-->

10 beneficii ale ceaiului Matcha pentru sănătate și frumusețe



Matcha este o pulbere fină care rezultă din frunze de ceai verde. Astăzi putem vedea acest produs în diferite prezentări, cum ar fi frappés, budinci, prăjituri, cookie-uri, înghețată, gheață, capsule, creme și altele.


Iata câteva date, utilizări și beneficii ale matcha.

Pentru producția sa , frunzele de ceai sunt acoperite de soare timp de câteva săptămâni înainte de recoltare, cu intenția de a întârzia creșterea lor și de a-și întuneca culoarea. Aceasta îi crește aminoacizii și gustul dulce. După recoltare, frunzele sunt uscate și rezultatul este cunoscut ca "tencha". După îndepărtarea tulpinilor și a venelor, frunzele sunt măcinate pentru a obține o pulbere fină cunoscută sub numele de "matcha".

Beneficiile ceaiului Matcha

1. Îmbunătățește funcția creierului
Un  studiu a stabilit că, datorită celor 3 componente ale matcha ( L-theanină , epigallocatechin gallate , cunoscut sub numele de EGCG și cafeină), consumul de acest tip poate funcția îmbunătăți creierului. Furnizarea acestui produs crește atenția, timpul de reacție și memoria.

2. Ajutor in lupta împotriva oboselii
Matcha conține theine , care chimic este aceeași moleculă ca și cafeina, și substanța relaxantă numită theanine , care reduce modificarea cauzată de prima. Datorită echilibrului realizat cu aceste două caracteristici, matcha devine o alternativă mai favorabilă decât cafeaua pentru a obține energie și a rămâne treaz.

3. Favorizeaza pierderea în greutate
În plus față de scăderea caloriilor, matcha ajută la arderea și accelerarea metabolismului. Are proprietăți termogene, prin urmare crește consumul de energie și acest lucru cauzează căldură corporală mai mare. Datorită conținutului de fibre naturale, combaterea constipație și de retenție, favorizând  pierderea de greutate.

4. Reduceți colesterolul și zahărul din sânge
Consumul acestuia reduce colesterolul LDL , cunoscut sub numele de colesterol rău. Acest lucru a fost demonstrat intr-un  studiu care a concluzionat de asemenea ca schimbarile in colesterolul HDL  nu au fost modificate prin consumul ceaiului Matcha. Pe de altă parte, datorită conținutului său  antioxidant, reglează nivelul zahărului din sânge.

5. Functioneaza ca un detoxifier
Matcha descompune otrăvuri toxice care sunt in corpul tau precum nicotina si alcoolul, si unele substanțe chimice pe care le pot conține unele alimente. Conținutul de  niacin și  clorofila  din această pulbere îl face un produs detoxifiant , favorizând eliminarea toxinelor, digestia, unele tulburări gastrointestinale și curățarea sângelui.

6. Împiedică apariția cariilor
Substanțele chimice din matcha reduc bacteriile găsite în gură, împiedicând generarea unei plăci bacteriene. Reduce aciditatea în saliva și acest lucru ajută la  prevenirea cariilor. În plus, prin conținutul de fluor, acesta consolidează smalțul dinților.



7. Reduce stresul și anxietatea
Datorită proprietăților sale relaxante, matcha reduce stresul și anxietatea, îmbunătățindu-ne starea de spirit datorită prezenței L-theaninei dandu-ne energie si o dispoziție mai bună în zilele noastre și conflictele din jurul nostru.

8. Are substanțe nutritive importante
Acesta conține vitamina C, care, printre unele dintre funcțiile sale, contribuie la absorbția fierului; Seleniu , care ajută la formarea de proteine ​​speciale pentru a preveni deteriorarea celulelor; crom , important în metabolismul grăsimilor și carbohidraților, în plus față de îmbunătățirea funcției creierului; magneziu , minerale indispensabile pentru nutriție, pentru funcționarea corectă a mușchilor și nervilor, menținerea ritmului constant al bătăilor inimii și  zinc necesar pentru ca sistemul de apărare al organismului să își poată îndeplini funcția în mod adecvat. Ajută la vindecarea rănilor și participă la creșterea și divizarea celulelor.

9. Împiedică îmbătrânirea
Este considerat un antioxidant puternic datorită conținutului ridicat de pigmenți vegetali și  catechine. Acestea exercită acțiuni antiinflamatorii și antibacteriene, prevenind îmbătrânirea și numeroase boli cum ar fi cancerul în anumite organe ale corpului.

10. Reduce durerea
Datorită acțiunii sale antiinflamatorii și analgezice, matcha poate fi folosită ca un  remediu natural pentru reducerea durerii. Ajută la menținerea arterelor și reparația celulelor.

Stiati că:

Matcha este de 10 ori mai antioxidant decât  ceaiul  verde tradițional.
"Matcha", în japoneză, înseamnă "ceai praf" și numele său este determinat de felul în care este consumat.
Datorită consumului ridicat pe care îl are în Japonia, considerându-se un ceai sacru, costul său este mai mare decât cel al altor ceaiuri. Prețul este stabilit în funcție de calitatea sa, determinată datorită culorii sale. Cu cât este mai intensă culoarea, se poate spune că este mult mai bun.


Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment