-->

Cancerul de san (sau mamar).


Cancerul de sân reprezintă un sfert din cancerele feminine. Conform unor statistici se estimează că una din 10 persoane are un cancer de sân. Rata supravieţuirii depinde de detectarea precoce a bolii.
Tumoarea malignă a mamelei poate apărea la orice vârstă dar mai ales la cele trecute de 20 de ani.

Se poate foarte bine depista de timpuriu chiar de către femei. Apare ca un nodul dur, de formă neregulată în sân. Cea mai indicată metodă este palparea sânilor, de către fiecare femeie.
Palpaţi-vă sânii cu regularitate o dată pe lună.
Învăţaţi să recunoaşteţi caracterele normale ale sânilor dv.
Consultaţi medicul fără întârziere în cazul apariţiei unor modificări suspecte ale sânilor.
Faceţi o mamografie dacă aţi împlinit vârsta de 50 de ani.



Consultaţi imediat medicul dacă:
-Există modificări de formă, consistenţă sau aspectul sânilor.
-Dacă aţi constatat apariţia unui nodul la unul dintre sâni sau la subsuoară.
-La orice încreţire sau depresiune la nivelul pielii.
-Când resimţiţi un disconfort sau dureri la un sân care arată diferit faţă de normal.
-Dacă apar scurgeri de lichid din sfârcuri, modificări ale culorii, aspectului sau poziţiei acestora.
Cauza- este cauzat de procese anormale ce survin la nivelul genelor implicate în creşterea şi supravieţuirea celulelor. Marea majoritate a cancerelor de sân nu se datorează factorilor genetici.
Stadiile bolii:
Stadiul 0: atunci când există doar leziuni microscopice.
Stadiul 1: este vorba doar de o tumoare localizată strict doar la glanda mamară.
Stadiul 2: este vorba despre un stadiu mai avansat când deja este retras mamelonul şi există şi o inflamare ganglionară la sub braţ.
Stadiul 3: este vorba despre tumoarea care este fixată deja pe pielea sânului şi în sân se văd deja vasele limfatice şi sangvine inflamate. Acestea sunt dureroase, la fel există durere la sân şi ganglionii axilari de partea sânului bolnav sunt inflamaţi şi chiar dureroşi.
Stadiul 4: este faza în care deja sunt constatate metastaze le distanţă.
Tratamentul alopat- de cele mai multe ori este necesar tratamentul chirurgical, urmat de medicaţie anti-cancer (chimioterapie) sau terapie hormonală (Tamoxifen). În unele cazuri o combinaţie a acestor tratamente ar putea constitui o mai bună soluţie. Pentru a distruge eventualele celule rămase, după îndepărtarea chirurgicală a tumorii, se poate recurge la radioterapie.
Factori importanţi de risc:
-Vârsta constituie un factor de risc (cu cât o persoană este mai bătrână cu atât este mai expusă).
-Hormonii joacă un rol important. Femeile care nasc primul copil târziu sau nu au deloc copii sunt predispuse la cancerul de sân. Apariţia prematură a menstruaţiei şi menopauza întârziată sunt de asemenea factori de risc.
-Exerciţiile fizice, dieta săracă în grăsimi şi bogată în fructe, şi legume reduce riscul cancerului.
-Un mic număr de femei sunt în mod special predispuse la cancerul mamar din cauza unor anomalii genetice moştenite.
-Detectarea timpurie a cancerului mamar este de o importanţă crucială. Tratamentul are mai multe şanse de succes în stadiile incipiente ale bolii, înainte ca acestea să se fi răspândit la alte ţesuturi şi organe.
Tratament:
Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, anason, angelică, brusture, busuioc, cătină, coada calului, coada şoricelului, echinaceea, gălbenele, gheara mâţei, genţiană, ginseng, mentă, nuci, pătlagină, pelin, porumb, rostopască, schinduf, soia, sunătoare, tătăneasă, turmenic, varză.
Tratament intern.
Modul de folosire al plantelor medicinale.



Intern se poate lua şi sub formă de praf din unele plante. Se obţine praful din planta uscată cu ajutorul râşniţei de cafea. Se ia în gură pentru 10-15 minute, timp în care se va umezi bine cu salivă apoi se înghite. Se ia de 4 ori pe zi, fiind una dintre cele mai eficiente metode de administrare a plantelor.
Afin (Vaccinum myrtylis) 1 linguriţă de frunze se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi. Este foarte indicat pentru cele care au secreţii prea multe sau chiar diaree. Fructele se pot consuma de asemenea câte 100 g pe zi. Conţine mytrilină şi este un antioxidant. Extern se poate pune compresă caldă pe sân chiar peste noapte caz în care se înveleşte cu un nailon.
Anason (Pimpinela anisum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern pentru a mări cantitatea de secreţii. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Angelică (Angelica archangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern pentru a mări cantitatea de secreţii. Se pot consuma 3 căni pe zi. 1 linguriţă de rădăcină se pune mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi. Se poate lua şi praf câte o jumătate de linguriţă de 3 ori pe zi. Se pune sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă.
Brusture (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină se pune mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi. Măreşte cantitatea de secreţii şi în plus ajută la eliminarea toxinelor din corp. Extern se poate pune compresă caldă pe sân sau chiar cataplasmă cu plantele fierte aplicată caldă.
Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern pentru a mări cantitatea de secreţii. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este una dintre plantele indicate la cancer.
Cătină (Tamarix ramosissima) se indică să se consume fructe zilnic câte 100 g pentru multele vitamine care le conţine. În plus se mai pot consuma sirop, ceai sau sub alte forme. În comerţ există diferite preparate (ulei, etc) care se vor lua conform indicaţiilor producătorului.
Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern pentru a mări cantitatea de secreţii. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este o plantă diuretică şi în plus contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Se pot face chiar şi băi. De asemenea se poate pune pe sân compresă cu ceai cald sau cataplasmă tot caldă cu plantele după fierberea lor.
Coada şoricelului (Achilea mulefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern pentru a mări cantitatea de secreţii. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese şi cataplasme calde.
Echinaceea 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern pentru a mări cantitatea de secreţii. Se pot consuma 3 căni pe zi. În comerţ există sub diferite forme şi în cazul acesta se vor administra conform indicaţiilor producătorului. Ajută la întărirea organismului şi la întărirea imunităţii lui.
Gălbenele (Calendula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită (Flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern pentru a mări cantitatea de secreţii. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot pune şi extern calde.
Gheara mâţei (Uncaria tomentosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern pentru a mări cantitatea de secreţii. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se găseşte în comerţ şi în mai multe preparate şi sub formă de capsule. Se folosesc conform indicaţiilor producătorului.
Genţiană (Genţiana asclepia-dea) 1 linguriţă de plantă mărunţită (rădăcină) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern pentru a mări cantitatea de secreţii. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Ginseng (Panax ginseng) se foloseşte conform indicaţiilor producătorului, pentru a se întări organismul.
Mentă (Mentha piperita) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern pentru a mări cantitatea de secreţii. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Nuci (Juglans regia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern pentru a mări cantitatea de secreţii. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi şi la comprese şi cataplasme aplicate calde.
Pătlagină (Plantago lanceolata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern pentru a mări cantitatea de secreţii. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Pelin (Artemisia absinthum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern pentru a mări cantitatea de secreţii. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ser poate pune şi extern.
Porumb (Zea majs) 1 linguriţă de mătase de porumb se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pentru efectul diuretic.



Rostopască (Chelidonia majs) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă în cursul zilei şi extern se poate aplica compresă caldă.
Schinduf (Trigonela foenum graecum) 1 linguriţă de seminţe se pot pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi, înaintea meselor. Se poate folosi şi sub formă de praf realizat cu râşniţa de cafea punându-se câte o jumătate de linguriţă de praf sub limbă apoi se înghite cu apă. Ajută la funcţionarea corectă a ficatului, pancreasului şi splinei.
Soia (Soja hipoida) Se indică consumul de soia pentru faptul că acesta conţine fitoestrogeni (un hormon) în cantitatea cea mai mare şi este foarte uşor de administrat în diferite forme de preparare, în funcţie de dorinţa fiecăreia. Ajută de asemenea şi la cancerul de colon pentru că aceasta conţine cca 17 g de fibre vegetale.
Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern pentru a mări cantitatea de secreţii. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate aplica şi extern compresă sau cataplasmă.
Tătăneasă (Symphythum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină se pune mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi. Se poate aplica şi tinctură de plantă în diferite diluţii.
Turmenicul- s-a stabilit că această plantă indiană ajută la dispariţia cancerului chiar şi în cazurile cu metastaze. Are efecte antioxidante remarcabile. Se va folosi doar conform indicaţiilor producătorului. Se poate face un tratament chiar de lungă durată.
Varză (Brasica oleracea) se striveşte frunză proaspătă şi se aplică pe sân. Se poate lăsa chiar peste noapte. Cu cât se pune mai des şi mai mult timp este mai bine. Varza ajută la retragerea umflăturilor şi calmează durerile.
Zmeur (rubus idaeus) mugurii se culeg primăvara devreme şi se conservă zdrobiţi în miere naturală sau se usucă şi se folosesc ca pulbere (1 linguriţă de 4 ori pe zi).
Există la Plantextrakt Cluj muguri de zmeur care se găsesc de vânzare ca extract, caz în care se va respecta indicaţia producătorului.
Tratament extern:
Se rade ceară de albine peste care se va pune praf de pelin, care se obţine prin măcinarea plantei uscate cu ajutorul râşniţei de cafea. Se pune totul pe o bucată de pânză tăiată în aşa fel ca să acopere sânul. Peste ea se pune ceară topită caldă (pe baie de apă). Se pune în strat subţire şi se presară praf de pelin. Peste acesta se va pune puţină ţuică de prune (30-60 grade), cât să umezească. Se introduce apoi în sutien. Se poate aplica ţi un nailon înainte, pentru a nu se păta sutienul. Se ţine doar până se usucă ţuica respectivă şi se umezeşte din nou. Acest procedeu este bine să se facă pe tot parcursul zilei.
Noaptea se lasă fără nici un tratament pentru a putea să respire.
Se poate dacă se constată anumite leziuni la sân să se ungă cu ulei de cătină sau de gălbenele, local în strat subţire. Se pot folosi şi unguentele. Sunt foarte utile şi pentru calmarea durerilor care sunt uneori prezente.
Tot pentru calmarea durerilor comprese sau cataplasme cu terci din plantă. Se opăreşte planta şi se aplică pe un pansament sau pânză care se va pune pe sân, până aproape de umăr, în cazul durerilor. După ce se ia jos (după trecerea durerii) se va unge cu o cremă ca să nu rămână prea uscată pielea şi să se producă răni.
Morcov (Daucus carota) se folosesc frunzele pisate şi rădăcină rasă. Se pisează apoi toate acestea (în părţi egale) şi se pun pe o bucată de pânză care se aplică pe sân. Se ţine de seara până dimineaţa când se pune alta identică.
Slănină râncedă. Se va tăia în feliuţe subţiri care se aplică în strat subţire şi peste ea se pune un nailon ca să nu vă pătaţi hainele. Se poate ţine şi 24 ore. Nu este utilă slănina sărată şi condimentată. Se face acest lucru până la dispariţia nodulilor.
Fasolea (Phasoleum vulgaris) conţine estrogeni vegetali şi previne cancerul de sân, deoarece are inhibitori ai proteazei care intervine asupra enzimelor producătoare de cancer.
Propolis. Tinctura de propolis.
Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai mici de teren.
Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.
Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.
a) Se va pune cataplasmă cu mămăliguţă caldă pe sân timp de minimum 10 zile sau până dispare afecţiunea. Pentru aceasta se va face o mămăliguţă mai tare. Se taie o bucată de pânză cât să acopere zona afectată. Se pune pe pânză mămăliguţa în strat de 3-4 cm. Pe suprafaţa care se aplică pe piele se va pune tămâie în strat subţire (dacă este gros se va lipi sau poate produce răni). Se aplică cât mai fierbinte (să nu producă arsuri). Se face în fiecare seară până la dispariţia afecţiunii. Se începe o dată cu concentratul.
b) Se mai poate pune în cazul în care nu se suportă cataplasma fierbinte (care este cea mai eficientă), foaie de varză, care se striveşte cu o sticlă pentru a turti nervurile. Se pune în sutien şi se lasă 12 ore. Se schimbă de 1-2 ori pe zi, în funcţie de sensibilitatea şi toleranţa individuală.
c) Se poate de asemenea să se pună cataplasmă de rădăcină de tătăneasă (Symphytum officinalis). Aceasta se fierbe în apă 2 linguri la 250 ml şi se pune pe o bucată de pânză care se aplică pe sân cu plantă cu tot. Din când în când se umezeşte cu lichid pentru a nu se usca.
d) Se mai poate pune slănină în special cea râncedă care se taie în feliuţe subţiri şi se aplică pe zona afectată (sân sau noduli sub braţ) şi apoi se pune o bucată de nailon pentru a nu păta lenjeria. Se face unul din aceste tratamente zilnic până la trecerea afecţiunii.
În cazul în care există şi noduli sub braţ aceştia vor fi trataţi ca şi la sân.
Se mai poate face suplimentar un tratament pentru întărirea imunităţii organismului. Pentru aceasta se va lua 2 sticluţe de tinctură de Echinaceea, care se vor turna peste 100 g de polen de albine care se pune într-un borcan de 800 g cu capac. Se lasă apoi timp de 2 ore polenul cu Echinaceea, pentru a se muia învelişul polenului. Fiecare grăuncior de polen este învelit în echină de către albine. Organismul uman nu are cum îl dizolva. Din această cauză se lasă să se moaie, apoi se ia o lingură şi se va căuta să se sfarme fiecare grăuncior de polen. După ce s-a sfărâmat se va pune până la umplerea borcanului miere polifloră. Se va amesteca de fiecare dată înainte de a se folosi pentru că are tendinţa să se stratifice. Se va lua câte 1 lingură de 3 ori pe zi. Cele care au greutate suplimentară vor lua înainte de mese, („taie pofta de mâncare”)iar cele slabe după mese. Acesta întăreşte imunitatea organismului şi vă aduce foarte multe vitamine în organism.
Un studiu recent al medicilor din America au stabilit că uleiul de măsline previne şi chiar ajută la vindecarea cancerului mamar. Acidul oleic nu doar suprimă activitatea genei (Her-2/neu- care se pare că este responsabilă în multe cazuri de apariţia cancerului) dar şi sporeşte acţiunea medicamentelor.



Drojdie de bere- este bine să se consume zilnic drojdie de bere 1-2 linguriţe pe zi în cure de mai lungă durată. Acestea furnizează organismului foarte multă vitamină, în special B, care este foarte utilă în timpul tratamentului.
Tărâţe de grâu- Se vor consuma zilnic tărâţe de grâu care sunt foarte utile pentru că furnizează organismului foarte multe vitamine şi enzime.
Autosugestie, dieta, alimentaţia în bolile canceroase, vitaminele, mineralele, laptele de soia, întărirea imunităţii. Acestea toate ajută la o mai rapidă vindecare şi ar fi foarte bine să fie aplicate.
Iaurtul- s-a stabilit de cercetătorii Americani că cei care consumă zilnic iaurt sunt feriţi de o serie de boli întărind sistemul imunitar. Introdus în vagin apără de o serie de infecţii şi chiar vindecă. Consumat ca aliment apără de o serie de afecţiuni şi întăreşte imunitatea ajutând la lupta contra infecţiilor. Scade colesterolul, conţine prostaglandine E2 care luptă cu ulcerul şi sunt o protecţie contra alcoolului şi tutunului. De asemenea ajută la lupta contra cancerului inclusiv cel de sân sau alte localizări. Stimulează activitatea creierului. Conţine calciu în cantitate mare care este asimilat foarte bine de către organism. De asemenea conţine potasiu care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Tot pentru asimilarea calciului se poate lua unt cu miere câte 1 linguriţă de 2 ori pe zi. Se pune miere în cantitate egală cu untul şi ajută şi la o mai bună funcţionare a pancreasului stimulând secreţiile.
Excesul de foliculină.
În cazurile în care se doreşte scăderea cantităţii de foliculină din organism (mastoze, fibrom uterin, cancer de sân) cel mai rapid şi sigur tratament nu este un tratament sintetic aşa cum s-a spus până în prezent ci consumul polenului şi păsturii de albine.
Polenul are de 5 ori mai multe proteine decât carnea, are de asemenea 20 din cei 22 de aminoacizi necesari organismului, enzime, vitamine, minerale, zaharuri, hormoni, grăsimi, etc şi în plus contribuie ca un foarte concentrat aliment. Ajută la o mai bună asimilare a substanţelor minerale, este antianemic, întăritor, stimulent al activităţii nervoase, glandulare şi sexuale, pentru femei, util în excesul de foliculină, în boli tiroidiene şi pancreatice, ajută la creştere şi la refacerea organismului. Se poate da şi la copii. Are şi un spectru antibiotic foarte larg, se dă şi în cazurile de senescenţă cu rezultate foarte bune.
Cele care fac tratament contra cancerului şi li s-a umflat mâna este foarte bine să consume câte 2 luni o cură de polen, la fibroame uterine, mastoze diferite, îmbătrânire, boli pancreatice sau tiroidiene, boli hepatice şi renale sunt altă indicaţie utilă.
Are efect atât intern cât şi extern inclusiv la cicatrizarea rănilor.
Administrare.
Extern se aplică singur sau încorporat în diferite pomezi sau soluţii şi aplicat pe tegumente sau pe mucoase cu rol de cicatrizare, antibiotic şi ajută la vindecare producând cele mai mici cicatrici.
Intern- se poate lua după sfărâmarea echinei în care sunt învelite fiecare grăuncior de polen. Organismul nu are posibilitatea să dizolve echina şi dacă nu este sfărâmat grăunciorul de polen se elimină aşa cum a fost înghiţit fără să-şi facă efectul.
Este bine să fie ţinut în gură şi supt foarte mult timp pentru a se amesteca cu saliva pentru ca o enzimă (ptialina) să ajute la asimilare şi are acţiune mult mai mare biologică în acest caz. Se ia între 1-3 linguriţe de polen pe zi cu 15 minute înaintea meselor principale. Se face o cură de 4 săptămâni, după care se face obligatoriu o pauză de 7 zile şi se mai poate face încă o cură.
Păstura se poate lua direct din faguri consumând o dată câte 4-6 celule de fagure cu păstură. Se mestecă bine în gură şi se poate înghiţii cu ceară cu tot. Se poate lua cel mai bine cu miere, dar înainte trebuie sfărâmate grăuncioarele.
Contraindicaţii: diabet zaharat, bolnavii febrili, bolnavii alergici la acest produs, obezitate. De asemenea în virilism pilar (păr în exces), hiperfuncţii ale organismului, grăsime în exces în sânge. De asemenea este indicat să se folosească cât mai proaspăt recoltat.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment