Apetit sexual scazut
Nivelul dorintei sexuale, numit si libido, se schimba de-a lungul vietii sub influenta factorilor emotionali si fizici. Printre ei se numara oboseala, stresul, boala, nasterea si relatia intre parteneri. Terapiile naturale va pot fi de ajutor, imbunatatindu-va starea generala de sanatate ca sa va simtiti in forma.
Asa cum este cazul cu majoritatea celorlalte aspecte ale comportamentului uman, nevoia de sex difera de la un individ la altul. Un apetit sexual scazut nu este un motiv de ingrijorare in sine, cu conditia ca partenerii sa fie multumiti cu cantitatea de sex din relatia lor.
Diferite medicamente, cum ar fi anumite antidepresive si antihipertensive, pot reduce apetitul sexual.
Unii barbati mai in varsta au dificultati de erectie sau de mentinere a ei. Femeile aflate la menopauza pot sa nu-si doreasca raport sexual din cauza disconfortului provocat de uscaciunea vaginala sau al unor probleme provenind din modificarea regimului hormonal.
Se pot folosi următoarele plante medicinale: angelică, ardei iute, avocado, banane, bujori, bu-suioc de câmp, cafea, ceapă, cimbru, ciocolată, ciuperci veneţiene, coriandru, cuişoare, dovleac, fistic, fructe de mare, ghimber, ginseng, lemnul Domnului, leuştean, linte, lucernă, măcriş, măr, mărar, menta, miere, morcov, năsturel, nuci, nucşoară, ouă, pătrunjel, pere, piersici, piper, praz, roşii, rozmarin, salcâm, salvie, sânzâiene albe, schinduf, scorţişoară, sculătoarea, sparanghel, stafide,
struguri, şampanie, şofran, ţelină, usturoi, vanilie, verbina, vin roşu.
Modul de folosire al plantelor medicinale.
Angelica (Angelica arhangelica)- este indicată în special pentru faptul că ajută la dispariţia anxietăţii şi durerilor în special în zona genitală, în plus mai conţine o serie de substanţe care ajută la desfăşurarea actului sexual, deoarece această plantă contribuie la producerea de hormoni. Se poate lua sub formă de praf fin măcinat cu râşniţa de cafea. Se indică câte un vârf de cuţit de 3 ori pe zi. Cele mai eficiente sunt prafurile produse din rădăcină sau chiar seminţe. Se poate de asemenea da sub formă de ceai făcut din 1 linguriţă de plantă mărunţită pusă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se poate de asemenea pune într-un litru de vin 10-20 g de plantă. Se ţine apoi timp de 10 zile şi se strecoară. Se poate apoi consuma câte 50 ml de 3 ori pe zi înainte de mese.
Ardeiul iute (Capsicum annum)- acesta ajută datorită capsaicinei pe care o conţine să activeze din nou glandele sexuale.
Avocado- este socotit fructul iubirii, pentru că acesta conţine o substanţă numită bromocriptină care este considerat un puternic tonic sexual. Se poate consuma ca orice fruct. Se poate însă pune în alcool alimentar de 70 grade 100 g de fruct mărunţit la 500 ml alcool. Se ţine apoi timp de 15 zile agitând des. Se strecoară şi se pune în sticle mici. Se poate lua câte 1 linguriţă diluată în 100 ml apă. Se poate însă pune tot 1 linguriţă din această tinctură la 1 pahar de vin roşu. Efectul este foarte puternic şi se menţine în timp de 24 ore. Poate că este cea mai eficientă metodă.
Se mai poate pune sâmburele unui avocado într-un litru de vin alb timp de câteva aore apoi se consumă câte 200 ml de vin de 2 ori pe zi.
Bananele- sunt extrem de bogate în potasiu şi acesta este necesar pentru buna funcţionare a sistemului nervos şi muscular. Fără aceste sisteme nu se poate desfăşura actul sexual. Deci este indicat să funcţioneze foarte bine ambele sisteme. Se consumă fructul.
Bujori (Paeonia officinalis)- se folosesc tuberculii- 1 linguriţă de tuberculi mărunţiţi se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi pentru efectul stimulent în special pentru bărbaţi.
Busuioc de câmp- 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera apoi pentru 15 minute şi se strecoară. Se poate consuma câte 2-3 căni din acestea pe zi.
Cafeaua- se crede că cinci căni de cafea sunt unul dintre cele mai puternice afrodiziace, dar din păcate nu poate fi folosit şi de cei care au tensiunea mare. Nu este de asemenea indicat să se depăşească această doză. (Au stabilit în urma unui studiu Suedezii).
Ceapa (Alium cepa)- este folosită încă din antichitate pentru a îmbunătăţii performanţele sexuale. Această legumă face să crească nivelul colesterolului „bun”. Acest lucru este foarte util pentru că dacă se consumă ceapă se fereşte de boli de inimă şi inima funcţionează mai bine şi de asemenea circulaţia sângelui poate să se facă mult mai uşor dacă arterele sunt mai curate şi actul sexual poate fi produs. În cazul obturării vaselor de sânge nu se mai produce nici un act sexual. Potenţa este strâns legată de circulaţia corectă a sângelui. Se poate face suc de ceapă 200 ml cu 100 g miere şi din acest amestec (ţinut la rece în vas închis) să se ia câte 1 lingură de 3 ori pe zi înainte de mesele principale. Ajută şi la cei cu afecţiuni la inimă sau tensiune ridicată, ca şi tuturor care au afecţiuni ale vaselor de sânge.
Cimbru (Satureja hortensis) este o plantă cu miros plăcut care se poate pune în orice alimente şi să se gătească fiind socotit unul dintre cele mai inofensive şi eficiente afrodiziace. Se poate face şi vin cu cimbru (10-20 g la litru- se ţine 10 zile) se va servi în acest caz câte 50 ml o dată maximum.
Ciocolata- este unul dintre cele mai folosite afrodiziace. S-a folosit şi ea de sute de ani. Montezuma înainte de a-şi vizita haremul consuma ciocolată ( de fapt cacao). Se poate consuma o dată 100 g de ciocolată, preferabil cea amară.
Ciupercile Veneţiene- încă din secolele al XVI-lea Veneţienii şi cei din Florenţa erau renumit pentru licorile care le preparau din ciupercile otrăvitoare. Acestea ajută la o dilatare a vaselor de sânge din regiunea genitală. Însă intre efectul mortal şi cel util diferenţa este foarte mică şi depinde de rezistenţa fiecărui organism în parte. De aceia nu este de mirare că tot ei aveau cele mai puternice otrăvuri.
Coriandru (Coriandrum sativum)- se pune la vinuri pentru a le transforma în vinurile dragostei. Nu se foloseşte numai pentru aroma deosebită ci şi pentru efectul său euforizant. Se pune 20 g de boabe mărunţite la 1 litru de vin. Se ţine timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se poate folosi câte 50 ml seara sau când aveţi nevoie.
Cuişoarele (Syzygyum aromaticum)- sunt indicate ca aromatice şi pentru calmarea durerii. Stimulează de asemenea la nivelul glandelor senzitive percepţia şi aduc anestezierea în cazul în care este nevoie de calmarea durerii. De asemenea sunt indicate pentru stimulează o serie de procese la nivel celular. Se pun în vin roşu 20 de cuişoare şi o nucşoară la 1 litru de vin. Se ţin apoi timp de 10 zile şi se strecoară. Se bea câte 50 ml de vin pe zi. Se poate face cu o serie de alte plante combinaţii.
Dovleac (Curcubita pepo) Se indică în special pulpa de dovleac turcesc fiartă sau coaptă şi servită cu miere. Se poate consuma în orice cantitate se doreşte. De asemenea se pot face o serie de preparate culinare cu el fiert sau copt, în funcţie de preferinţă.
Fistic- la arabi acesta era şi mai este încă folosit în cazurile de impotenţă. Se folosesc seminţe ca desert şi se pot consuma în diferite preparate chiar cu miere fiind mai eficiente cu miere, căreia îi dă o aromă deosebită. De asemenea se poate pune în vin 20 g la 1 litru. Se ţine 10 zile, apoi se strecoară. Ca orice vin este indicat 50-100 ml o dată. Nu este bine să se depăşească această doză.
Fructele de mare-(scoici, crabi, etc) este cunoscut încă din antichitate efectul acestora asupra aparatului sexual pe care-l stimulează şi conţine foarte mult iod care ajută stimulând glanda tiroidă să producă tiroxină, care este necesar pentru reglarea metabolismului şi dorinţa sexuală. Scoica conţine de asemenea zinc care combate impotenţa. Se pot consuma ca aliment în diferite moduri de preparare.
Ghimber (Zinghiber officinalis)- este socotit în orient drept planta virilităţii şi este folosită foarte mult ca afrodiziac, încă din cele mai vechi timpuri. Se poate pune 10 g la 1 litru de vin. Se ţine timp de 10 zile şi apoi se strecoară. Se consumă apoi 50-100 ml o dată. Se poate folosi şi în alte combinaţii.
Ginseng- este nu numai un tonic general al organismului ci şi un stimulent sexual, un afrodiziac şi un promotor al fertilităţii. Se indică să se ia 3 capsule pe zi vreme mai lungă pentru efectele de refacere şi ca tonic al aparatului sexual. Se poate face şi din rădăcină pusă în ţuică şi apoi băută ţuica (50 ml o dată).
Lemnul Domnului (Artemisia abrotathum)- se poate pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi. Este util în cazurile când este diminuată dorinţa şi se doreşte stimularea ei.
Leuştean (Levisticum officinalis)- se pune 50 g de rădăcină mărunţită la 1 litru de vin. Se lasă timp de 10 zile apoi se strecoară şi se poate pune şi 200 g de miere. Este indicat femeilor care doresc să-şi amplifice dorinţa. Se consumă câte 50 ml de asemenea vin. Se poate combina şi cu puţină nucşoară, caz în care este mai eficient.
Linte (Ervus lens) a fost socotit de secole ca alimentul erotic prin excelenţă. Acesta îmbunătăţeşte tonusul la nivelul organelor genitale. Conţine din abundenţă vitamina E, care este esenţială, pentru că are proprietatea de a reface energia sexuală şi de a stimula potenţa. Se poate consuma ca aliment în diferite reţete culinare.
Lucerna- se poate folosi sucul obţinut cu storcătorul de fructe câte 100 ml pe zi, în cure de mai lungă durată pentru efectul afrodiziac pe care-l are atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi.
Măcriş (Rumex acetosa)- se consumă doar proaspăt ca să aibă efect, prin fierbere are efect mult mai mic, probabil şi datorită faptului că se distrug multe vitamine. În vin sau ţuică de asemenea efectul este minor.
Măr (Mallus pumilla) aminoacizii care îi are ajută la revigorarea organismului.
Mărar (Anthum gruveoles)- seminţele- se cunoaşte de mult timp că seminţele de mărar sunt un bun afrodiziac. Rasputin nu pleca nicăieri fără un pumn de seminţe de mărar.
Menta (Mentha piperita) La greci era considerată unul dintre cele mai puternice afrodiziace mai ales în combinaţie cu cimbru. Se fierbe şi se dă sub formă de infuzie cu efect afrodiziac.
Mierea- în special amestecată cu nucşoară trezeşte dorinţele. Se poate consuma 2-3 linguri.
Morcovii (Daucus carota)- sunt sursa cea mai utilă pentru complectarea organismului cu vitamina A care îmbunătăţeşte activitatea sexuală. În plus poate preveni cancerul de prostată. Cel mai indicat este să se folosească sub formă de suc în orice cantitate. Notăm aici faptul că frunzele şi seminţele morcovilor se pot pune în vin. La 1 litru de vin se pun 20-50 g de frunze mărunţite şi seminţe. Se lasă apoi timp de 10 zile şi se strecoară. Se îndulceşte cu miere. Este foarte eficient. Să nu uităm că foarte multe plante cu numele de sculătoare sunt asemănătoare cu morcovul şi de asemenea morcovul sălbatec este unul dintre cele mai puternice afrodiziace bărbăteşti. Morcovii stimulează activitatea hormonilor sexuali. În special consumul frunzelor proaspete sunt indicate pentru acest efect.
Morcovii de câmp (Daucus sativa) se poate folosi inflorescenţa. Se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară.
Năsturel (Nasturtium officinalis) din plantă proaspătă se stoarce sucul şi se amestecă cu lapte pentru stimularea funcţiei sexuale.
Nuca (Juglans regia) ca şi alunele sunt asociate cu abundenţa şi fecunditatea şi este un aliment cu o serie de proprietăţi, atât prin conţinutul bogat în vitamine cât şi datorită faptului că conţine iod care ajută la glanda tiroidă şi prin aceasta măreşte pasiunea. Se poate consuma simplă aşa cum este sau în diferite preparate culinare.
Nucşoara era socotită încă din cele mai vechi timpuri ca unul din componentele licorilor afrodiziace. Este singurul care nu lipseşte din nici o reţetă. Cu vin roşu este excepţional. Se pune 10-20 g de nucşoară măcinată la 1 litru de vin şi se lasă timp de 10 zile, timp în care se agită puternic de mai multe ori pe zi. Se strecoară şi apoi se poate consuma câte 50 ml de vin de câte ori aveţi nevoie. Se poate face şi cu puţine cuişoare 2-5 g şi 5 g de scorţişoară fiind cel mai puternic. Sau se poate face cu ghimber în părţi egale.
Ouăle- contribuie la buna funcţionare a aparatului sexual datorită marii bogăţii în proteine şi aminoacizi esenţiali. O cură de ouă este un lucru care poate să contribuie la dispariţia diferitelor tulburări sexuale şi se poate face foarte uşor. Acestea influenţează tonusul organelor sexuale. Se poate face o cură însă în acest caz trebuie să discutaţi cu medicul curant să nu aveţi cumva o afecţiune a ficatului care ar putea să fie contraindicată o asemenea cură, indiferent că sunt ouă de prepeliţă, de găină sau alte păsări.
Pătrunjel (Petroselinum crispus) uleiurile eterice din acesta ajută la o mai bună irigare a zonelor genitale. Se spune că acesta ajută datorită şi mirosului care stârneşte dorinţa sexuală. Se poate consuma sub orice formă.
Pere (Pirus communis) sunt unele dintre afrodiziacele simple care nu produc nici un efect secundar şi se pot lua în orice cantitate suportă organismul. Se poate însă folosi şi în diferite preparate culinare fierte, coapte sau în alte moduri în funcţie de ingeniozitatea gospodinelor.
Piersicile (Prunus persica) au un puternic efect afrodiziac, pentru că acestea conţin vitamina A care stimulează funcţia tiroidei şi producerea progesteronului şi în felul acesta ajută la viaţa sexuală. Se pot consuma ca fructe crude sau în diferite preparate.
Piperul (Piper nigrum) este un stimulent imediat. Se pisează câteva boabe (2 linguri la litru) şi se pun la 1 litru de vin alb. Se ţin 8 zile. Se bea 50 ml pentru a pune sângele în mişcare. Este interzis la cei cu varice, hemoroizi şi stomac sensibil.
Praz (Allium porrum)- conţine substanţe întăritoare şi alungă timiditatea.
Roşiile (Lycopersicon esculentus)- au fost numite deseori merele dragostei deoarece sunt foarte bogate în vitamina C care ajută la formarea hormonilor sexuali. Conţine însă şi pectine care ajută la senzaţie de saţietate şi nu vă lasă să vă îngrăşaţi. Vitamina C mai este şi în ardei graşi, brocoli, germeni de varză de Bruxelles, portocale, lămâi, fructe de pădure, zmeură, etc. sunt indicate numai crude sau sub formă de suc proaspăt stors, nu bulion, când nu mai sunt aşa de eficiente, deoarece prin fierbere se distrug foarte multe vitamine din plante.
Rozmarin (Rozmarinus officinalis) tonic şi afrodiziac. Se indică să se facă băi. Se poate pune şi 20 g de plantă pentru 10 zile la 1 litru de vin. Se va da în acest caz câte 50 ml o dată. În cantitate mare această plantă produce ameţeli şi spasme, deci nu consumaţi mai mult.
Salcâm (Robinia pseudocacia) flori-se culeg florile de salcâm şi se pun într-un borcan cu alcool la 40 grade. Se ţine la soare timp de 3 zile agitând din când în când. Se strecoară apoi prin tifon şi se face apoi un sirop din zahăr şi câteva picături de lămâie. Se ia de 2-3 ori pe zi câte 1 linguriţă care se pune în 200 ml apă.
Salvia(Salvia officinalis)- se pune 8-10 linguri de plantă măcinată la 1 litru de vin alb. Se ţin timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se bea după fiecare masă câte 2 linguri.
Salvie- se foloseşte sub formă de infuzie din 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi îndulcit cu miere. Se beau 2-3 căni pe zi. Se poate pune 10-20 g de plantă mărunţită la 1 litru de vin. Se ţine timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se poate folosi câte 50 ml de vin de 3 ori pe zi. Se indică în special la femei, dar şi bărbaţii pot beneficia de acest vin.
Sânzâiene albe (Galium mullugo) stimulează funcţia sexuală, amplificând erotismul şi de asemenea previne şi tratează impotenţa. 1 linguriţă de plantă uscată se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea după masa de seara o cană în cure de mai lungă durată. Nu creează dependenţă.
Schinduf (Trigonela foenum graecum) este indicat să se folosească seminţele care au o vastă arie de activitate în foarte multe afecţiuni, astenii nervoase, afrodiziac, etc. Se pune 1 linguriţă de pulbere de seminţe la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea călduţ în cursul zilei. Se poate prepara un vin din 20 g de seminţe măcinate, puse într-un litru de vin roşu. Se lasă timp de 10 zile agitând des, apoi se strecoară şi se îndulceşte cu miere după gust. Se poate folosi şi acesta ca afrodiziac sau antiinflamator, la tulburări digestive sau anemie. Se poate folosi şi planta.
Scorţişoară (Cinnamomum ceyloncum) se foloseşte sub formă de infuzie din 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi îndulcit cu miere. Se beau 2-3 căni pe zi. Se poate pune 10-20 g de plantă mărunţită la 1 litru de vin. Se ţine timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se poate folosi câte 50 ml de vin de 3 ori pe zi.
Sculătoarea (Dactylorhiza maculata)-se poate folosi planta întreagă sau numai tuberculii. Are proprietăţi afrodiziace. Este utilă femeilor care doresc să facă copii. Se fierbe o plantă întreagă, inclusiv tuberculii într-un litru de apă şi decoctul astfel obţinut se bea în cursul unei zile.
-6-8 tuberculi (se recoltează în prima jumătate a lunii iunie pe Valea Teleajenului) se pisează într-un mojar de lemn, se pune peste ei 100 ml de ţuică de casă şi se macerează timp de 12 ore (se pregăteşte de seara pentru a doua zi. Se strecoară prin tifon. Are efect rapid. Acest preparat poate fi folosit şi de bărbaţi în afară de cei cu hipertensiune, care trebuie să aibă acordul medicului.
Sparanghelul (Asparagus officinalis)u, fosfor, calciu şi tonifică organismul contribuind la o bună funcţionare a rinichilor şi a tractului urinar şi prin aceasta şi la o viaţă sexuală activă. Se poate folosi în diferite preparate culinare sau sub formă de infuzie, caz în care se va pune 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi îndulcit cu miere. Se beau 2-3 căni pe zi. Sapotoninele sunt asemănătoare hormonului sexual şi acţionează ca şi el.
Stafide- 100 g de stafide se pun cu 500 ml apă. După spălarea stafidelor şi scurgerea apei de pe ele, se taie mărunt, se toarnă apoi peste ele apă şi se pune la foc. În momentul în care începe să fiarbă, se ia oala de pe foc se acopere şi se lasă să se răcească, apoi se stoarce sucul din stafide prin presare şi se amestecă cu apa în care au fiert. Se adaugă suc de lămâie după gust şi se serveşte rece pentru efectul afrodiziac remarcabil pe care-l au.
Struguri (vitis vinifera) sub formă de cură, în special din must câte 200 ml de 3 ori pe zi.
Şampania- este indicat ca un bun stimulent atât fizic cât şi psihic şi tradiţional.
Şofranul (Crocus sativus)- utilizat încă din epoca Romană ca afrodiziac, se folosea în special la băi sau la petreceri urmate de orgii. Se folosea de către antici în toate mâncărurile pentru gustul aromat.
Ţelina (Apium graveolens)- a fost considerată leguma virilităţii. De fapt în urma studiilor s-a stabilit că are mai mare efect asupra fertilităţii. Este însă o adevărată mină de vitamine care nu ar trebui să lipsească. se foloseşte sub formă de infuzie din 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi îndulcit cu miere. Se beau 2-3 căni pe zi. Se poate pune 10-20 g de plantă mărunţită la 1 litru de vin. Se ţine timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se poate folosi câte 50 ml de vin de 3 ori pe zi. Se poate folosi atât rădăcina, frunzele, cât şi seminţele. Proaspăt sau în diferite combinaţii sau preparate aceasta stimulează libidoul şi intervine favorabil în creşterea potenţei. Rădăcina acestei legume conţine hormoni naturali care activează metabolismul şi potenţa.
Usturoiul (Alium sativum)- se cunoaşte valoarea afrodiziacă a acestuia, încă din cele mai vechi timpuri, dar astăzi nu mai est la modă, pentru mirosul puternic care-l are. Este deosebit de activ mai ales folosit în cure de lungă durată, care dau întotdeauna rezultate, nu imediat dar de durată.
Vanilia- se poate pune în diferite preparate culinare. Este în special aici vorba despre simţul olfactiv. Dar se pare totuşi că este un afrodiziac foarte eficient.
Verbina (Verbena officinalis)- Druizii din Galia venerau această plantă pentru puterea ei. Un farmacist francez a stabilit că aceasta dilată arterele şi măreşte organul sexual masculin.
Vinul roşu- consumat în cantităţi moderate acesta este un excelent afrodiziac. Ceea ce este foarte important este faptul că efectul acestui vin ţine 24 ore şi deci nu este de neglijat. Condiţia este însă să fie de bună calitate şi să nu se depăşească cantitativ.
Vin cu pătrunjel- tinerii din Roma antică foloseau un vin cu pătrunjel în noaptea nunţii pentru a avea mai mare forţă.
Salata romană- Italienii păstrează o reţetă ce provine de la Romani. Este un amestec de 11 plante: mărar, păstârnac, tarhon, cardamon, bob, nucă, ceapă, urzică, pătrunjel, coconari şi praz.
Apilarnil potent din care se va folosi conform indicaţiilor producătorului.
Royal tonic-potent. Se indică atât femeilor cât şi bărbaţilor. Pentru femei sunt pastile roz iar pentru bărbaţi pastile albastre. Conţine: apilarnil, tei, ginseng, ţelină şi seminţe de schinduf şi este foarte eficient în toate cazurile. Se administrează conform indicaţiilor producătorului. Se recomandă la femei pentru frigiditate, infertilitate iar pentru bărbaţi la impotenţă, ejaculare precoce.
Asa cum este cazul cu majoritatea celorlalte aspecte ale comportamentului uman, nevoia de sex difera de la un individ la altul. Un apetit sexual scazut nu este un motiv de ingrijorare in sine, cu conditia ca partenerii sa fie multumiti cu cantitatea de sex din relatia lor.
Diferite medicamente, cum ar fi anumite antidepresive si antihipertensive, pot reduce apetitul sexual.
Unii barbati mai in varsta au dificultati de erectie sau de mentinere a ei. Femeile aflate la menopauza pot sa nu-si doreasca raport sexual din cauza disconfortului provocat de uscaciunea vaginala sau al unor probleme provenind din modificarea regimului hormonal.
Se pot folosi următoarele plante medicinale: angelică, ardei iute, avocado, banane, bujori, bu-suioc de câmp, cafea, ceapă, cimbru, ciocolată, ciuperci veneţiene, coriandru, cuişoare, dovleac, fistic, fructe de mare, ghimber, ginseng, lemnul Domnului, leuştean, linte, lucernă, măcriş, măr, mărar, menta, miere, morcov, năsturel, nuci, nucşoară, ouă, pătrunjel, pere, piersici, piper, praz, roşii, rozmarin, salcâm, salvie, sânzâiene albe, schinduf, scorţişoară, sculătoarea, sparanghel, stafide,
struguri, şampanie, şofran, ţelină, usturoi, vanilie, verbina, vin roşu.
Modul de folosire al plantelor medicinale.
Angelica (Angelica arhangelica)- este indicată în special pentru faptul că ajută la dispariţia anxietăţii şi durerilor în special în zona genitală, în plus mai conţine o serie de substanţe care ajută la desfăşurarea actului sexual, deoarece această plantă contribuie la producerea de hormoni. Se poate lua sub formă de praf fin măcinat cu râşniţa de cafea. Se indică câte un vârf de cuţit de 3 ori pe zi. Cele mai eficiente sunt prafurile produse din rădăcină sau chiar seminţe. Se poate de asemenea da sub formă de ceai făcut din 1 linguriţă de plantă mărunţită pusă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se poate de asemenea pune într-un litru de vin 10-20 g de plantă. Se ţine apoi timp de 10 zile şi se strecoară. Se poate apoi consuma câte 50 ml de 3 ori pe zi înainte de mese.
Ardeiul iute (Capsicum annum)- acesta ajută datorită capsaicinei pe care o conţine să activeze din nou glandele sexuale.
Avocado- este socotit fructul iubirii, pentru că acesta conţine o substanţă numită bromocriptină care este considerat un puternic tonic sexual. Se poate consuma ca orice fruct. Se poate însă pune în alcool alimentar de 70 grade 100 g de fruct mărunţit la 500 ml alcool. Se ţine apoi timp de 15 zile agitând des. Se strecoară şi se pune în sticle mici. Se poate lua câte 1 linguriţă diluată în 100 ml apă. Se poate însă pune tot 1 linguriţă din această tinctură la 1 pahar de vin roşu. Efectul este foarte puternic şi se menţine în timp de 24 ore. Poate că este cea mai eficientă metodă.
Se mai poate pune sâmburele unui avocado într-un litru de vin alb timp de câteva aore apoi se consumă câte 200 ml de vin de 2 ori pe zi.
Bananele- sunt extrem de bogate în potasiu şi acesta este necesar pentru buna funcţionare a sistemului nervos şi muscular. Fără aceste sisteme nu se poate desfăşura actul sexual. Deci este indicat să funcţioneze foarte bine ambele sisteme. Se consumă fructul.
Bujori (Paeonia officinalis)- se folosesc tuberculii- 1 linguriţă de tuberculi mărunţiţi se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi pentru efectul stimulent în special pentru bărbaţi.
Busuioc de câmp- 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera apoi pentru 15 minute şi se strecoară. Se poate consuma câte 2-3 căni din acestea pe zi.
Cafeaua- se crede că cinci căni de cafea sunt unul dintre cele mai puternice afrodiziace, dar din păcate nu poate fi folosit şi de cei care au tensiunea mare. Nu este de asemenea indicat să se depăşească această doză. (Au stabilit în urma unui studiu Suedezii).
Ceapa (Alium cepa)- este folosită încă din antichitate pentru a îmbunătăţii performanţele sexuale. Această legumă face să crească nivelul colesterolului „bun”. Acest lucru este foarte util pentru că dacă se consumă ceapă se fereşte de boli de inimă şi inima funcţionează mai bine şi de asemenea circulaţia sângelui poate să se facă mult mai uşor dacă arterele sunt mai curate şi actul sexual poate fi produs. În cazul obturării vaselor de sânge nu se mai produce nici un act sexual. Potenţa este strâns legată de circulaţia corectă a sângelui. Se poate face suc de ceapă 200 ml cu 100 g miere şi din acest amestec (ţinut la rece în vas închis) să se ia câte 1 lingură de 3 ori pe zi înainte de mesele principale. Ajută şi la cei cu afecţiuni la inimă sau tensiune ridicată, ca şi tuturor care au afecţiuni ale vaselor de sânge.
Cimbru (Satureja hortensis) este o plantă cu miros plăcut care se poate pune în orice alimente şi să se gătească fiind socotit unul dintre cele mai inofensive şi eficiente afrodiziace. Se poate face şi vin cu cimbru (10-20 g la litru- se ţine 10 zile) se va servi în acest caz câte 50 ml o dată maximum.
Ciocolata- este unul dintre cele mai folosite afrodiziace. S-a folosit şi ea de sute de ani. Montezuma înainte de a-şi vizita haremul consuma ciocolată ( de fapt cacao). Se poate consuma o dată 100 g de ciocolată, preferabil cea amară.
Ciupercile Veneţiene- încă din secolele al XVI-lea Veneţienii şi cei din Florenţa erau renumit pentru licorile care le preparau din ciupercile otrăvitoare. Acestea ajută la o dilatare a vaselor de sânge din regiunea genitală. Însă intre efectul mortal şi cel util diferenţa este foarte mică şi depinde de rezistenţa fiecărui organism în parte. De aceia nu este de mirare că tot ei aveau cele mai puternice otrăvuri.
Coriandru (Coriandrum sativum)- se pune la vinuri pentru a le transforma în vinurile dragostei. Nu se foloseşte numai pentru aroma deosebită ci şi pentru efectul său euforizant. Se pune 20 g de boabe mărunţite la 1 litru de vin. Se ţine timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se poate folosi câte 50 ml seara sau când aveţi nevoie.
Cuişoarele (Syzygyum aromaticum)- sunt indicate ca aromatice şi pentru calmarea durerii. Stimulează de asemenea la nivelul glandelor senzitive percepţia şi aduc anestezierea în cazul în care este nevoie de calmarea durerii. De asemenea sunt indicate pentru stimulează o serie de procese la nivel celular. Se pun în vin roşu 20 de cuişoare şi o nucşoară la 1 litru de vin. Se ţin apoi timp de 10 zile şi se strecoară. Se bea câte 50 ml de vin pe zi. Se poate face cu o serie de alte plante combinaţii.
Dovleac (Curcubita pepo) Se indică în special pulpa de dovleac turcesc fiartă sau coaptă şi servită cu miere. Se poate consuma în orice cantitate se doreşte. De asemenea se pot face o serie de preparate culinare cu el fiert sau copt, în funcţie de preferinţă.
Fistic- la arabi acesta era şi mai este încă folosit în cazurile de impotenţă. Se folosesc seminţe ca desert şi se pot consuma în diferite preparate chiar cu miere fiind mai eficiente cu miere, căreia îi dă o aromă deosebită. De asemenea se poate pune în vin 20 g la 1 litru. Se ţine 10 zile, apoi se strecoară. Ca orice vin este indicat 50-100 ml o dată. Nu este bine să se depăşească această doză.
Fructele de mare-(scoici, crabi, etc) este cunoscut încă din antichitate efectul acestora asupra aparatului sexual pe care-l stimulează şi conţine foarte mult iod care ajută stimulând glanda tiroidă să producă tiroxină, care este necesar pentru reglarea metabolismului şi dorinţa sexuală. Scoica conţine de asemenea zinc care combate impotenţa. Se pot consuma ca aliment în diferite moduri de preparare.
Ghimber (Zinghiber officinalis)- este socotit în orient drept planta virilităţii şi este folosită foarte mult ca afrodiziac, încă din cele mai vechi timpuri. Se poate pune 10 g la 1 litru de vin. Se ţine timp de 10 zile şi apoi se strecoară. Se consumă apoi 50-100 ml o dată. Se poate folosi şi în alte combinaţii.
Ginseng- este nu numai un tonic general al organismului ci şi un stimulent sexual, un afrodiziac şi un promotor al fertilităţii. Se indică să se ia 3 capsule pe zi vreme mai lungă pentru efectele de refacere şi ca tonic al aparatului sexual. Se poate face şi din rădăcină pusă în ţuică şi apoi băută ţuica (50 ml o dată).
Lemnul Domnului (Artemisia abrotathum)- se poate pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi. Este util în cazurile când este diminuată dorinţa şi se doreşte stimularea ei.
Leuştean (Levisticum officinalis)- se pune 50 g de rădăcină mărunţită la 1 litru de vin. Se lasă timp de 10 zile apoi se strecoară şi se poate pune şi 200 g de miere. Este indicat femeilor care doresc să-şi amplifice dorinţa. Se consumă câte 50 ml de asemenea vin. Se poate combina şi cu puţină nucşoară, caz în care este mai eficient.
Linte (Ervus lens) a fost socotit de secole ca alimentul erotic prin excelenţă. Acesta îmbunătăţeşte tonusul la nivelul organelor genitale. Conţine din abundenţă vitamina E, care este esenţială, pentru că are proprietatea de a reface energia sexuală şi de a stimula potenţa. Se poate consuma ca aliment în diferite reţete culinare.
Lucerna- se poate folosi sucul obţinut cu storcătorul de fructe câte 100 ml pe zi, în cure de mai lungă durată pentru efectul afrodiziac pe care-l are atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi.
Măcriş (Rumex acetosa)- se consumă doar proaspăt ca să aibă efect, prin fierbere are efect mult mai mic, probabil şi datorită faptului că se distrug multe vitamine. În vin sau ţuică de asemenea efectul este minor.
Măr (Mallus pumilla) aminoacizii care îi are ajută la revigorarea organismului.
Mărar (Anthum gruveoles)- seminţele- se cunoaşte de mult timp că seminţele de mărar sunt un bun afrodiziac. Rasputin nu pleca nicăieri fără un pumn de seminţe de mărar.
Menta (Mentha piperita) La greci era considerată unul dintre cele mai puternice afrodiziace mai ales în combinaţie cu cimbru. Se fierbe şi se dă sub formă de infuzie cu efect afrodiziac.
Mierea- în special amestecată cu nucşoară trezeşte dorinţele. Se poate consuma 2-3 linguri.
Morcovii (Daucus carota)- sunt sursa cea mai utilă pentru complectarea organismului cu vitamina A care îmbunătăţeşte activitatea sexuală. În plus poate preveni cancerul de prostată. Cel mai indicat este să se folosească sub formă de suc în orice cantitate. Notăm aici faptul că frunzele şi seminţele morcovilor se pot pune în vin. La 1 litru de vin se pun 20-50 g de frunze mărunţite şi seminţe. Se lasă apoi timp de 10 zile şi se strecoară. Se îndulceşte cu miere. Este foarte eficient. Să nu uităm că foarte multe plante cu numele de sculătoare sunt asemănătoare cu morcovul şi de asemenea morcovul sălbatec este unul dintre cele mai puternice afrodiziace bărbăteşti. Morcovii stimulează activitatea hormonilor sexuali. În special consumul frunzelor proaspete sunt indicate pentru acest efect.
Morcovii de câmp (Daucus sativa) se poate folosi inflorescenţa. Se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară.
Năsturel (Nasturtium officinalis) din plantă proaspătă se stoarce sucul şi se amestecă cu lapte pentru stimularea funcţiei sexuale.
Nuca (Juglans regia) ca şi alunele sunt asociate cu abundenţa şi fecunditatea şi este un aliment cu o serie de proprietăţi, atât prin conţinutul bogat în vitamine cât şi datorită faptului că conţine iod care ajută la glanda tiroidă şi prin aceasta măreşte pasiunea. Se poate consuma simplă aşa cum este sau în diferite preparate culinare.
Nucşoara era socotită încă din cele mai vechi timpuri ca unul din componentele licorilor afrodiziace. Este singurul care nu lipseşte din nici o reţetă. Cu vin roşu este excepţional. Se pune 10-20 g de nucşoară măcinată la 1 litru de vin şi se lasă timp de 10 zile, timp în care se agită puternic de mai multe ori pe zi. Se strecoară şi apoi se poate consuma câte 50 ml de vin de câte ori aveţi nevoie. Se poate face şi cu puţine cuişoare 2-5 g şi 5 g de scorţişoară fiind cel mai puternic. Sau se poate face cu ghimber în părţi egale.
Ouăle- contribuie la buna funcţionare a aparatului sexual datorită marii bogăţii în proteine şi aminoacizi esenţiali. O cură de ouă este un lucru care poate să contribuie la dispariţia diferitelor tulburări sexuale şi se poate face foarte uşor. Acestea influenţează tonusul organelor sexuale. Se poate face o cură însă în acest caz trebuie să discutaţi cu medicul curant să nu aveţi cumva o afecţiune a ficatului care ar putea să fie contraindicată o asemenea cură, indiferent că sunt ouă de prepeliţă, de găină sau alte păsări.
Pătrunjel (Petroselinum crispus) uleiurile eterice din acesta ajută la o mai bună irigare a zonelor genitale. Se spune că acesta ajută datorită şi mirosului care stârneşte dorinţa sexuală. Se poate consuma sub orice formă.
Pere (Pirus communis) sunt unele dintre afrodiziacele simple care nu produc nici un efect secundar şi se pot lua în orice cantitate suportă organismul. Se poate însă folosi şi în diferite preparate culinare fierte, coapte sau în alte moduri în funcţie de ingeniozitatea gospodinelor.
Piersicile (Prunus persica) au un puternic efect afrodiziac, pentru că acestea conţin vitamina A care stimulează funcţia tiroidei şi producerea progesteronului şi în felul acesta ajută la viaţa sexuală. Se pot consuma ca fructe crude sau în diferite preparate.
Piperul (Piper nigrum) este un stimulent imediat. Se pisează câteva boabe (2 linguri la litru) şi se pun la 1 litru de vin alb. Se ţin 8 zile. Se bea 50 ml pentru a pune sângele în mişcare. Este interzis la cei cu varice, hemoroizi şi stomac sensibil.
Praz (Allium porrum)- conţine substanţe întăritoare şi alungă timiditatea.
Roşiile (Lycopersicon esculentus)- au fost numite deseori merele dragostei deoarece sunt foarte bogate în vitamina C care ajută la formarea hormonilor sexuali. Conţine însă şi pectine care ajută la senzaţie de saţietate şi nu vă lasă să vă îngrăşaţi. Vitamina C mai este şi în ardei graşi, brocoli, germeni de varză de Bruxelles, portocale, lămâi, fructe de pădure, zmeură, etc. sunt indicate numai crude sau sub formă de suc proaspăt stors, nu bulion, când nu mai sunt aşa de eficiente, deoarece prin fierbere se distrug foarte multe vitamine din plante.
Rozmarin (Rozmarinus officinalis) tonic şi afrodiziac. Se indică să se facă băi. Se poate pune şi 20 g de plantă pentru 10 zile la 1 litru de vin. Se va da în acest caz câte 50 ml o dată. În cantitate mare această plantă produce ameţeli şi spasme, deci nu consumaţi mai mult.
Salcâm (Robinia pseudocacia) flori-se culeg florile de salcâm şi se pun într-un borcan cu alcool la 40 grade. Se ţine la soare timp de 3 zile agitând din când în când. Se strecoară apoi prin tifon şi se face apoi un sirop din zahăr şi câteva picături de lămâie. Se ia de 2-3 ori pe zi câte 1 linguriţă care se pune în 200 ml apă.
Salvia(Salvia officinalis)- se pune 8-10 linguri de plantă măcinată la 1 litru de vin alb. Se ţin timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se bea după fiecare masă câte 2 linguri.
Salvie- se foloseşte sub formă de infuzie din 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi îndulcit cu miere. Se beau 2-3 căni pe zi. Se poate pune 10-20 g de plantă mărunţită la 1 litru de vin. Se ţine timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se poate folosi câte 50 ml de vin de 3 ori pe zi. Se indică în special la femei, dar şi bărbaţii pot beneficia de acest vin.
Sânzâiene albe (Galium mullugo) stimulează funcţia sexuală, amplificând erotismul şi de asemenea previne şi tratează impotenţa. 1 linguriţă de plantă uscată se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea după masa de seara o cană în cure de mai lungă durată. Nu creează dependenţă.
Schinduf (Trigonela foenum graecum) este indicat să se folosească seminţele care au o vastă arie de activitate în foarte multe afecţiuni, astenii nervoase, afrodiziac, etc. Se pune 1 linguriţă de pulbere de seminţe la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea călduţ în cursul zilei. Se poate prepara un vin din 20 g de seminţe măcinate, puse într-un litru de vin roşu. Se lasă timp de 10 zile agitând des, apoi se strecoară şi se îndulceşte cu miere după gust. Se poate folosi şi acesta ca afrodiziac sau antiinflamator, la tulburări digestive sau anemie. Se poate folosi şi planta.
Scorţişoară (Cinnamomum ceyloncum) se foloseşte sub formă de infuzie din 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi îndulcit cu miere. Se beau 2-3 căni pe zi. Se poate pune 10-20 g de plantă mărunţită la 1 litru de vin. Se ţine timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se poate folosi câte 50 ml de vin de 3 ori pe zi.
Sculătoarea (Dactylorhiza maculata)-se poate folosi planta întreagă sau numai tuberculii. Are proprietăţi afrodiziace. Este utilă femeilor care doresc să facă copii. Se fierbe o plantă întreagă, inclusiv tuberculii într-un litru de apă şi decoctul astfel obţinut se bea în cursul unei zile.
-6-8 tuberculi (se recoltează în prima jumătate a lunii iunie pe Valea Teleajenului) se pisează într-un mojar de lemn, se pune peste ei 100 ml de ţuică de casă şi se macerează timp de 12 ore (se pregăteşte de seara pentru a doua zi. Se strecoară prin tifon. Are efect rapid. Acest preparat poate fi folosit şi de bărbaţi în afară de cei cu hipertensiune, care trebuie să aibă acordul medicului.
Sparanghelul (Asparagus officinalis)u, fosfor, calciu şi tonifică organismul contribuind la o bună funcţionare a rinichilor şi a tractului urinar şi prin aceasta şi la o viaţă sexuală activă. Se poate folosi în diferite preparate culinare sau sub formă de infuzie, caz în care se va pune 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi îndulcit cu miere. Se beau 2-3 căni pe zi. Sapotoninele sunt asemănătoare hormonului sexual şi acţionează ca şi el.
Stafide- 100 g de stafide se pun cu 500 ml apă. După spălarea stafidelor şi scurgerea apei de pe ele, se taie mărunt, se toarnă apoi peste ele apă şi se pune la foc. În momentul în care începe să fiarbă, se ia oala de pe foc se acopere şi se lasă să se răcească, apoi se stoarce sucul din stafide prin presare şi se amestecă cu apa în care au fiert. Se adaugă suc de lămâie după gust şi se serveşte rece pentru efectul afrodiziac remarcabil pe care-l au.
Struguri (vitis vinifera) sub formă de cură, în special din must câte 200 ml de 3 ori pe zi.
Şampania- este indicat ca un bun stimulent atât fizic cât şi psihic şi tradiţional.
Şofranul (Crocus sativus)- utilizat încă din epoca Romană ca afrodiziac, se folosea în special la băi sau la petreceri urmate de orgii. Se folosea de către antici în toate mâncărurile pentru gustul aromat.
Ţelina (Apium graveolens)- a fost considerată leguma virilităţii. De fapt în urma studiilor s-a stabilit că are mai mare efect asupra fertilităţii. Este însă o adevărată mină de vitamine care nu ar trebui să lipsească. se foloseşte sub formă de infuzie din 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi îndulcit cu miere. Se beau 2-3 căni pe zi. Se poate pune 10-20 g de plantă mărunţită la 1 litru de vin. Se ţine timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se poate folosi câte 50 ml de vin de 3 ori pe zi. Se poate folosi atât rădăcina, frunzele, cât şi seminţele. Proaspăt sau în diferite combinaţii sau preparate aceasta stimulează libidoul şi intervine favorabil în creşterea potenţei. Rădăcina acestei legume conţine hormoni naturali care activează metabolismul şi potenţa.
Usturoiul (Alium sativum)- se cunoaşte valoarea afrodiziacă a acestuia, încă din cele mai vechi timpuri, dar astăzi nu mai est la modă, pentru mirosul puternic care-l are. Este deosebit de activ mai ales folosit în cure de lungă durată, care dau întotdeauna rezultate, nu imediat dar de durată.
Vanilia- se poate pune în diferite preparate culinare. Este în special aici vorba despre simţul olfactiv. Dar se pare totuşi că este un afrodiziac foarte eficient.
Verbina (Verbena officinalis)- Druizii din Galia venerau această plantă pentru puterea ei. Un farmacist francez a stabilit că aceasta dilată arterele şi măreşte organul sexual masculin.
Vinul roşu- consumat în cantităţi moderate acesta este un excelent afrodiziac. Ceea ce este foarte important este faptul că efectul acestui vin ţine 24 ore şi deci nu este de neglijat. Condiţia este însă să fie de bună calitate şi să nu se depăşească cantitativ.
Vin cu pătrunjel- tinerii din Roma antică foloseau un vin cu pătrunjel în noaptea nunţii pentru a avea mai mare forţă.
Salata romană- Italienii păstrează o reţetă ce provine de la Romani. Este un amestec de 11 plante: mărar, păstârnac, tarhon, cardamon, bob, nucă, ceapă, urzică, pătrunjel, coconari şi praz.
Apilarnil potent din care se va folosi conform indicaţiilor producătorului.
Royal tonic-potent. Se indică atât femeilor cât şi bărbaţilor. Pentru femei sunt pastile roz iar pentru bărbaţi pastile albastre. Conţine: apilarnil, tei, ginseng, ţelină şi seminţe de schinduf şi este foarte eficient în toate cazurile. Se administrează conform indicaţiilor producătorului. Se recomandă la femei pentru frigiditate, infertilitate iar pentru bărbaţi la impotenţă, ejaculare precoce.
de unde se poate procura Apilarnilul potent
ReplyDelete