Anuria
Oprirea patologică a urinei, provocată fie de defecţiuni renale ( nu se mai formează urina în nefroze, nefrite, etc), fie prin retenţie de urină, în vezica urinară datorită unui obstacol (calculi, tumoare, prostată) pe uretră; poate fi vorba despre oligurie provocată de scăderea puternică a presiunii arteriale, de nefrite sau o inhibiţie de origine nervoasă.
Se va vedea care este cauza prin consult de specialitate şi analize medicale, şi prin tratarea cauzei va dispărea şi această afecţiune.
Ca tratament de urgenţă până se va ajunge la prima unitate spitalicească să stabilească cauza se poate încerca cu unul din următoarele procedee.
Plante medicinale care vă pot fi de ajutor: babornic, brad, ceapă, hamei, ienupăr, limba mielului, mei păsăresc, mesteacăn, morcov, nalbă, osul iepurelui, pătrunjel, pin, praz, roiniţă, scai, schinduf, sună-toare, talpa gâştei, ţelină, urzică, usturoi, valeriană, varză.
Modul de folosire al plantelor medicinale.
Bobornic (Veronica beccabunga) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Brad (Abies alba)- se pune 2 linguriţe de ace de brad sau conuri verzi mărunţite la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 10 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul antimicrobian puternic pe care-l are.
Răşina de brad- 5 linguri de răşină se pun în 100 ml alcool de 70 grade şi se ţin timp de 15 zile agitând de mai multe ori pe zi. Se strecoară. Se poate lua câte 5 picături de 3 ori pe zi diluate cu 100 ml apă. Este un efect puţin mai slab ca tinctura de ienupăr dar foarte mult apreciată pentru rolul de dimi-nuare a calculilor renali şi fiind mai uşor suportată decât cea de ienupăr. Este şi cicatrizantă totodată şi sporeşte imunitatea paratului renal şi urinar.
Ceapă (Allium ceppa) -Decoct de ceapă- curăţiţi coaja şi spălaţi 100 g de ceapă. Puneţi-o într-un vas şi turnaţi peste ea 250 ml apă. Acoperiţi vasul şi lăsaţi să fiarbă la foc domol 15 minute. După răcire stoarceţi ceapa şi strecuraţi lichidul. Îndulciţi cu 50 g de miere. Beţi întreaga cantitate seara la culcare. Are un efect diuretic garantat, fiind indicat în caz de retenţie urinară. Nu se păstrează de la o zi la alta, căci se alterează. Se poate de asemenea consuma în orice cantitate crudă. În cazurile în care se doreşte să se urineze şi nu se poate se taie o ceapă (bulb) mărunt şi se pune pe o pânză care se aplică în partea din jos a abdomenului şi o alta pe regiunea rinichilor şi se porneşte urina la scurt timp.
Se va mai putea încerca cu cataplasme de ceapă tăiată mărunt. Aceasta se aplică în partea de jos a abdomenului. Se va pune ceapa tăiată mărunt pe o bucată de pânză în strat de 1 cm., după care se va pune direct cu ceapa pe piele. Se poate face acest lucru şi în zona renală, dacă afecţiunea este de la rinichi. Se poate ţine această cataplasmă 1 oră. In cazul în care nu s-a rezolvat şi continuă să nu se poată urina, va trebui încercat alt procedeu sau să se prezinte de urgenţă la spital unde se va stabili din ce cauză nu se mai poate urina.
Hamei (Humulus lupulus), plantă utilă în afecţiunile neurologice şi pentru faptul că este un anafrodisiac renumit datorită componenţei sale. Se indică mai ales la cei tineri. Se va face un ceai din inflorescenţe (Strobuli et Glandulae Lupuli), 1 linguriţă de inflorescenţe mărunţite se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.
Ienupăr (Juniperus communis)- tinctură- există la toate magazinele de plante medicinale din ţară şi este foarte eficientă fiind una dintre cele mai puternice medicamente care se pot administra pentru infecţiile urinare. Aceasta măreşte diureza, deci este un diuretic şi antiinfecţios urinar. Se vor lua câte 5-15 picături de tinctură diluate în ceai de 3 ori pe zi. Este bine să se ia înainte de mesele principale. Este indicată în cistite, nefrite, uretrite, litiaze şi în general în toate afecţiunile aparatului urinar. Are un puternic efect diuretic. Acelaşi efect îl are şi consumul bacelor. Se va începe în prima zi cu 4 bucăţi pentru ca în fiecare zi să se adauge una în plus până la 15 boabe pe zi. Acestea se mestecă în gură apoi se înghit. Se face acest pentru aceleaşi efecte arătate mai sus. Se interzice acest tratament la cei cu afecţiuni grave renale.
Se mai poate încerca cu cataplasme externe cu ienupăr boabe mărunţite care de asemenea se vor pune pe o bucată de pânză şi se aplică, tot în partea de jos a abdomenului sau în regiunea renală.
Limba mielului (Borago officinalis) 2 linguriţe de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi în afecţiunile renale şi ale vezicii urinare. Este şi cu efect antibiotic.
Mei păsăresc (Lithospermum purpurea-coeruleum) se consumă seminţele crude întregi pentru efectul laxativ şi diuretic pe care-l au. Se ia câte 1 linguriţă la nevoie.
Mesteacăn (Betula verrucosa) 2 linguriţe de plante mărunţite (frunze)se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat. Se pot consuma 2-3 căni pe zi în afecţiunile renale şi ale vezicii urinare. Are un puternic efect diuretic şi totodată un puternic efect antibiotic pentru stafilococ şi chiar streptococ şi alţi germeni patogeni..
Mesteacăn- coajă. Se va fierbe 2 linguriţe de coajă de mesteacăn mărunţită timp de 15 minute în 250 ml apă. Se strecoară şi se va consuma o dată.
Morcov (Daucus carota) -Infuzie de morcovi- puneţi într-un vas 3 linguri de morcovi raşi, apoi opăriţi-i cu 3 pahare de apă clocotită şi acoperiţi vasul. Lăsaţi să se infuzeze timp de 4-5 ore, după care strecuraţi: Beţi de 3 ori pe zi câte 1 pahar de lichid fierbinte timp de 3 luni. Se recomandă pentru prevenirea apariţiei sau chiar pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Se consumă întreaga cantitate în ziua preparării sau cel mai târziu a doua zi, dar până atunci se ţine la frigider. Sucul de morcovi este foarte indicat să se consume zilnic câte 200 ml de 3 orio pe zi, pentru refacerea epiteliului renal.
Morcov- sămânţă- se va pune 2 linguriţe de seminţe de morcov în 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se consumă 2 astfel de ceaiuri pe zi.
Nalbă (Malva crispa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Osul iepurelui (Ononis spinosa) conţine alfa-onocerina, acid citric, taninuri, fitosteroli, ulei gras, etc. Produce diureză şi are un efect antibiotic destul de puternic. Se va face un ceai din rădăcină. 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile până la 3 căni pe zi. Are un puternic efect diuretic.
Pătrunjel (Petroselinum crispus) rădăcină. Se va fierbe 500 g de rădăcină de pătrunjel într-un litru de apă, până va scădea la jumătate. Se strecoară. Se va bea în cursul zilei.
Pin (Pinus silvestris) se pune 2 linguriţe de ace de pin sau conuri verzi mărunţite la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 10 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul antimicrobian puternic pe care-l are.
Răşina de conifere 5 linguri de răşină se pun în 100 ml alcool de 70 grade şi se ţin timp de 15 zile agitând de mai multe ori pe zi. Se strecoară. Se poate lua câte 5 picături de 3 ori pe zi diluate cu 100 ml apă. Este un efect puţin mai slab ca tinctura de ienupăr dar foarte mult apreciată pentru rolul de diminuare a calculilor renali şi fiind mai uşor suportată decât cea de ienupăr. Este şi cicatrizantă totodată şi sporeşte imunitatea paratului renal şi urinar.
Praz (Allium porrum) se foloseşte ca şi ceapa.
Roiniţă Melissa officinalis), este foarte utilă şi se poate prepara un ceai din 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se strecoară şi se pot consuma 2 ceaiuri pe zi. Este utilă şi pentru faptul că determină o mai mare cantitate de substanţă biliară eliminată, prin aceasta ajută şi la dezintoxicarea ficatului.
Scai (Eryngium planum) 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea întreaga cantitate pe parcursul unei zile fiind un bun antibiotic.
Schinduf (Trigonela foenum graecum) seminţele se pun 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea întreaga cantitate pe parcursul unei zile. Este foarte utilă putând să regleze secreţiile la mai multe organe (rinichi, pancreas, ficat, etc).
Sunătoare (Hypericum perforatum), Se poate folosi în mai multe feluri:
a) un vârf de cuţit de praf se va pune sub limbă şi se ţine timp de 10 minute apoi se va înghiţi cu puţină apă. b) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 10 minute după care se strecoară. Se va putea consuma 2-3 ceaiuri în cursul unei zile.
c)Se va putea folosi tinctură care există la magazinele specializate sau se poate prepara acasă din 50 g de flori şi plante care se vor pune în 250 ml de alcool alimentar de 70 de grade. Se va ţine timp de 15 zile agitând de 2 ori pe zi, după care se strecoară. Se vor lua din tinctură 10 picături-1 linguriţă de 2-3 ori pe zi în diluţie cu apă.
Talpa gâştei (Leonorus cardiaca), conţine glicozizi, saponine, tanin şi un principiu special leonurina care o face să fie socotită poate cea mai utilă în această afecţiune. Are un puternic efect asupra centrilor nervoşi centrali. Se va putea folosi 2 linguriţe de plantă mărunţită puse în 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 astfel de ceaiuri pe zi. Se mai poate folosi tinctura 10 picături-1 linguriţă de 3 ori pe zi, diluate cu puţină apă. Este indicat să se ia înainte de masă.
Ţelină (Apium graveolens)-tulpini- se va face un ceai din 2 linguriţe de tulpini mărunţite care se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 10 minute după care se vor strecura. Se va consuma 2 ceaiuri din acestea în cursul unei zile. Se mai poate folosi rădăcina mărunţită, din care se va pune 2 lingu-riţe la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 10 minute după care se strecoară. Se poate de asemenea folosi rădăcină rasă ca salată consumată crudă.
Urzică (Urtica dioicea) 2 linguriţe de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi în afecţiunile renale şi ale vezicii urinare. Are un puternic efect diuretic, antibiotic şi remineralizant.
Usturoi (Allium sativum) se poate consuma pentru efectul antibiotic. De asemenea se mai poate folosi tinctură sau capsule.
Valeriană (Valeriana officinalis) Tinctură de valeriană, pare să fie foarte eficientă la această afecţiune. Se vor lua 10 picături de tinctură diluate cu puţină apă. Se pot lua de mai multe ori pe zi, eventual 3-4 ori. Este bine ca valeriana să se folosească doar la anumite ocazii, când alte remedii nu dau rezultatul scontat. Cel mai indicat este să se înceapă cu Talpa gâştei sau sunătoare care de cele mai multe ori s-au dovedit foarte utile. Se va lăsa deci valeriana la fazele acute mai grave şi care nu cedează cu alte tratamente.
Varză (Brasica oleracea) se consumă suc de varză în orice cantitate obţinută din varză proaspătă. Se poate lua în combinaţie şi cu alte sucuri din legume (pătrunjel, cartof, morcovi, etc). de asemenea foi proaspete strivite se aplică pe partea din jos a abdomenului şi pe regiunea renală. Se pot aplica calde (se încălzesc cu puţin ulei apoi se aplică calde sub pansament pentru 12 ore. Ajută la refacerea integrităţii organismului şi la regenerarea lui, calmând totodată durerile.
O felie de pâine pe care se pune unt de vacă dar produs de către ţărani din lapte nepasteurizat. Peste acest unt se va pune ceapă roşie, cât mai multă tăiată mărunt. Se va consuma dimineaţa pe stomacul gol. Este cel mai simplu şi de multe ori este foarte eficient, ca tot ce este simplu.
Acestea pot fi eficiente, dar trebuie să se cerceteze cauza şi să se ia măsuri urgente pentru vindecare, pentru că se mai pot ivi asemenea efecte nedorite.
Dacă se întâmplă din cauza prostatei se va face tratamentul care este indicat la tumoarea prostatei.
Dacă este vorba despre calcul renal se va face de asemenea tratamentul acestei afecţiuni.
In cazurile de nefroze sau altele la fel. In cazul în care va exista anurie din cauze neurologice, ca prim tratament se vor administra unul din următoarele tratamente care sunt uneori mai eficiente ca cele sinteti-ce:
Tot în acest caz un efect deosebit pare să-l aibă un simplu robinet de apă care curge. Se dă drumul la robinet şi se aşteaptă, că în curând organismul va elimina urina.
După ce se ajunge la normal se va face un tratament de mai lungă durată cu ceaiuri de:
Menţionăm de asemenea că există ceaiuri combinate după anumite formule şi care sunt foarte utile. Ceaiurile făcute de „Dacia plant” sunt unele din cele mai renumite şi cu efecte foarte bune. Există însă şi altele care sunt utile: ceai renal, ceai diuretic, etc.
In cazurile care sunt din cauza intoxicaţiilor se va avea grijă să se elimine toxinele din organism şi se va administra cărbune de lemn de 3 ori pe zi. Notăm că acesta este cu atât mai eficient cu cât este mai fin mărunţit.
Există însă cazuri în care trebuie intervenit cu sonda pentru a se putea îndepărta cauza şi să se evacueze urina, altfel există pericole foarte mari, chiar mortale.
Hello there! Quick question that's totally off topic.
ReplyDeleteDo you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my iphone4.
I'm trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this problem.
If you have any suggestions, please share. With thanks!
This is a topic that's close to my heart...
ReplyDeleteCheers! Where are your contact details though?
Hi there! I know this is kinda off topic but
ReplyDeleteI was wondering which blog platform are you using for this website?
I'm getting sick and tired of Wordpress because I've had
problems with hackers and I'm looking at alternatives for another platform.
I would be great if you could point me in the direction of a good platform.