-->

Cancerul hepatic.

Cauzele apariţiei acestui tip de cancer sunt multiple dar dintre ele distingem: consumul exagerat de alcool mai ales când este însoţit şi de fumat. Carenţa de proteine în alimentaţie, lipsa vitaminelor în special cele care fac parte din grupa B-urilor, de asemenea se mai citează lipsa substanţelor antioxidante. De asemenea consumul toxinelor alimentare.

Tratament:
Suc de dovleac- se obţine din dovlecei proaspeţi, sănătoşi tineri. Se curăţă de coajă. Se taie în cuburi sau felii, şi se trec prin maşina de tocat şi apoi se stoarce sucul. Se poate bea câte 100 ml de 3 ori pe zi, cu 15-30 minute, înainte de fiecare din cele 3 mese principale. Este recomandat şi pentru combaterea constipaţiilor şi în cazurile afecţiunilor cardiovasculare însoţite de edeme.
Suc de ridiche- se amestecă 30 ml suc de ridiche cu 70 ml de suc de morcovi şi se consumă de 3 ori pe zi. Este indicat mai ales la afecţiunile în care este vorba despre o litiază sau despre o stagnare a activităţii vezicii biliare. Se poate consuma perioade lungi de timp.
Oricare din sucurile de mai sus şi multe altele se pot face zilnic, cu condiţia să fie consumate înainte de mese şi pe cât este posibil zilnic, pentru a avea efect. Trebuie să se cunoască faptul că aceste sucuri sunt foarte eficiente dar numai dacă se consumă perioade lungi de timp, pentru că acţiunea acestora nu se petrece imediat ci trebuie un anumit timp pentru ca efectele acestora să fie resimţite, dar sunt modificări substanţiale care se vor păstra chiar şi după terminarea tratamentului. Deci dacă începeţi să consumaţi sucuri, nu aşteptaţi să vedeţi imediat beneficiul, ci aveţi răbdare şi veţi fi răsplătit.
Se pot folosi următoarele plante medicinale: aloe vera, anghinare, armurariu, brustur, calomfir, ceapă, cerenţel, ghinţură, isop, lichen de islanda, linariţă, măceş, mărul lupului, măslin, orz, ovăz, porumb, prune, pufuliţă cu flori mici, revent, ridiche roşie, ridiche neagră, rostopască, rotunjoară, rozmarin, scânteiuţă, schinel, schinduf, sfeclă roşie, siminoc, sparanghel, splinuţă, sporiş, sunătoare, şofran, tei, trifoi de baltă, ţelină, vişin.
Modul de folosire al plantelor medicinale.

Aloe (Aloe vera) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi cu înghiţituri mici. Se poate lua şi ca praf care se pune o jumătate de linguriţă sub limbă şi apoi se înghite cu puţină apă. Este foarte util pentru efectul laxativ.
Anghinare (Cynara scolymus)- 1 linguriţă de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute. Se strecoară. Se stă pe partea dreaptă 15 minute, după ce se bea. Se ia numai înainte de mese. Util la toate afecţiunile ficatului sau bilei. Stimulează funcţia antitoxică a ficatului şi diureza. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.
Armurariu (Silybum marianum)- seminţe decoct din 1 linguriţă la 250 ml apă se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Conţine silimarină care este foarte utilă pentru refacerea celulei hepatice.
Brustur (Arctium lappa) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru ajutorul care-l dă la dezintoxicarea ficatului şi pentru efectul emolient. În cazul durerilor se poate aplica extern o compresă caldă cu acest ceai.
Calomfir (Melittis melissopophyllum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru refacerea ficatului.
Ceapă (Allium cepa) se consumă crudă sau sub formă de suc împreună cu alte sucuri. Se indică în acest caz să se pună 20 ml la 150 ml suc de morcovi. Este foarte eficientă în curăţirea ficatului.
Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se indică să se consume 3 căni, pentru efectul astringent şi de diminuarea secreţiilor. Are şi efect antibiotic.
Ghinţură (Gentianea lutea) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi cu înghiţituri mici. Se indică pentru faptul că are principii active amare care ajută la mărirea secreţiilor în special ale vezicii biliare.
Isop (Hisopus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul antibiotic şi de curăţire a ficatului. Se poate lua şi în combinaţii cu alte plante.
Lichen de islanda (Centraria islandica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi 5 minute. Se strecoară. Se poate consuma 3 căni pe zi, pentru efectul antibiotic.
lLinariţa (Linaria vulgaris)- 8 linguri rase de flori se pun la 1 litru de apă şi se fierbe timp de 3 minute apoi se strecoară. Se bea fracţionat pe parcursul unei zile. Plantă depurativă indicată mai ales celor cu tendinţa spre constipaţie şi care transpiră puţin. Flavonoidele au efect depurativ. Se indică mai ales bolnavilor care au şi constipaţie.
Măceş (Rosa canina) 1 linguriţă de seminţe se pun zdrobite la 250 ml apă şi se fierbe apoi 5 minute. Se strecoară. Se poate consuma 3 căni pe zi, pentru efectul antibiotic. Ajută şi la diminuarea calculilor şi la curăţirea canalelor din ficat de depuneri. Scade şi colesterolul. Conţine şi vitamina C care este un antioxidant puternic.
Mărul lupului (Aristolochia clematitis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă cu înghiţituri mici pentru efectul puternic de distrugere al microbilor. Nu se ia doză mai mare fiind toxică. Este utilă şi la diferite forme de hepatite.
Măslin (Olea europea) se indică folosirea uleiului de măsline extra-virgin luat câte 1 lingură dimineaţa la trezire, perioade lungi de timp ajutând la diminuarea colesterolului, curăţirea organismului de toxine şi prin aceasta la refacerea mai rapidă. Este şi laxativ.
Suc de orz (Hordeum vulgare) verde- se spală planta tânără în mai multe ape, apoi se toacă mărunt şi se pune în centrifugă. Se consumă câte 50 ml dimineaţa amestecat cu suc de mere înainte cu 30 minute de a mânca şi seara cu 30 minute înainte de cină. Se mai poate folosi şi cu suc de morcov sau de fructe de pădure. În cazul unei afecţiuni mai grave se va folosi de 3 ori pe zi. Se pot face cure oricât de lungi pentru că cu cât se continuă cura mai multe zile cu atât va fi mai bine pentru organism.
Ovăz (Avena sativa) se indică folosirea germenilor de cereale câte 100 g pe zi. Se poate de asemenea folosi sucul obţinut din mlădiţe tinere câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, pentru efectul mineralizant şi vitaminizant. Există de asemenea în comerţ o serie de preparate care se vor folosi conform indicaţiilor producătorului.
Porumb (Zea mays) se foloseşte uleiul obţinut din germeni de porumb. Se ia câte 1 lingură dimineaţa la trezire pentru efectul de curăţire al canalelor biliare şi pentru că ajută la scăderea colesterolului.
Prune (Prunus domestica) se indică folosirea fructelor fiind un bun laxativ. Uscate sunt puse 6-8 prune la 250 ml apă şi se lasă peste noapte la temperatura camerei, pentru ca dimineaţă să se consume fructele şi să se bea apa.
Pufuliţă cu flori mici (Epilobium parviflorum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi cu înghiţituri mici. Ajută la drenarea ficatului şi chiar la lupta cu virusul. În unele cazuri este extrem de eficient.
Revent (Rheum palmatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se indică pentru puternicul efect laxativ. Curăţă foarte bine ficatul de o serie de depuneri.
Ridiche (Raphanus sativus nigrum)- 1 linguriţă de suc de ridiche se ia pe zi. Nu este voie să se ia mai mult fiind toxic în cantitate mai mare, pentru afecţiunile ficatului. Se mai poate lua cu suc de morcovi, caz în care cele 2 (20 ml) linguri de suc de ridichi se pun la 200 ml de suc de morcovi. Este foarte util pentru a ajuta la dizolvarea pietrelor de la bilă şi pentru curăţirea canalelor din ficat, lucru care face ca să fie util şi în tratarea hepatitei deoarece prin aceasta ajută la vindecarea mai rapidă.
Ridiche suc cu untdelemn în părţi egale se ia 1-2 linguriţe pe zi în boli hepatice.
Rostopască (Chelidonium majus)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se strecoară, apoi se va bea în cursul întregii zile cu linguriţa (câte 1 linguriţă la fiecare oră. Nu se depăşeşte această cantitate în cursul unei zile, fiind toxică.
Se pune la fiert 1 litru de apă. Se lasă apoi la răcit pentru 10 minute, apoi se va pune 1 linguriţă de rostopască praf. Se acoperă de seara până dimineaţa când se va pune în acest lichid după strecurare 200 ml miere. Se pune totul într-o sticlă bine închisă la frigider. Se agită bine înainte de a se administra. Se va lua din acest lichid din oră în oră (10-12 ori pe zi) câte 1 lingură. În acest timp este bine să se consume şi zilnic sucul de la o lămâie. Decongestionează ficatul, drenează căile hepato- biliare. Este unul dintre cele mai vechi remedii.
Rostopasca- 2 linguri se pun la 1 litru de vin şi lasă la temperatura camerei pentru 10 zile. Se strecoară apoi şi se mai pune la acest preparat 200 g de miere. Se ia din acest preparat câte 1 lingură de 3 ori pe zi, preferabil înainte de mese cu 15 minute.
Rostopasca conţine o substanţă coptizina care are acţiunea de a stimula mişcarea de contracţie a vezicii biliare. Este însă foarte important să nu se depăşească doza prescrisă pentru că în acest caz poate avea efecte toxice.
Rotunjoară (Glechoma hederaceum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se indică pentru că stimulează secreţiile ficatului.
Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este un bun calmant la dureri de ficat.
Scânteiuţă (Anagallis arvensis)-1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea întreaga cantitate pe parcursul unei zile.
Schinel (Cnicus benedictum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este un bun dezinfectant al ficatului.
Schinduf (Trigonela foenum graecum) 1 linguriţă de seminţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este foarte utilă la toţi cei care au suplimentar şi afecţiuni pancreatice. Ajută la refacerea ficatului. Se poate lua şi sub formă de praf obţinut cu râşniţa de cafea câte o jumătate de linguriţă pus sub limbă de 3 ori pe zi. Se înghite după 5 minute cu apă.
Este planta mult indicată de medicina orientală fiind folosită în toate medicaţiile indicate de medicii arabi, chinezi sau cei din orient. Are foarte multe efecte deosebite pentru ficat şi în unele cazuri se pare că ajută la refacerea celulei hepatice.
Siminoc (Helichrysum arenarius) 1 linguriţă de flori se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi, între mese, ori tinctură de 3 ori pe zi câte 10 picături cu 30 minute înaintea meselor. Este folosită în medicina tradiţională în formele de icter febril. Se poate folosi şi tinctura câte 10 picături de 3 ori pe zi.
Sfeclă de zahăr (Beta vulgaris) suc- se beau câte 50 ml de 3 ori pe zi în bolile hepatice. Se poate consuma cu suc de morcovi, cartofi, pătrunjel, etc.
Sfecla roşie (Betula vulgaris rubra) se poate consuma rădăcina crudă rasă sau suc de rădăcină obţinut cu ajutorul storcătorului de fructe. Se poate folosi cel mai bine în combinaţie cu suc de morcovi în părţi egale consumându-se câte 100 ml din fiecare fel de 3 ori pe zi. Este foarte eficient pentru ajutorul care-l dă ficatului la regenerarea celulei. Se poate de asemenea folosi şi fiert (Este mai puţin eficient ca şi crud, pentru că nu conţine enzimele) sau copt în diferite preparate culinare.
Sparanghel (Asparagus officinalis) se indică folosirea în toate mâncărurile.
Splinuţă (Solidago vrigaurea) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară.
Sporiş (Verbena officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Are efect de distrugere al microbilor. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Sunătoarea (hipericum perforatum)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este un antiinflamator hepatic şi intestinal. Există şi o serie de preparate cu această plantă la toate magazinele naturiste şi se foloseşte conform prospectului producătorului în aceste cazuri. Uleiul volatil hipericina şi taninul au acţiune: antiseptică, astringentă, cicatrizantă. Ajută de asemenea la dispariţia inflamaţiilor
Şofran (Crocus sativus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, de asemenea se poate folosi şi seminţele.
Tei (Tylia tomentosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori fără bractee) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Are un efect calmant şi emolient.
Trifoişte de baltă (Meniantes trifoliata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi cu înghiţituri mici. Se indică să se folosească mai ales cu ştevie în combinaţie fiind foarte eficientă în acest caz, indicată mai ales la cei care au pielea deja îngălbenită.
Ţelina (Apium graveolens)- este un excelent drenor hepatic, tonic al sistemului nervos şi hipotensor, acţionând şi asupra epitelului renal, determinând creşterea urinei eliminate. Stimulează activitatea de drenare a bilei, provoacă apariţia ciclului menstrual întârziat. Se fierb 3 linguri de rizomi mărunţiţi la 1 litru de apă timp de 20-30 minute. Strecuraţi şi apoi beţi 2 căni pe zi. Se pot folosi şi frunzele- 4 linguri de frunze mărunţite se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi.
Vişin (Cerasus vulgaris) 1 linguriţă de cozi de cireşe sau vişine se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma câte 3 căni pe zi, pentru efectul diuretic. Este util mai ales în cazurile cu edeme.
Sirop pentru refacerea funcţiei ficatului: se rad 5-6 ridichi roşii sau negre în funcţie de anotimp. Se pun apoi într-un borcan cu capac, iar peste acestea se va pune miere polifloră cât să fie acoperite. Se lasă pentru 12 ore (de seara până dimineaţa cu capacul pus la temperatura camerei. Dimineaţa se va strecura sucul astfel obţinut şi se toarnă în sticle preferabil de culoare închise cu dop. Se păstrează la rece. Se va lua din acest lichid după fiecare masă câte 1 linguriţă timp îndelungat.
Suc de morcovi. Se curăţă morcovi prin spălare cu o perie sub jet de apă. Nu se vor curăţa de coajă pentru că în coajă există foarte multe principii active. Este foarte util de asemenea să se lase şi frunzele la acest suc. Se dă prin storcător şi se poate consuma câte 600 ml pe zi în cure de lungă durată cu efecte foarte marcante pentru refacerea ficatului.
Suc de pepene verde: se curăţă pepenele de coajă şi de seminţe şi se trece prin storcătorul de fructe. Se poate păstra apoi la frigider maximum 12 ore. Este indicat să se consume câte 200 ml zilnic înainte de mese cu 15 minute.
Suc de sulfină: se trec prin storcător frunzele şi florile de sulfină proaspăt culese, preferabil dimineaţa înainte de apariţia soarelui. Se pun 2 linguri (20 ml ) de suc la un pahar de apă şi se bea de 3 ori pe zi câte un asemenea pahar cu 30 minute înainte de mesele principale.

Cură de dezintoxicare: dimineaţa la trezire se ia în gură 1 lingură de ulei de floarea soarelui cu care se clăteşte gura timp de 15 minute, fără să se înghită absolut nici o picătură (devine foarte toxic). Se aruncă la Wc şi se clăteşte foarte bine gura cu mai multe ape. Se spală bine pe dinţi. După ce se clăteşte gura cu uleiul, acesta trebuie să fie alb la culoare, în caz contrar înseamnă că nu s-a clătit cu suficientă forţă. Se face timp de 15 zile apoi se face o pauză de 7 zile şi în cazurile mai grave se poate repeta. Nu se va întrerupe tratamentul chiar dacă apar anumite tulburări, pentru că în acest caz înseamnă că tratamentul a fost eficient. Se dovedeşte util în toate afecţiunile ficatului, în boli cronice respiratorii, oboseală cronică, afecţiuni renale, ginecologice, intestinale, bolile pielii, afecţiuni articulare, flebite, tromboflebite, migrene, varice, etc.
„Siliphos” produs în România de Inovatics. Ajută la toate afecţiunile ficatului şi are un rol important în metabolism. Se ia conform indicaţiilor producătorului.
Hepaton Plus” ajută la toate afecţiunile ficatului. Produs de Eurofarm. Se foloseşte conform indicaţiilor producătorului. Se găseşte la toate magazinele naturiste.
Holican”- produs chinezesc sau tibetan foarte eficient care este un anticancerigen foarte puternic, hipolipemiant şi antiacid. Este indicat în toate formele de cancer.
Iaurtul- s-a stabilit de cercetătorii Americani că cei care consumă zilnic iaurt sunt feriţi de o serie de boli întărind sistemul imunitar. Introdus în vagin apără de o serie de infecţii şi chiar vindecă. Consumat ca aliment apără de o serie de afecţiuni şi întăreşte imunitatea ajutând la lupta contra infecţiilor. Scade colesterolul, conţine prostaglandine E2 care luptă cu ulcerul şi sunt o protecţie contra alcoolului şi tutunului. De asemenea ajută la lupta contra cancerului inclusiv cel de sân sau alte localizări. Stimulează activitatea creierului. Conţine calciu în cantitate mare care este asimilat foarte bine de către organism. De asemenea conţine potasiu care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Distruge bacteria E coli. Ridică nivelul gama interferonului din sânge.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment