-->

Blefarita

Inflamaţia pleoapelor produsă de diferite infecţii microbiene, virale, micotice sau parazitare, ca şi în urma acţiunii unor agenţi fizici sau chimici. Extensiunea inflamaţiei la conjunctive produce blefaroconjunctivita.

Tratament:
În cazul în care este vorba de blefaritele recidivante, o tulburare vizuală, cum ar fi astigmatismul sau hipermetropia, ar putea fi cauza responsabilă. Corectarea respectivei tulburări de vedere aduce după sine vindecarea blefaritei.
Se va evita sarea în alimentaţie, în cazurile grave regim numai cu lichide şi sucuri de legume şi fructe şi ceaiuri din plante medicinale. Se va întării imunitatea organismului.
Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, albăstrele, arnică, asmăţui, cătină, chimion, echinaceea, feciorică, fenicul, lămâie, măceşe, nalbă mare, nuc, pătlagină, pătrunjel, plop negru, podbal, salată, silur, sulfină, ţintaură.
Modul de folosire al plantelor medicinale:

Arnică-(Arnica montana) tamponări cu tinctură 1 linguriţă pusă la 100 ml apă. Se face de mai multe ori pe zi. Este utilă datorită faptului că este un bun antibiotic cu un spectru larg de acţiune.
Asmăţui (Anthricus cerefolium)- se aplică cataplasme cu planta proaspătă pe pleoape. Înainte de aplicare se spală foarte bine şi se zdrobeşte puţin planta pe o suprafaţă de lemn, eventual chiar cu o sticlă dacă nu aveţi altă metodă. Se aplică de mai multe ori pe zi.
Fenicul (Foeniculum vulgare)1 linguriţă de seminţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera apoi vasul timp de 10 minute. Se strecoară, apoi se va face compresă cu pânză muiată în acest ceai. Se aplică caldă pe ochii închişi de mai multe ori pe zi.
Lămâie (Citrus limon)- se picură suc de lămâie diluat 1/1 cu apă fiartă şi răcită de 2 ori pe zi.
Măceşe (Rosa canina)- se pun 2 linguri de fructe uscate şi mărunţite la 500 ml apă. Se fierb timp de 15-30 minute. Se strecoară sau chiar se filtrează şi se consumă zilnic această cantitate timp de 60 zile.
Nuc (Juglans regia) 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe pleoape călduţe.
Pătlagină îngustă (Plantagina lanceolata) 2 linguri de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac băi locale cât mai des cu ceaiul bine filtrat şi călduţ. Se ţin în funcţie de toleranţă după care se schimbă. Nu se lasă după ce s-au răcit.
Pătrunjel (Petroselinum crispus) se spală frunzele bine apoi se pune o mână de frunze la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se filtrează şi se foloseşte ca baie de ochi sau comprese pe ochii închişi. Ajută şi la mâncărimile ochilor, ochi înroşiţi, etc.
Muguri de plop negru 2 linguriţe se vor fierbe în 250 ml apă timp de 10 minute, apoi se filtrează şi se vor pune comprese pe ochii închişi.
Salată (Lactuca sativa)- se fierbe 1 linguriţă de frunze la 250 ml apă timp de 20 minute: Strecuraţi apoi faceţi cu acest lichid spălături locale. Se poate folosi tampon steril sau vată pentru spălături. Se poate face de mai multe ori pe zi.
Silur (Euphrasia officinalis) se pun 2 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se fierbe apoi 2 minute. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se spală apoi local cu un tampon de vată sau comprese sterile.
Sulfină (Melilotus albus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pen-tru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese calde
Ţintaură (Centaurea cyanus)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se foloseşte sub formă de comprese de mai multe ori pe zi. Este foarte indicată pentru efectul uşor astringent şi dezinfectant pe care-l are.
Tinctură de propolis diluată 5% se va pune pe o bucată de pansament şi se aplică pe ochii închişi. Se face acest lucru de mai multe ori pe zi până la vindecare.
Miere de albine diluată cu apă se pun comprese pe ochii închişi de mai multe ori pe zi. Se pot pune 2-3 picături în fiecare ochi apoi se stă 10 minute cu ochii închişi.
Această boală se agravează la frig, de aceia va trebui protejat ochiul cu un pansament dacă este cazul să se expună la frig.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

1 comentários:

  1. Multumesc pentru ce faceti!Santeti completi!In informatii,desigur!Dumnezeu sa v-ajute in tot ce faceti!Inca o data MULTUMESC!

    ReplyDelete