Astmul alergic


Este tot mai frecvent şi sunt tot mai multe cazuri, chiar şi de copiii foarte mici. Cauzele acestei maladii sunt nu numai polenurile ci şi chimicalele, păr de pisică, carnea de porc, acarienii, latexul, cosmeticalele ca parfumuri, conservanţii şi alţi aditivi (răşini, coloranţi, etc), metalele,
medicamentele sau chiar alimentele. Chiar şi castraveţii, fasolea, ridichiile, căpşunile, ouăle, arahidele, laptele, peştele, muştarul, etc. Toate acestea pot să provoace agravarea bolii.
Tratament:
Se va căuta care este alergenul şi dacă este posibil se va îndepărta. Se va renunţa la fumat. De asemenea este bine să se evite contactul cu substanţele iritante ca: vopsele, solvenţi. Evitaţi de asemenea orice activitate fizică care vă solicită prea mult mai ales în perioada cât aveţi crizele.
Se pot folosi în tratament următoarele plante medicinale: cătina albă, fenicul, isop, trei fraţi pătaţi.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Cătina albă (Tamarix ramosissima)- 2 linguri de fructe zdrobite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, perioade lungi de timp.
Fenicul (Foeniculum vulgare)- o jumătate de linguriţă de fructe zdrobite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute. Se strecoară apoi se consumă întreaga cantitate împărţită în trei reprize care se vor consuma după mesele principale.
Isop (Hisopus officinalis)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma câte 2 căni pe zi.
Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma câte 2-3 căni pe zi. Cura aceasta poate să dureze timp de 30 de zile.
Oţet de mere cu miere- este foarte simplu de folosit şi aduce în multe cazuri alinarea suferinţei. Se va pune 2 linguri de oţet de mere cu miere în 250 ml apă şi se va îndulci cu miere polifloră dacă nu aveţi contra indicaţii. Se poate bea în loc de orice răcoritoare şi 4-6 pahare pe zi.
ViralNews
ViralNews

Sa râzi mult si des; sa câstigi respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; sa obtii aprecierea criticilor corecti si sa înduri tradarea prietenilor ipocriti; sa apreciezi ceea ce este frumos si sa descoperi ce este mai bun în fiecare; sa lasi în urma ta o lume un pic mai buna, fie printr-un copil sanatos, fie printr-o bucata de gradina, sau printr-o conditie sociala îmbunatatita; sa stii ca macar un suflet a respirat mai usor pentru ca ai trait tu. Asta înseamna ca ai reusit. — Ralph Waldo Emerson

No comments:

Post a Comment