. Se sterge fata cu prosopul respectiv. 
Dupa preferinte, puteti sa inlocuiti uleiul de jojoba cu ulei de masline extra virgin.



 Pentru zona sensibila a ochilor aplicarea este urmatoarea :

1. Inainte de a merge la culcare, se va unge zona din jurul ochilor cu o cantitate mica de ulei de ricin.
2. Se va lasa uleiul de ricin sa actioneze peste noapte (acesta face minuni in timpul somnului).
3. Dupa trezire, zona se va spala cu apa din abundenta.
4. Se va face acest lucru in mod regulat, timp de mai multe zile pentru obtinerea unor rezultate eficiente.

Daca uleiul de ricin se va utiliza consecvent în fiecare seara inainte de culcare se va observa o diferenta. 
Cearcanele de sub ochi se vor diminua, iar pielea va capata un aspect mai tanar, de-a lungul timpului.

 Tratament pentru maini

Se aplica in fiecare seara, inainte de culcare, un strat de ulei de ricin pe maini, masand bine unghiile si cuticulele. Pentru a obţine efectele dorite acoperiti-va mainile cu manusi de bumbac. 
Uleiul va hidrata pielea, va lasa unghiile stralucitoare si va preveni uscarea si craparea cuticulelor. 
Dimineaţa se spala mainile cu un sapun bland, iar in cazul bataturilor, se freaca cu piatra ponce.

Uleiul de ricin trebuie consumat cu moderatie. Femeile insarcinate si care alapteaza, persoanele cu blocaj intestinal, afectiuni inflamatorii ale intestinelor, apendicita sau dureri abdominale nu trebuie sa consume acest ulei, decat sub atenta supraveghere a medicului.

Consumul de ulei de ricin in cantitati mari este daunator organismului uman si poate conduce la reactii adverse. 
Printre acestea se numara crampele abdominale, diareea, ameteala, halucinatiile, greata, dureri in piept sau mancarimi.

Va dorim mult succes si rabdare sa puneti in aplicare utilitatile numeroase ale uleiului de ricin!

Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

1 comentários: