-->

Afectiunile ovarelor


Durerea de ovare este localizată în abdomenul inferior şi, în funcţie de cauză, poate să radieze în zona lombară sau în coapse. Durerea poate fi intermitentă sau continuă şi o poţi resimţi ca o senzaţie de înţepătură, arsură sau o durere surdă.

Uneori, durerea este abia perceptibilă, alteori e foarte gravă. Poate să se înrăutăţească în anumite situaţii, de exemplu atunci când urinezi sau când faci efort fizic.


Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: dafin, fasole, ferigă, ghimber, ienupăr, mărar, mei păsăresc, morcov, ovăz, roiniţă, salcie, salvie, secară, ţelină, zmeur.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera
pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. De asemenea se pot consuma fructe câte 100 g pe zi, în cure de lungă durată.
Fasole (Phasoleum vulgare) se macină boabe de fasole şi se consumă câte 1 linguriţă din praf cu 15 minute, înainte de mesele principale. Conţin foarte multe substanţe care ajută la reglarea activităţii ovarelor. Extern se face o pastă cu făină obţinută din fasole şi apă cadă şi se aplică pe regiunea ovarelor caldă pentru stimularea activităţii ovarelor.
Ferigă (Dryopteris filix mas) 1 linguriţă de plantă mărunţită (se foloseşte rizomul) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma în cursul întregii zile. Util şi pentru distrugerea paraziţilor intestinali. Extern se pune cataplasmă cu planta sau compresă, ambele calde.
Ghimber (Zinghiber officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară.
Ienupăr (Juniperus comunis) 1 linguriţă de plantă mărunţită (se pot folosi bacele) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este un bun diuretic.
Mărar (Anthum gruveolens) 1 linguriţă de seminţe se macină cu râşniţa de cafea şi se pun sub limbă de 2-3 ori pe zi, pentru 5 minute, apoi se înghit cu apă. Conţine estrogeni vegetali utili ovarelor.
Mei păsăresc (Lithospermum purpurea-coeruleum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (seminţe)se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este un bun laxativ. Pentru aplicarea externă se transformă seminţele în făină şi se face pastă cu apă caldă care se pune pe o pânză şi se aplică caldă pe regiunea ovarelor de 2-3 ori pe zi.
Morcov (Daucus carota) 1 linguriţă de plantă mărunţită (cu inflorescenţă- conţine hormoni naturali) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. De asemenea se indică folosirea sucului din rădăcină câte 200 ml de 3 ori pe zi.

Ovăz (Avena sativa) se indică folosirea sucului din mlădiţe tinere până la 20 cm din care se va scoate sucul cu ajutorul storcătorului de fructe. Se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, datorită faptului că are mulţi hormoni naturali, care pot regla activitatea ovarelor. Există în comerţ o serie de preparate care se vor folosi conform indicaţiilor producătorului.
Roiniţă (Melissa officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi, pentru efectul liniştitor care-l conferă consumul acestui ceai.
Salcie (Salix alba) 1 linguriţă de coajă de salcie se macină cu râşniţa de cafea transformându-se în praf. Se pune sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Este foarte utilă pentru calmarea durerilor. Se poate pune extern compresă din 1 linguriţă de praf pus la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară şi se pun comprese externe atât cu ceaiul cât şi cataplasme cu planta fiartă. Se pun calde ajutând la refacerea circulaţiei la nivelul abdomenului.
Salvie (Salvie officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, putând să refacă ovarul.
Secară (Secale cereale) seminţe încolţite şi măcinate se consumă zilnic pentru multele minerale şi chiar hormoni pe care-i are această plantă.
Ţelină (Apium graveolens) 1 linguriţă de plantă mărunţită (se poate folosi şi rădăcina) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară.
Zmeur (rubus idaeus) mlădiţe tinere sau muguri se pun 1-2 linguriţe la 250 ml apă clocotită şi se acopera pentru 15 minute. Se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Conţine foarte mulţi hormoni care pot ajuta la refacerea ovarelor. Dar mai eficient este preparatul care se găseşte în magazinele naturiste din această plantă, deoarece el nu este preparat la temperatură şi conţine şi enzime. Se foloseşte pentru reglarea activităţii ovarelor conform indicaţiilor producătorului.
Cură de dezintoxicare: dimineaţa la trezire se ia în gură 1 lingură de ulei de floarea soarelui cu care se clăteşte gura timp de 15 minute, fără să se înghită absolut nici o picătură (devine foarte toxic). Se aruncă la Wc şi se clăteşte foarte bine gura cu mai multe ape. Se spală bine pe dinţi. După ce se clăteşte gura cu uleiul, acesta trebuie să fie alb la culoare, în caz contrar înseamnă că nu s-a clătit cu suficientă forţă. Se face timp de 15 zile apoi se face o pauză de 7 zile şi în cazurile mai grave se poate repeta. Nu se va întrerupe tratamentul chiar dacă apar anumite tulburări, pentru că în acest caz înseamnă că tratamentul a fost eficient.

Se dovedeşte util în toate afecţiunile ficatului, în boli cronice respiratorii, oboseală cronică, afecţiuni renale, ginecologice, intestinale, bolile pielii, afecţiuni articulare, flebite, tromboflebite, migrene, varice, etc.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment