10 beneficii ale ceaiului Matcha pentru sănătate și frumusețe
Matcha este o pulbere fină care
rezultă din frunze de ceai verde. Astăzi putem vedea acest produs în diferite
prezentări, cum ar fi frappés, budinci, prăjituri, cookie-uri, înghețată, gheață, capsule, creme și altele.
Iata câteva date, utilizări și beneficii ale matcha.
Pentru producția sa , frunzele de ceai sunt acoperite de soare timp de câteva săptămâni
înainte de recoltare, cu intenția de a întârzia creșterea lor și de a-și întuneca culoarea. Aceasta îi crește aminoacizii și gustul dulce. După recoltare,
frunzele sunt uscate și rezultatul este cunoscut ca
"tencha". După îndepărtarea tulpinilor și a venelor, frunzele sunt măcinate
pentru a obține o pulbere fină cunoscută sub numele de
"matcha".
Beneficiile ceaiului Matcha
1. Îmbunătățește funcția creierului
Un studiu a stabilit că, datorită celor 3
componente ale matcha ( L-theanină
, epigallocatechin
gallate , cunoscut sub numele de EGCG și cafeină), consumul de acest tip
poate funcția îmbunătăți creierului. Furnizarea acestui
produs crește atenția, timpul de reacție și memoria.
2. Ajutor in lupta împotriva oboselii
Matcha conține theine , care chimic este aceeași moleculă ca și cafeina, și substanța relaxantă numită theanine , care
reduce modificarea cauzată de prima. Datorită
echilibrului realizat cu aceste două caracteristici, matcha devine o
alternativă mai favorabilă decât cafeaua pentru a obține energie și a rămâne treaz.
3. Favorizeaza pierderea în greutate
În plus față de scăderea caloriilor, matcha
ajută la arderea și accelerarea metabolismului. Are proprietăți termogene, prin urmare crește consumul de energie și acest lucru
cauzează căldură corporală mai mare. Datorită conținutului de fibre naturale,
combaterea constipație și de retenție, favorizând pierderea de greutate.
4. Reduceți colesterolul și zahărul din sânge
Consumul acestuia reduce colesterolul
LDL , cunoscut sub numele de colesterol rău. Acest lucru a fost demonstrat
intr-un studiu care a concluzionat de
asemenea ca schimbarile in colesterolul HDL
nu au fost modificate prin consumul ceaiului Matcha. Pe de altă parte,
datorită conținutului său
antioxidant, reglează nivelul zahărului din sânge.
5. Functioneaza ca un detoxifier
Matcha descompune otrăvuri toxice care
sunt in corpul tau precum nicotina si alcoolul, si unele substanțe chimice pe care le pot conține unele alimente. Conținutul de niacin și
clorofila din această pulbere îl
face un produs detoxifiant , favorizând eliminarea toxinelor, digestia, unele
tulburări gastrointestinale și curățarea sângelui.
6. Împiedică apariția cariilor
Substanțele chimice din matcha reduc
bacteriile găsite în gură, împiedicând generarea unei plăci bacteriene. Reduce
aciditatea în saliva și acest
lucru ajută la prevenirea cariilor. În plus, prin conținutul de fluor, acesta consolidează
smalțul dinților.
7. Reduce stresul și anxietatea
Datorită proprietăților sale relaxante, matcha reduce
stresul și anxietatea, îmbunătățindu-ne starea de spirit datorită
prezenței L-theaninei dandu-ne energie si o dispoziție
mai bună în zilele noastre și conflictele din jurul nostru.
8. Are substanțe nutritive importante
Acesta conține vitamina C, care, printre unele
dintre funcțiile sale,
contribuie la absorbția fierului; Seleniu , care ajută la
formarea de proteine speciale pentru a preveni
deteriorarea celulelor; crom , important în metabolismul grăsimilor și carbohidraților, în plus față de îmbunătățirea funcției creierului;
magneziu , minerale indispensabile pentru nutriție, pentru funcționarea corectă a mușchilor și nervilor, menținerea ritmului constant al bătăilor
inimii și zinc necesar
pentru ca sistemul de apărare al organismului să își poată îndeplini funcția în mod
adecvat. Ajută la vindecarea rănilor și participă la creșterea și divizarea celulelor.
9. Împiedică îmbătrânirea
Este considerat un antioxidant
puternic datorită conținutului ridicat de pigmenți vegetali și
catechine. Acestea exercită acțiuni antiinflamatorii și antibacteriene, prevenind
îmbătrânirea și numeroase boli cum ar fi cancerul în anumite organe ale
corpului.
10. Reduce durerea
Datorită acțiunii sale antiinflamatorii și analgezice, matcha poate fi
folosită ca un remediu natural pentru reducerea
durerii. Ajută la menținerea arterelor și reparația celulelor.
Stiati că:
Matcha este de 10 ori mai antioxidant
decât ceaiul verde tradițional.
"Matcha", în japoneză,
înseamnă "ceai praf" și numele său este determinat de felul
în care este consumat.
Datorită consumului ridicat pe care îl
are în Japonia, considerându-se un ceai sacru, costul său este mai mare decât
cel al altor ceaiuri. Prețul este stabilit în funcție de calitatea sa, determinată
datorită culorii sale. Cu cât este mai intensă culoarea, se poate spune că este
mult mai bun.
0 comentários:
Post a Comment