-->

Atenuarea secretiei pancreatice in obezitate


Acest lucru se va face doar cu acordul medicului curant şi sub supravegherea dânsului.
Alcaloizii de beladonă, ergotamină, etc se vor da doar cu reţetă medicală şi sub supraveghere permanentă.

Se pot însă consuma la discreţie sucuri din varză murată (moare), zilnic câte 2-3 căni în cure chiar de lungă durată, mai ales dacă aceasta nu este prea sărată.
Este indicat ca să se pună la murat împreună cu varza şi câţiva morcovi şi pătrunjel rădăcină, saschiu- reglează activitatea pancreasului, ţelină rădăcină- mai ales în cazul în care se doreşte să se folosească acest suc la tratamente. În acest fel este mult mai eficientă.
Se poate folosi în alimentaţie ceapă zilnic pentru a se consuma mai rapid din organism substanţele excretate de către pancreas. Se poate administra atât ca ceapă crudă, cât şi în diferite preparate culinare sau chiar ceai.
Un ceai foarte util la această afecţiune este ceaiul de schinduf (Trigonela foenum graecum) (seminţe). Acestea se vor pune 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 10 minute. Se strecoară şi se pot consuma 2-3 căni de ceai pe zi. Acest ceai reglează activitatea pancreasului.
Contribuie foarte mult însă şi componenta psihică, de aceia se va avea grijă ca în timpul tratamentului să se evite emoţiile şi mai ales emoţiile negative care pot produce foarte mult rău.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment