-->

Produsele stupului si bolile sangelui.

Din considerente riguros ştiinţifice şi prin prisma unei experienţe de câteva decenii în tratarea acestor boli, se poate spune că tratamentul afecţiunilor sângelui cu ajutorul produselor stupului este net superior oricărei terapii alopate. Fireşte o astfel de afirmaţie se cere a fi argumentată.
Este dovedit ştiinţific faptul că toate elementele care intră în structura biochimică a corpului uman, inclusiv a sângelui, sunt prezente în produsele stupului: proteine, lipide, glucide, toate vitaminele cunoscute, toate mineralele importante, hormoni, enzime, neurotransmiţători, substanţe antibiotice, anticancerigene, bacteriostatice, antivirale, antifungice, etc. Albina adună din plante numai lucruri folositoare. Spre exemplu mierea conţine 22 din cele 24 elemente care compun sângele, iar împreună cu lăptişorul de matcă, păstura şi polenul, are o importantă acţiune hematopoietică (de refacere a sângelui). Produsele stupului: mierea lăptişorul de matcă, apilarnil, păstură, propolis, venin, ceară- sunt după lege (cu excepţia ultimelor 3 enumerate) alimente de origine animală. Componenţa lor biochimică este atât de complexă, încât nici un laborator din lume nu le poate reproduce prin sinteză.
Produsele apicole sunt importante în profilaxia şi terapia bolilor sângelui: conţin toate principiile care pot feri pacientul de îmbolnăvire, ori îl pot vindeca. Nici un medicament nu poate întruni toate principiile necesare vindecării acestor boli. În plus produsele apicole conţin în mod echilibrat toţi antioxidanţii cunoscuţi de ştiinţa medicală, toate componentele celulelor corpului uman şi ale lichidelor extracelulare. Mai mult, produsele apicole conţin inestimabile substanţe antivirale şi antitumoarale: toate mineralele şi toate vitaminele recomandate medical, gamaglobulină, acizii folic, ribonucleic, dezoxiribonucleic, 10-hidroxi-2-decenoic, toate bioflavonoidele, etc.
În bolile autoimune ale sângelui administrarea produselor apicole este net superioară corticoterapiei şi administrării de antiinflamatoare nesteroidiene.
Acelaşi lucru se poate spune despre bolile bacteriene şi virale care pot însoţi bolile de sânge. Dacă există o problemă medicală legată de administrarea produselor apicole în diverse boli ale sângelui, aceasta nu poate fi legată decât de standardizarea lor ca medicamente şi de stabilirea dozelor de administrare (deja se fac injecţii cu extracte din lăptişor de matcă, polen, propolis ori venin.
Cea mai eficientă acţiune profilactică pentru eradicarea anemiilor şi leucemiilor este apiterapia anteconcepţie ori cea din timpul sarcinii. Cu siguranţă femeile anemice şi hipocalcemice vor naşte copii cu aceleaşi deficienţe. Anemici, irascibili, subponderali, predispuşi infecţiilor, etc. În toate cazurile în care se tratează infertilitatea cu combinaţii de produse apicole, cazurile de anemii şi hipocalcemii la fel cu produse apicole, se pot rezolva favorabil.
Capacitatea antivirală, antianemică, bacteriană şi antituberculoasă a produselor apicole, îmbinate armonios într-o dietă cotidiană, a fost constatată prin riguroase analize de laborator.



Literatura medicală din domeniul hematologiei consemnează experienţe efectuate în ţări ca Franţa, Rusia, Elveţia: grupele de copii hrănite cu lapte îndulcit cu miere aveau cu 25% mai multă hemoglobină decât grupele de copii hrănite cu lapte îndulcit cu zahăr.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment