Angiocolitele
Se mai numeşte şi colangită şi este o inflamaţie de regulă acută a mucoaselor căilor biliare intra şi extra hepatice. De cele mai multe ori însoţesc litiazele biliare sau cancerul căilor biliare sau unele boli infecţioase.
Pot fi catarale, supurate sau gangrenoase.
Simptomul cel mai important este temperatura care poate fi foarte mare, starea generală proastă, durere asemănătoare cu cea din colica biliară iradiind în spate şi în umărul drept. Poate apare şi icterul, frisoane, tulburări dispeptice: balonări, inapetenţă, vărsături, greţuri.
Se va recurge la odihna în pat, regim cu ceaiuri, compoturi, sucuri de fructe şi legume, supe de zarzavat.
Tratament:Tinctura de propolis.
Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai mici de teren.
Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunciva trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.
Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.
Se vor da de asemenea ceaiuri din: afin, angelică, anghinare, armurariu, brad, cardon, chimen, cicoare, coada calului, cruşin, dracilă, fenicul, frasin, roiniţă, rozmarin, rostopască.
Ridichea se va consuma în cantitate mare.
Lămâia de asemenea este foarte indicată sub formă de suc. Toate ceaiurile se pot îndulci cu miere preferabil polifloră, dacă nu există cumva şi diabet.
Ridichea este una din alimentele care se pot da în această afecţiune în cantitate cât mai mare. De asemenea se va putea consuma hrean care ajută la drenarea bilei şi activarea digestiei.
0 comentários:
Post a Comment