-->

Rani ale aparatului ginecologic

În toate cazurile când există răni de mai mare amploare se va adresa medicului specialist. În cazul rănilor superficiale se poate trata foarte bine naturist.
Tratamentul acesta include o serie de tratamente, pentru alte afecţiuni eventual care mai există. De asemenea rănile pot fi foarte variate.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: anin negru, arnică, brânca ursului, brustur, busuioc, cimbru, coada racului, coada şoricelului, creţişoară, creţuşcă, frasin, gălbenele, gorun, gutui, iasomie de pădure, isop, mur, muşeţel, năprasnic, nemţişori de câmp, nuc, păducel, pelin, pin, plop negru, salcie, salcâm, salvie, stejar, sunătoare, tătăneasă, traista ciobanului, trei fraţi pătaţi, trifoi roşu, ulm, urzică moartă albă, vineriţă,
Modul de folosire al plantelor medicinale.
Femeile vor face spălături vaginale cu irigatorul 1-2 ori pe zi, respectiv dimineaţa şi seara. Chiar dacă la folosirea plantelor medicinale se indică doar 250 ml se vor face spălături cu 1-2 litri de ceai. Temperatura cu care se face această spălătură va fi cât mai apropiată de temperatura corpului. De asemenea jetul cu care se introduce lichidul va fi cât mai cu puţină presiune. De asemenea se indică să fie reţinut în interior acest lichid câteva minute.
Bărbaţii vor putea face spălături la gland sau chiar băi de şezut, având grijă să spele cu mare atenţie glandul. După spălarea cu ceaiuri medicinale se şterge cu atenţie prin tamponare şi în nici un caz nu se mai clăteşte cu altă apă.
Anin negru (Anus incata) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte la răni pentru faptul că ajută la dezinfecţie şi este astringent. Se pot face spălături, comprese sau chiar praf de coajă măcinat cu râşniţa de cafea fin apoi cernut şi aplicat pe rană direct cu rol dezinfectant şi cicatrizant.



Arnică (Arnica montana) 1 linguriţă de tinctură (se găseşte la toate magazinele naturiste) se pune la 100 ml apă şi cu acest lichid se spală în general rănile infectate sau vechi fiind unul dintre cele mai eficiente antibiotice.
Brânca ursului (Heracleum spondilium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Este planta cu efectele cele mai rapide care se poate folosi la toate rănile aparatului reproductiv.
Brustur (Arctium lapa) 1-2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pun la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 10 minute şi se strecoară. Se vor face spălături sau pansamente (la rănile externe) cu feşe sterile înmuiate în acest lichid. Este unul dintre ceaiurile care distrug stafilococii şi alţi microbi.
Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături.
Cimbru (Saturneja hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Are efect dezinfectant.
Coada racului (Potentilla anserina) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Are şi efect astringent şi se poate folosi şi în cazul hemoragiilor.
Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită (preferabil flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Are efect emolient astringent şi dezinfectant, ajutând la cicatrizare.
Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Dezinfectant, astringent.
Creţuşcă (Filipendula ulmaria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Este dezinfectant şi ajută la diminuarea secreţiilor.
Frasin (Fraxinus excelsior) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte la răni pentru faptul că ajută la dezinfecţie şi este astringent. Se pot face spălături, comprese sau chiar praf de coajă măcinat cu râşniţa de cafea fin apoi cernut şi aplicat pe rană direct cu rol dezinfectant şi cicatrizant.
Gălbenele (Calendulla officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită (preferabil flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Are un puternic efect antibiotic.
Gorun (Quercus petraea) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte la răni pentru faptul că ajută la dezinfecţie şi este astringent. Se pot face spălături, comprese sau chiar praf de coajă măcinat cu râşniţa de cafea fin apoi cernut şi aplicat pe rană direct cu rol dezinfectant şi cicatrizant.
Gutui (Cydonia oblongata) se folosesc fructele şi în special căsuţa seminţelor care se fierbe în apă şi apoi cu lichidul obţinut se fac spălături pentru efectul emolient pe care-l are.
Iasomie de pădure (Philadelphus coronaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Are un efect foarte puternic antibiotic şi se poate folosi în diferite combinaţii cu gălbenele, arnică, etc.
Isop (Hisopus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Se foloseşte în special pentru efectul antibiotic. Este folosită de sute de ani În leucoree, răni sau alte afecţiuni ale sferei genitale.
Mur (Rubus fruticosum) 1-2 linguriţe de ramuri tinere sau chiar cu muguri şi frunzuliţe tinere se pun mărunţite la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se folosesc pentru efectul antibiotic, astringent şi chiar de diminuarea hemoragiilor şi cicatrizant.
Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături.
Năprasnic (Geranium robertiarum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Se poate folosi la toate tipurile de răni sau alte afecţiuni ale aparatului ginecologic.
Nemţişori de câmp (Consolida regalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Se folosesc pentru efectul antibiotic şi cicatrizant.
Nuc (Juglans regia) 1-2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se folosesc la spălături cu efect astringent.



Păducel (Crataegus monogira) 1 linguriţă de plantă mărunţită (Frunze şi flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături.
Pelinul (Artemisia absinthum) care se poate folosi sub formă de ceai, praf, cataplasmă sau sub orice altă formă. Spălăturile cu ceai din pelin sunt foarte eficiente. Este şi antibiotic şi cicatrizant. Se poate folosi şi sub formă de praf pentru rănile externe.
Pin (Pinus sylivestris) 1-2 linguriţe de muguri mărunţiţi sau vârfuri de ramuri se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot folosi la spălături cu efect astringent şi dezinfectant.
Plop negru (Populus nigra) 1 linguriţă de muguri mărunţiţi se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Este unul dintre cele mai eficiente antibiotice naturale.
Salcie (Salix alba) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte la răni pentru faptul că ajută la dezinfecţie şi este astringent. Se pot face spălături, comprese sau chiar praf de coajă măcinat cu râşniţa de cafea fin apoi cernut şi aplicat pe rană direct cu rol dezinfectant şi cicatrizant.
Salcâm (Robinia pseudacaccia) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Sunt calmante şi emoliente.
Salvia (Salvia officinalis) este de asemenea utilă sub formă de ceai atât intern cât şi la spălături, putându-se folosi cu succes şi fiind mult agreată de femei pentru mirosul ei deosebit de plăcut. Este şi cu efect de oprirea secreţiilor şi antibiotic şi cicatrizant.
Stejar (Quercus robur) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte la răni pentru faptul că ajută la dezinfecţie şi este astringent. Se pot face spălături, comprese sau chiar praf de coajă măcinat cu râşniţa de cafea fin apoi cernut şi aplicat pe rană direct cu rol dezinfectant şi cicatrizant.
Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Se foloseşte pentru efectul antibiotic şi cicatrizant. Se fac spălături.
Tătăneasă (Symphythum officinalis) 1-2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pun la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 10 minute şi se strecoară. Se vor face spălături sau pansamente (la rănile externe) cu feşe sterile înmuiate în acest lichid. Este unul dintre ceaiurile care distrug stafilococii şi alţi microbi. Este şi cicatrizant foarte util.
Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Se folosesc pentru efectul antibiotic.
Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Se foloseşte în special la rănile hemoragice fiind una dintre plantele hemostatice.
Trifoi roşu (Trifolia pratense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături.
Ulm (Ulmus campestre) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte la răni pentru faptul că ajută la dezinfecţie şi este astringent. Se pot face spălături, comprese.
Urzică moartă albă (Lamium album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături. Se foloseşte pentru efectul antibiotic şi cicatrizant.
Vineriţă (Galium odorata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi la spălături.
1) În cazul în care există hemoragii se va face tratamentul de la hemoragii. Este totuşi bine ca la orice hemoragie să vă prezentaţi la un control pentru a stabili care este cauza acestei hemoragii.
2) În cazul rănilor uşoare externe se va face unul din următoarele tratamente:
-Se va unge local cu un unguent sau cu ulei de plante medicinale: gălbenele, iasomie, sunătoare, cătină, coada şoricelului.
Prepararea uleiului: se vor măcina 50 de grame de plantă cu râşniţa
de cafea, după care acest praf se va pune într-o sticlă, iar peste aceste plante se va pune ulei, preferabil de măsline presat la rece. În lipsă se va putea pune orice alt ulei vegetal. Se va lăsa timp de 15 zile agitând des acest ulei pentru a ieşi principiile active din plante. După trecerea perioadei acesteia se va strecura. Se va ţine la rece pentru că datorită faptului că uleiul nu se poate păstra prea mult timp (râncezeşte) se va folosi în maximum 3 luni de la data fabricaţiei.
Cu acest ulei se poate să se umezească un băţ de lemn care se va înveli în vată înainte de a se umezi cu ulei şi apoi cu acesta se va tampona uşor zona afectată de 2-3 ori pe zi.
Trebuie de asemenea să se facă spălături vaginale cu ajutorul irigatorului zilnic cu plante medicinale.
Pentru a vă feri de infecţii, care sunt frecvente la aceste afecţiuni putem să folosim din nou propolisul sub diferite forme, pentru că este un antibiotic de excepţie care vă fereşte de infecţii.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment