Apendicita cronica

 Ce este apendicita cronica? 

Apendicita cronica este o afectiune ce se caracterizeaza prin prezenta unei inflamatii de lunga durata a apendicelui. 
  Desi apare in cazuri rare, apendicita cronica poate deveni extrem de dureroasa si chiar poate sa puna viata in pericol.    Apendicele este un organ conectat la partea inferioara a intestinului gros. Apendicele este un saculet subtire, sub forma unui deget, care se afla in prelungirea tubului intestinal, intre intestinul subtire si cel gros. 
   Apendicita apare atunci cand apendicele cecal (vermiform) devine inflamat si infectat.
 Primul simptom al apendicitei care se remarca imediat este, de obicei, durerea abdominala. 

Persoanele cu apendicita cronica sufera de aceasta afectiune pe perioade lungi de timp. 
Aceasta inseamna ca apendicita poate fi prezenta pe o perioada mai lunga de o saptamana. 

Apendicita cronica este relativ rara, facandu-si aparitia in aproximativ 1,5% din toate cazurile de apendicita

Este indicat şi aici tratamentul chirurgical.

Tratamentul medical: se adresează diverselor tipuri de manifestare secundare leziunii cronice apendiculare (colecistită, gastrită, spasm piloric, colite, etc).

În caz de parazitoză intestinală administrarea tratamentului (vezi afecţiunile digestive) poate duce la vindecarea unei apendicite parazitare, cu condiţia ca acest tratament să fie făcut înainte de a se fi produs leziuni în peretele apendicular.
La copii se impun înainte de intervenţia chirurgicală tratamentul parazitozei intestinale.
Regim fără sosuri, mâncăruri gătite şi alimente bogate în celuloză: ape minerale de tip Slănic, laxative uşoare (ulei de parafină). Sunt contra indicate laxativele puternice (ulei de ricin, cruşin).
După operaţie se recomandă alimente cu reziduuri puţine şi multe sucuri de legume şi fructe, supe, dulciuri, smântână, frişcă, iaurt, etc.
ViralNews
ViralNews

Sa râzi mult si des; sa câstigi respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; sa obtii aprecierea criticilor corecti si sa înduri tradarea prietenilor ipocriti; sa apreciezi ceea ce este frumos si sa descoperi ce este mai bun în fiecare; sa lasi în urma ta o lume un pic mai buna, fie printr-un copil sanatos, fie printr-o bucata de gradina, sau printr-o conditie sociala îmbunatatita; sa stii ca macar un suflet a respirat mai usor pentru ca ai trait tu. Asta înseamna ca ai reusit. — Ralph Waldo Emerson

No comments:

Post a Comment