-->

Artrita neinfectioasa


Tratamentul igienico-dietetic trebuie să fie adecvat bolii şi mai ales simptomelor care se prezintă la fiecare.
Pentru cei care au artrite alergice trebuie făcut înainte
un tratament de desensibilizare şi se va trata alergia.
În artritele toxice (plumb, fosfor, fluor, oxid de carbon, acid clorhidric, etc), se va face întâi tratamentul pentru aceste afecţiuni dacă nu se poate face concomitent.
Se vor da multe ceaiuri diuretice care ajută la dezintoxicarea organismului şi de asemenea se mai poate folosi
la tratament unul sau mai multe plante din următoarele: agriş (fructe în alimentaţie), anason (plantă- infuzie), angelică (planta- infuzie, rădăcina- decoct, seminţe- decoct- se mai poate lua praf sub limbă sau să se facă de asemenea tincturi din toate părţile plantei sau numai din cea care o aveţi), anghinare (plantă- infuzie), ardei iute (se indică mai ales extern pentru calmarea durerii sub formă de tinctură aplicată pe o bucată de vată în locul dureros), bobornic (plantă-infuzie), boz (rădăcină- decoct pentru efectul de dezoxidare a organismului), bujor (rădăcina- decoct), cartof (fiert- tuberculul- se aplică cald pe locul dureros în special piure), ceapă (fiartă mult intern sau extern sub formă de felii puse pe locul dureros sau tinctură), cicoare (plantă- infuzie), dud (În special coaja de la rădăcină care se va fierbe foarte mult), frasin (frunze- decoct- se adaugă şi bicarbonat de sodiu), limba mielului (plantă- infuzie), mei păsăresc (seminţe- decoct), mesteacăn (frunze- decoct), nalbă (rădăcină decoct, flori- infuzie), osul iepurelui (plantă- infuzie), pătrunjel (rădăcină- decoct prelung), pătrunjel de câmp (rădăcină- decoct prelungit), praz (decoct), scai vânăt (plantă- infuzie), soc (coajă de la rădăcină- fiartă mult), urzică (plantă- infuzie).
-Suc de orz verde- se spală planta tânără în mai multe ape, apoi se toacă mărunt şi se pune în centrifugă. Se consumă câte 50 ml dimineaţa amestecat cu suc de mere înainte cu 30 minute de a mânca şi seara cu 30 minute înainte de cină. Se mai poate folosi şi... cu suc de morcov sau de fructe de pădure. În cazul unei afecţiuni mai grave se va folosi de 3 ori pe zi. Se pot face cure oricât de lungi pentru că cu cât se continuă cura mai multe zile cu atât va fi mai bine pentru organism.

Remarcăm faptul că vâscul sub formă de macerat sau chiar tinctură este unul dintre cele mai eficiente în tratarea acestei afecţiuni şi se poate folosi în toate cazurile.
De asemenea coada calului care este o plantă comună care se găseşte foarte uşor este şi ea foarte eficientă pentru că în plus faţă de alte plante contribuie la scăderea colesterolului rău din organism în timp foarte rapid. Se poate consuma sub formă de decoct. Se pune 2 linguriţe de plantă mărunţită sau măcinată la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. De asemenea conţine şi o serie de minerale utile.
Acelaşi efect îl are şi traista ciobanului din care se pot de asemenea consuma 2-3 căni pe zi. Păpădia sub ori ce formă (crudă în salate- frunzele, rădăcina, planta, florile, În ceaiuri sub formă de decoct sau infuzie(planta şi florile) este şi ea deosebit de utilă.


Se indică: vitamina B1, C şi se calmează durerile cu ajutorul preparatelor care se pot procura din arsenalul terapeutic naturist.
Pentru vitamina B1: se vor consuma cereale integrale, drojdie de bere, carne, peşte, gălbenuş de ou, lapte.
Pentru vitamina C: legumele şi fructele proaspete în special sub formă de sucuri atunci stoarse în special citricele, fructele de pădure ca; frăguţe, coacăze, măceş, scoruşe, etc.
În cazul în care există şi o insuficienţă hepatică este normal ca aceasta să se trateze cu prioritate. În acest caz se va da şi medicaţie calcică.
Se va putea face tratamentul cu calciu din coji de ouă care se vor prepara ca la anemie.
Se poate face o baie în care s-a pus 2 kg sare mare şi 100 ml tinctură de iod. Se stă în cadă timp de 30 minute. Se face zilnic. Temperatura din cadă trebuie să fie mai mare ce şi temperatura corporală.

Roşiile: consumul roşiilor proaspete are efect în purificarea sângelui, eliberând toxinele acumulate în organism, ajutând însă şi la tratarea reumatismului, artrozelor, artritelor. Au efect diuretic şi laxativ uşor fiind utile contra constipaţiei. Măreşte rezistenţa organismului la infecţii, întărind sistemul imunitar.
Se poate face o cură: în prima săptămână se mănâncă dimineaţa 3-4 roşii, peste zi ar fi bine să mâncaţi un regim vegetarian.
În a doua săptămână la micul dejun şi cină consumaţi numai roşii crude doar cu sare. La prânz nu consumaţi carne.
În a treia săptămână rezervaţi micul dejun exclusiv pentru roşii proaspete, iar la prânz şi seara vegetarieni. La începutul celei de treia săptămâni rezervaţi-vă două zile numai cu roşii fără alte alimente. Această cură dă rezultate şi în colite, ameliorează simptomele nefritei şi ale litiazei urinare şi biliare. Se poate urma tratamentul şi cura aceasta şi cu suc de roşii, eventual chiar combinat cu suc de morcovi, de pătrunjel sau ţelină.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment