Afectiunile glandei tiroide

Afectiunile tiroidiene sunt in general mai des intalnite la femei decat la barbati.
De cele mai multe ori, femeile ignora simptomele, punandu-le pe seama altor afectiuni (menopauza sau depresie).

De asemenea, exista un risc crescut de a prezenta afectiuni tiroidiene dupa sarcina.
Glanda tiroida poate elibera hormoni tiroidieni in exces (hipertiroidism) sau intr-o cantitate insuficienta (hipotiroidism).


Oboseala neexplicata, mintea incetosata, kilogramele in plus, frisoanele si pierderea parului sunt toate semne ale unei probleme cu glanda tiroida. Acelasi lucru este valabil si pentru simptomele opuse: transpiratia si anxietatea.
Acest “regulator” al corpului si al mintii omului o ia uneori razna, in mod special in cazul femeilor. Un tratament corespunzator este extrem de important pentru mentinerea starii de sanatate si pentru a evita problemele serioase.

Plante medicinale utile: bananele, brânduşa de toamnă, brustur, cartofi, căpşuni, ceapă, cervană, fasole, ghinţură, lăsnicior, mazăre, nuc, obligeană, ridichi, roşii, salată verde, salcie, spanac, spa-ranghel, stejar, trei fraţi pătaţi, urzica, varza.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Bananele Se indică consumul bananelor zilnic fiind un fruct neutru (deci care nu are aciditate).
Brânduşa de toamnă (Colchicum autumnale) se indică folosirea acestei plante doar sub supraveghere medicală deoarece poate produce multe accidente soldate chiar cu moartea.
Brustur (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Cu ceaiul obţinut se face gargară de mai multe ori pe zi. Cu plantele calde se poate pune cataplasmă pe gât cu ajutorul unei bucăţi de pânză apoi se înfăşoară cu o bu-cată de nailon. Se poate face acest lucru de mai multe ori pe zi. Se ţine în funcţie de toleranţă în-tre 30 minute şi 2 ore.
Cartofi (Solanum tuberozum) se indică folosirea sucului de cartofi câte 100 ml de 3 ori pe zi, împreună cu alte sucuri. De asemenea cartofi fierţi şi pasaţi se aplică calzi pe gât de mai multe ori pe zi, în cazurile în care există guşă, sau noduli tiroidieni.
Căpşuni (Fragaria vesca) se indică consumarea acestor fructe chiar şi în cure de mai lungă durată, pentru efectul deosebit care-l au asupra activităţii tiroidiene.
Ceapă (Allium cepa) se taie mărunt bulbul de ceapă şi se aplică cu ajutorul unei pânze pe gât. Se pune în cazul nodulilor sau guşei. Se poate de asemenea consuma cu diferite alimente ceapă.
Cervană (Lycopus europacus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu scopul de a regla activitatea glandei tiroide. Este foarte eficientă în toate afecţiunile tiroidiene.
Fasole (Phasoleum vulgare) se macină fasolea boabe şi se face pastă cu apă caldă după care se aplică pe nodulii tiroidieni sau guşă. Se face de 2-3 ori pe zi.
Ghinţură (Genţiana lutea) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Lăsnicior (Solanum dulcamara) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Mazăre (Pisum sativum) se indică să se consume cât mai multă în diferite preparate culinare.
Nuc (Juglans regia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Cu acest ceai se pot face şi comprese. De asemenea se pot mânca cât de multe nuci pentru că conţin iod.
Obligeană(Acorus calamus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consumă în cursul zilei ajutând la reglarea glandelor.
Ridichi, roşii (Raphanus sativus) se indică folosirea a cât mai multe în salate crude sau sub formă de suc câte 1-2 linguriţe la alt suc adăugate.
Salată verde (Lactuca sativa) se indică folosirea acesteia sub formă crudă aducând calmarea durerilor atunci când acestea sunt prezente.
Salcie (Salix alba) 1 linguriţă de coajă se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma în cursul zilei ajutând în cazurile în care există inflamaţii, fiind foarte indicată şi la calmarea durerilor, conţinând acid salicilic ca şi aspirina. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate de asemenea aplica şi cataplasmă caldă pe gât.
Spanac (Spinaceae oleraceae) se pun frunze de spanac crude după ce s-au uns cu ulei pe gât şi se înfăşoară cu un fular. Se pot ţine şi peste noapte. De asemenea se pot consuma o serie de preparate culinare cu această plantă.
Sparanghel (Asparagus officinalis) cel mai indicat este să se folosească în diferite preparate culinare zilnic.
Stejar (Quercus robur) se ia 1 linguriţă de coajă se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 mi-nute, apoi se strecoară. Se pot consuma în cursul zilei ajutând în cazurile în care există inflamaţii, fiind foarte indicată şi la calmarea durerilor, conţinând acid salicilic ca şi aspirina. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate de asemenea aplica şi cataplasmă caldă pe gât. Are un efect astringent foarte puternic.
Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi Ajută la dezintoxicarea organismului.
Urzica (Urtica dioica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese sau cataplasme.
Varza (Brasica oleracea) se indică folosirea verzei crude în diferite salate sau chiar suc de varză împreună cu alte sucuri. De asemenea foi de varză se pot pune pe gât cataplasme.
Se vor consuma alimente care conţin iod: produsele oceanului, ridichile, sparanghelul, roşiile, spanacul, cartofii, mazărea, căpşunile, salata verde, bananele, varza, gălbenuşul de ou şi ceapa.
Se va aplica tinctură de iod pe o suprafaţă mică de corp.
Se poate lua intern câte 3 picături de iod diluate în 100 ml apă.
ViralNews
ViralNews

Sa râzi mult si des; sa câstigi respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; sa obtii aprecierea criticilor corecti si sa înduri tradarea prietenilor ipocriti; sa apreciezi ceea ce este frumos si sa descoperi ce este mai bun în fiecare; sa lasi în urma ta o lume un pic mai buna, fie printr-un copil sanatos, fie printr-o bucata de gradina, sau printr-o conditie sociala îmbunatatita; sa stii ca macar un suflet a respirat mai usor pentru ca ai trait tu. Asta înseamna ca ai reusit. — Ralph Waldo Emerson

3 comments:

 1. Cele mai ieftine bilete de avion (cu toate taxele incluse): Maldive de la 671 euro, Bangkok de la 396 euro, New Yor de la 415 euro, Fort de France de la 376 euro. Intra pe http://www.iAvion.ro si rezerva acum.


  Date de contact:

  mail: office@iavion.ro

  ReplyDelete
 2. Rezerva online fara comisioane, la cele mai mici preturi: hotel, hostel, vila, apartament.
  Dublin de la 38 euro, Viena de la 40 de euro, Paris de la 42 euro etc
  Intra pe http://www.iHotele.ro

  Date de contact:
  mail: office@ihotele.ro
  telefon/ fax: 0364815085

  ReplyDelete
 3. www.NoNameTravel.ro este agentia ta virtuala – Make Your Own Trip & Fly Your Dream. Vacanta de 1 saptamana la ski in Franta sau Austria de la 98 de euro (Ski Pass inclus). Intra si rezerva acum.

  Date de contact:

  mail: office@nonametravel.ro
  telefon/ fax: 0364815085

  ReplyDelete