Bâlbâiala

Bâlbâiala.
(Logonevroză).

Tulburare de vorbire de natură nevrotică, care apare mai ales în copilărie în perioada preşcolară şi se manifestă prin greutate în pronunţarea corectă a unor cuvinte sau repetări şi omisiuni de silabe.
Se accentuează şi sunt însoţite de emoţii, vorbit în public, în schimb dispar complet când copilul cântă.
Tratamentul bâlbâielii se face de către medic şi logoped şi reuşeşte cu atât mai radical cu cât este început mai devreme.

Se vor putea da sedative vegetale în unele cazuri când sunt însoţite şi de nervozitate.
Alimente cu multe sucuri din legume şi fructe.
Se fierbe 1 linguriţă de coada calului mărunţită la o cană de lapte timp de 5 minute. Se strecoară şi se consumă dimineaţa.
Giardia poate da bâlbâiala în unele cazuri. Se va face tratamentul corect dacă este vorba despre această afecţiune asociată.
ViralNews
ViralNews

Sa râzi mult si des; sa câstigi respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; sa obtii aprecierea criticilor corecti si sa înduri tradarea prietenilor ipocriti; sa apreciezi ceea ce este frumos si sa descoperi ce este mai bun în fiecare; sa lasi în urma ta o lume un pic mai buna, fie printr-un copil sanatos, fie printr-o bucata de gradina, sau printr-o conditie sociala îmbunatatita; sa stii ca macar un suflet a respirat mai usor pentru ca ai trait tu. Asta înseamna ca ai reusit. — Ralph Waldo Emerson

1 comment:

  1. cat timp sa fac tratamentul ptr.balbaiala?

    ReplyDelete