-->

Cura de dezintoxicare.


Când şi cine ar trebui să facă această cură?
Cura de dezintoxicare este o cură pe care ar trebui s-o facă absolut toţi oamenii de 2 ori pe an.
Se poate face foarte bine primăvara cu bani puţini, pentru că majoritatea plantelor care se indică pentru aceasta se pot culege primăvara şi sunt plante care sunt cunoscute. Al doilea moment este toamna când din nou este bine să se mai facă o dată o cură de dezintoxicare.

De asemenea se indică absolut tuturor celor care sufere de diferite afecţiuni inclusiv cancer şi care doresc să facă un tratament naturist. Nu se poate face nici un tratament naturist dacă nu se face înainte o cură de dezintoxicare.
Cura.
Se va începe cu clisme zilnice. Clismele se vor face cu apă caldă la temperatura corpului (preferabil cu ceaiuri din plante) şi se va face cu irigatorul. Este bine să se facă timp de 10 zile zilnic.
Plante indicate pentru a se face clisme: albăstrele, anason, anghinare, arnică, boz, brad, brusture, cerenţel, chimen, cicoare, cimbru, ciuboţica cucului, coada calului, coada şoricelului, creţişoară, crin, dovleac, dud, fasole, fenicul, frag, gălbenele, gorun, gutui, iarbă grasă, iasomie, in, isop, levănţică, leuştean, lichen de islanda, limba mielului, lumânărică, mac, măceş, mărar, merişor, mesteacăn, muşeţel, nuc, obligeană, osul iepurelui, păducel, păpădie, pătlagină, pătrunjel, pelin, pin, pir, plămânărică, plop, porumbar, răchitan, ricin, roibă, roiniţă, salcie, salcâm, salvie, săpunariţă, scai vânăt, schinel, sclipeţi, sânzâiene, soc, stejar, stânjenel, strugurii ursului, sulfină, talpa gâştei, tătăneasă, traista ciobanului, trandafir, trei fraţi pătaţi, trifoi, troscot, turiţă mare, unguraş, urzică, urzică moartă albă, volbură, zmeur.
În general la 1 litru de apă se pun 4 linguri de plantă. Plantele mărunţite se pun în apă clocotită. Seminţele şi rădăcinile se pun şi se fierb timp de 10 minute. Se strecoară şi apoi se face clismă la temperatura corpului cu jet nu prea puternic. Se face în fiecare zi una timp de 10 zile consecutiv.
Alimentaţia în timpul curei de dezintoxicare.
Este bine ca această cură să se facă o dată cu perioada postului. În perioada curei nu se vor consuma absolut deloc produse din carne, lapte sau altele produse de animale ci numai hrană vegetală. Este foarte important acest lucru şi ar trebui respectat cu stricteţe. Deci fără carne, mezeluri, grăsimi animale, conservanţi ci numai vegetale şi ar fi foarte bine ca cel puţin 10 zile să nu se consume preparate termic nici măcar legumele şi fructele. Pentru cei care execută munci grele cu eforturi fizice mari este foarte indicat să consume sucuri de legume şi fructe pentru că acestea intră în circuitul sanguin la 15 minute de când au fost înghiţite şi sunt foarte utile.
Se poate ţine însă această cură şi perioade mai lungi de timp nu numai 10 zile. Organismul are cu ce se hrăni dacă primeşte suficiente sucuri de legume şi fructe.
Apa.
În timpul curei se va consuma zilnic 2 litri de apă sau ceaiuri din plante medicinale. Este foarte important ca cel puţin această cantitate de apă să se bea zilnic pentru că în altfel organismul nu poate să se scape de toxinele acumulate în cursul anului.
Atenţie însă că apa conţine foarte mulţi microbi de multe feluri şi o serie de substanţe care le ia din ţevile de canalizare (de pe conductele de apă) sau chiar din sursa de apă. Încercaţi şi lăsaţi un litru de apă peste noapte şi veţi descoperii pe fundul vasului o serie de depuneri. Acestea se acumulează în organism şi pot produce foarte multe afecţiuni.
Se poate însă face mai multe lucruri pentru a nu se mai consuma asemenea apă.
-Se va putea consuma apă direct de la izvoare acolo unde există posibilitatea.
-Se consumă apă plată sau apă vie (apă tratată cu ajutorul curentului electric şi colectată de la polul pozitiv.
-Se poate în orice apă să se pună argilă. Argila trebuie să fie luată din locuri nepoluate şi de la cât mai mare adâncime pentru a nu fi ea însăşi sursă de poluare. Se poate folosi orice culoare (galbenă, verde, roşie, etc). Nu se indică cea albă pentru că aceasta conţine numai caolin fără alte substanţe minerale ca celelalte soiuri de argilă.
Se va pune 1 lingură de argilă la fiecare litru de apă şi se lasă timp de 24 ore, timp în care argila are posibilitatea să distrugă germenii patogeni din apă şi să adauge în această apă o serie de substanţe minerale. Jean Valnet renumitul fitoterapeut medic francez spune că argila este aşa de inteligentă încât ea singură ştie să se ducă exact în locul unde este nevoie de ajutorul ei şi în cantitatea care este necesară organismului. Practic nu există afecţiune în organism care să nu fie ajutată să se vindece cu argilă. Este poate cea mai simplă şi mai eficientă metodă de decontaminare a apei şi totodată cu aceasta se ajută organismul în orice situaţie.
Care argilă este cea mai utilă? Cea care se poate recolta din locurile de unde domiciliaţi, indiferent de culoare, cu condiţia să fie recoltată din locuri ne poluate. După recoltare se va întinde în strat subţire la soare şi apoi se cerne pentru a îndepărta eventualele pietre care mai pot fi în ea. Nu se alege argila care este nisipoasă ci se preferă argila mai grasă.
Se pune deci în apa de băut se lasă timp de 24 ore după care se va putea consuma această apă fără nici o teamă. Unii cred că aceasta se va depune în diferite organe (pietre le rinichi, fiere, etc). Este complet greşit pentru că aceasta chiar ea contribuie la dizolvarea acestor pietre mai ales în cazurile când acestea se produc din cauzele dereglării metabolice (peste 80% din cauze). Se face acest lucru pentru că din această argilă organismul îşi ia substanţele care îi lipsesc şi datorită acestui fapt nu se mai formează pietre.
Se poate face acest lucru ani de zile, fără nici un efect negativ pentru organism şi cu foarte multe beneficii pentru el.
Înainte oamenii consumau apă din izvoare şi fântânile erau construite cu argilă care era pusă între pietrele din fântâni. În case pe jos se punea argilă. Se consuma apă şi o serie de preparate făcute în oale de argilă, deci erau mult mai sănătoase ca cele de acum. Se făcea acest lucru toată viaţa şi nu bau fost nici o notare a unui efect advers sau ne dorit pentru organism.
Apă îmbunătăţită.
În cazurile în care se doreşte o alimentare cu mai multe vitamine nu întotdeauna este indicat să se consume vitamine chimice care de multe ori nu sunt indicate ci vitamine naturale care pot fi introduse prin alimentaţie. Este greşit să se dea vitamine chimice fără să se facă o analiză înainte, deoarece în cazurile în care se dau vitamine în exces se pot de asemenea întâmpla o serie de boli ne dorite. Nu acelaşi lucru se va întâmpla însă în cazul când acestea se administrează sub formă de alimente. Acestea care sunt în exces vor fi eliminate prin urină sau fecale.
Se indică în cazurile în care se doreşte o suplimentare cu vitamine să se pună în apa de băut o serie de legume rase.. De exemplu se poate pune la 2 litru de apă 2 morcovi raşi, 1 pătrunjel şi puţină ţelină toate rase sau dacă sunt frunze tocate mărunt. Se lasă timp de 24 ore în 2 litri de apă şi apoi se va consuma această apă care va conţine foarte multe vitamine naturale uşor de asimilat de organism, mai ales dacă este vorba despre un organism bolnav.
Deci apa aceasta îmbunătăţită se poate administra în toate afecţiunile. Se poate de asemenea adăuga o serie de fructe rase sau chiar alte legume. Nu uitaţi că varza, ridichile (frunze), frunzele de gulii şi alte verdeţuri ca frunze de pătrunjel, de morcovi, etc conţin multe vitamine putând să îmbunătăţim calitatea apei.
Ceaiuri depurative.
Nu trebuie să se omită ca în timpul curei de dezintoxicare să se consume de asemenea ceaiuri din plante medicinale care ajută foarte mult la curăţirea organismului de toxine. Acestea se pot consuma în orice cantitate. Nu uitaţi că dacă organismul primeşte suficiente lichide defecaţia este mult uşurată şi nu rămân o serie de toxine în organism datorită stagnării materiilor fecale şi de asemenea se evită formarea hemoroizilor şi a altor afecţiuni.
De asemenea să nu se uite că fibrele vegetale sunt acelea care ajută organismul şi sunt utile în prevenirea cancerului de colon sau cu alte localizări digestive.
Se vor putea folosi ceaiuri din următoarele plante medicinale:
albăstrele, angelică, asmăţui, bănuţi, babornic, boz, brustur, castravete, ceapa, cicoare, coada calului, coada şoricelului, cruşin, curcubeţică, dovleac, dracilă, drobiţă, fasole, fenicul, frasin, fumăriţă, grâu, hrean, iarbă neagră, in, lemnul domnului, lemn dulce, leurda, leuştean, limba mielului, măceş, măslin, micşunele ruginite, mur, muştar alb, mutătoare, nalbă, năsturel, obligeană, păpădie, păducel, pătlăgeaua roşie, pătlăgeaua vânătă, pedicuţă, pelin, pepene galben, pir, porumb, praz, priboi, prun, ricin, rozmarin, roiniţă, salată, secară, sfeclă roşie, soc, soia, spanac, stânjenel, şofrănaş, ştevie, talpa gâştei, toporaş, trandafir, trei fraţi pătaţi, untul pământului, urzică, urzică moartă albă, varză, viţa de vie, volbură, zmeură.
Este indicat să se consume 2-3 căni de ceai pe zi din una sau mai multe din plantele de mai sus. Este foarte bine să nu se consume perioade lungi (peste 3 săptămâni) ceai din aceiaşi plantă. Este indicat ca după 2-3 săptămâni să se schimbe plantele care s-au folosit cu altele. Se poate face în acest fel tratament permanent ani de zile cu efecte benefice pentru organism.
Exemple din plantele cele mai uşor de procurat şi care se găsesc cam peste tot.
-Castravete- castravetele este unul dintre cele mai simple depurative şi unul dintre depurativele puternice. Consumul castravetelui crud în diferite salate ajută la curăţirea organismului. Nu acelaşi lucru este însă castravetele murat care conţine prea multă sare şi poate să ajute la reţinerea apei de organism.
-Cicoare- florile se culeg şi se usucă- se pot folosi tot anul sub formă de praf (1 linguriţă) care se va pune sub limbă pentru 5 minute apoi se înghite cu puţină apă. Planta proaspătă se poate folosi la salate de crudităţi în orice cantitate. La fel se va culege, se spală apoi se pune pe ea puţin suc de lămâie, pentru a nu fi părea amară.
-Planta uscată- 1-2 linguriţe se pune la 250 ml apă clocotită şi apoi se acoperă pentru 15 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Dacă se foloseşte şi rădăcina atunci se va fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară şi se consumă.
-Rădăcina uscată şi prăjită la cuptor până se închide la culoare. Se macină cu râşniţa de cafea şi se face cu ea cafea aşa cum se face cafea cu praf din boabe de cafea. Are un gust care seamănă cu cafeaua însă este mult mai sănătoasă decât cafeaua pentru organism.
Şi această plantă este una dintre cele mai bune plante care se poate folosi la dezintoxicarea organismului în special primăvara.
-Păpădia- cea mai simplă metodă de folosirea păpădiei primăvara este să se consume tijele florale de păpădie înainte de apariţia florii. Se rupe tija şi se spală, apoi se consumă zilnic dimineaţa 10 tije florale timp de 20-30 zile. Acestea ajută să se cureţe organismul de toxine, scade glicemia şi reduce nivelul colesterolului din sânge. Este unul dintre cele mai eficiente depurative.
Rădăcina şi frunzele tinere primăvara. Se culeg, se spală bine apoi se pune puţin suc de lămâie peste ele şi se lasă timp de 30 minute, pentru a mai scădea din gustul amar pe care-l are. Se poate consuma zilnic în orice cantitate.
-Plantă cu rădăcină uscată se poate să se usuce ca să o aveţi tot anul. Se culege cu rădăcină cu tot cu ajutorul unui hârleţ şi apoi se spală şi se taie în bucăţi pentru ca să se usuce mai repede şi să nu se altereze în procesul de uscare. Se poate folosi sub formă de praf care se face cu ajutorul râşniţei de cafea apoi se cerne. Se pune sub limbă o linguriţă apoi se înghite cu puţină apă. Se poate face acest lucru de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de fiecare din cele 3 mese principale.
-Plantă uscată şi mărunţită se va pune 1-2 linguriţe la 250 ml apă şi apoi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Este preferabil să se consume înainte de masă.
-Din păpădie se pot face de asemenea multe alte produse. De exemplu se poate face un sirop foarte gustos. Există mai multe modalităţi de preparare a acestui sirop. Eu voi da unul care cred că este mai uşor de preparat şi este foarte gustos şi poate fi dat chiar şi la copii. Se culeg florile de păpădie atunci când este soare. Se spală foarte bine apoi se pun în borcan cu un strat de flori peste care se presară zahăr, apoi alt strat de flori. În acest fel se umple borcanul ales. Se va avea grijă ca ultimul strat să fie de zahăr. Se lasă la soare pentru 7-8 zile acoperit cu un tifon. Se agită puţin borcanul zilnic. Se va lua după trecerea perioadei şi se strecoară. Se pune în sticle de culoare închisă ermetic închise la rece. Se poate lua câte 1 lingură din sirop care se va pune în 250 ml apă şi se bea ca orice suc. este foarte gustos şi are şi un puternic rol de dezintoxicare a organismului.
Urzica- se poate folosi sub formă de suc de urzică. Pentru aceasta se culeg urzici proaspete, se spală şi se lasă umede puţin. Se pun în storcătorul de fructe şi se obţine un suc. Din reziduuri se mai pune puţină apă pe el şi se mai trec o dată prin storcător. În general din 500 g de urzici proaspete se poate obţine 200 ml de suc. Este unul dintre cele mai ieftine sucuri foarte utile primăvara pentru că este dezintoxicant şi totodată ajută la remineralizarea corpului având foarte multe substanţe minerale, vitamine, enzime în componenţă. Este util la orice afecţiune, inclusiv în cancer.
-Plantă uscată se face praf şi se pune sub limbă după ce s-a cernut câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi.
-Plantă uscată 2 linguriţe se pun la 250 ml apă clocotită şi se acoperă pentru 15 minute. Se strecoară, apoi se beau 2-3 căni de ceai pe zi.
-Rădăcina plantei este şi ea utilă. Se pune 1 linguriţă de rădăcină mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi apoi se poate consuma 2-3 căni pe zi.
-Seminţele plantei mărunţite sunt de asemenea utile. Se macină şi se pun apoi 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se bea 2-3 căni pe zi.
-Se poate folosi ca adaos la orice mâncare care se consumă zilnic fără să producă nici un efect secundar şi ajutând la purificarea organismului, refacerea sângelui, reducerea colesterolului şi a glicemiei. Se poate folosi timp îndelungat.
-Tinctură cu 1 parte plantă şi 5 părţi alcool alimentar de 70 grade. Se ţine apoi timp de 15 zile agitând zilnic de mai multe ori, apoi se strecoară. Se ia o linguriţă diluată la 100 ml apă de 3 ori pe zi, preferabil înainte de mesele principale.
Uleiul vegetal- cel mai bun ulei este uleiul preparat prin presare la rece. Se poate lua în fiecare seară câte 1 lingură. După ce se ia această lingură se ia puţin suc de lămâie care ajută să „taie” greaţa care poate fi prezentă. Acest ulei ajută organismul la curăţirea lui de eventualele toxine care ar putea rămâne stagnante în colon sau chiar la o evacuare a bilei mai uşoară, ajutând de fapt şi la curăţirea ficatului. Se va face în cură de minimum 15 zile (preferabil 30). Se va putea folosi orice ulei vegetal presat la rece (măsline, dovleac, soia, germeni de grâu, floarea soarelui, etc).
Durata curei de dezintoxicare.
În funcţie de afecţiunea care există se poate ca această cură să se întindă de la 10 zile la 30 zile sau chiar mai mult. Medicul specialist poate să vă indice în fiecare caz în parte cât timp este indicat să faceţi cura aceasta.
Ce se mai poate consuma: în timpul curei este foarte indicat să se consume cereale încolţite zilnic şi foarte multe legume şi fructe crude şi cât mai proaspete. Se pot de asemenea folosi sucuri de legume şi fructe în orice cantitate.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

2 comentários:

  1. Cel mai grozav ceai antioxidant:
    http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/05/31/cele-mai-grozave-ceaiuri-medicinale/

    ReplyDelete
  2. Foarte interesanta cura!O s-o incerc si eu!

    ReplyDelete