Afectiuni intestinale
Se pot folosi următoarele plante medicinale: afine, aloe vera, anason, angelică, brad, brustur, cartof, ciumăfaie, linariţă, mazăre, măr, mătreaţa bradului, morcov, orez, orz, pere, praz, revent, salată, sânişoară, scânteiuţă, scumpie, spanac, tătăneasă, varză.
Modul de folosire al plantelor medicinale.
Afin (Vaccinum myrtylis) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor face spălături de mai multe ori pe zi, obligatoriu după fiecare masă. Se foloseşte în afecţiuni bucale sau boli cronice ale pielii. Se pot de asemenea consuma fructe, pentru efectul antibiotic.
Aloe vera se taie dintr-o frunză circa 1 centimetru, se pisează şi se amestecă cu miere dându-se cu 15 minute înainte de cele 3 mese. Ajută la cicatrizarea rănilor din intestine. De asemenea este laxativă.
Anason (Pimpinella anisum) 1 linguriţă de seminţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică folosirea în cazurile în care se doreşte o mai uşoară eliminare a reziduurilor din intestine.
Angelică (Angelia carhangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici eventual după mese.
Brad (Abies alba) se poate folosi cetina, ramuri tinere sau mugurii. Se mărunţesc bine. Se pun 1 lingură la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate, apoi se strecoară. Intern se va consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici pe zi şi extern se pune compresă aplicată caldă local. Se poate folosi şi răşina aplicată pe un pansament şi aplicată local de 2 ori pe zi şi lăsată în funcţie de toleranţa individuală.
Brustur (Arctium lappa) Se pun 1 lingură la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate, apoi se strecoară. Intern se va consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici pe zi şi extern se pune compresă aplicată caldă local. Există în comerţ şi creme gata preparate cu această plantă care se pot aplica şi ele în strat subţire, de 2-3 ori pe zi.
Cartof (Solanum tuberosum) se indică folosirea sucului de cartofi obţinut cu ajutorul storcătorului de fructe şi consumat câte 100 ml de 3 ori pe zi, cu 15 minute înaintea meselor. Este unul dintre sucurile care asigură o cicatrizare destul de rapidă şi se poate amesteca cu suc de varză şi morcovi, în acest caz fiind mai eficient.
Ciumăfaie (Datura stramonium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici eventual după mese. Se foloseşte mai mult pentru efectul calmant, putând calma colicile intestinale.
Linariţă (Linaria vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici eventual după mese. Are şi o acţiune antibiotică intestinală.
Mazăre (Pisum sativum) se indică folosirea acesteia intern în alimentaţie pentru rolul de pansament intestinal al acestei plante. Extern făină de mazăre se amestecă cu apă caldă şi se aplică pe abdomen pentru calmarea durerilor.
Măr (Mallus pumilla) Dacă aveţi: enterită, enterocolită, diaree, dizenterie, gastrită, constipaţie mâncaţi mere. În intestinul inflamat, mărul se comportă ca un burete. Fructul se umflă, căptuşeşte mucoasa şi absoarbe produsele toxice, care se elimină apoi prin scaun. Acţiunea curativă a mărului este sporită de fermenţii antiinflamatori şi astringenţi. Se pot folosi sub formă de cură zilnică.
Un măr mâncat dimineaţa este un depurativ. Mărul mâncat seara este însă cu un efect garantat laxativ, putând fi folosit de oricine.
Mătreaţa bradului (Usnea barbata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici eventual după mese. Se indică pentru efectul antibiotic.
Morcov (Daucus carota) se foloseşte mai ales sucul de morcovi obţinut din rădăcină. Se ia câte 150-200 ml de 3 ori pe zi, pentru efectul cicatrizant care-l are datorită provitaminei A.
Orez (Oryza sativa) se indică să fie folosit fiert pentru efectul de vindecare al diareei.
Orz (Hordeum vulgare) se consumă suc obţinut din mlădiţe tinere câte minimum 100 ml pe zi. Există şi în comerţ acest suc şi în acest caz se va folosi conform indicaţiilor producătorului. Se indică pentru efectul de refacere al organismului.
Pere (Pirus comunis) consumul fructelor asigură o mai bună laxaţie fiind un laxativ blând. 1 linguriţă de frunze mărunţite puse la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se consumă pentru efectul laxativ.
Praz (Allium porrum) se indică folosirea acestuia pentru stimularea secreţiilor în cazul în care se consumă crud sau pentru efectul antibiotic şi de stimulare a poftei de mâncare. Fiert este un calmant şi un bun laxativ care se poate folosi perioade lungi de timp.
Revent (Rheum palmatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici eventual după mese. Este un bun laxativ.
Salată (Lactuca sativa) frunze crude în salată sunt foarte indicate pentru calmarea durerilor. Fierte asigură o mai uşoară eliminare a fecalelor.
Sânişoară (Sanicula europeae) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici eventual după mese. Se indică şi pentru efectul antibiotic intestinal.
Scânteiuţă (Anagallis arvensis)-1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea întreaga cantitate pe parcursul unei zile. Este un bun antibiotic, asigurând şi o mai bună laxaţie.
Scumpie (Cotinus coggygria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici eventual după mese.
Spanac (Spinaceae oleraceae) se indică pentru efectul laxativ. Se poate folosi în orice fel gătit, obţinându-se preparate delicioase.
Tătăneasă (Sympytum officinalis) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor face spălături de mai multe ori pe zi, obligatoriu după fiecare masă. Se foloseşte în afecţiuni bucale sau boli cronice ale pielii. Este una dintre plantele cu acţiune cicatrizantă.
Varză (Brasica oleracea) se pun foi de varză proaspătă sub formă de cataplasmă de mai multe ori pe zi. Intern se poate consuma şi suc de varză proaspăt foarte indicat împreună cu suc de cartofi sau de morcovi şi alte legume să se consume zilnic.
Cură de dezintoxicare: dimineaţa la trezire se ia în gură 1 lingură de ulei de floarea soarelui cu care se clăteşte gura timp de 15 minute, fără să se înghită absolut nici o picătură (devine foarte toxic). Se aruncă la Wc şi se clăteşte foarte bine gura cu mai multe ape. Se spală bine pe dinţi. După ce se clăteşte gura cu uleiul, acesta trebuie să fie alb la culoare, în caz contrar înseamnă că nu s-a clătit cu suficientă forţă. Se face timp de 15 zile apoi se face o pauză de 7 zile şi în cazurile mai grave se poate repeta. Nu se va întrerupe tratamentul chiar dacă apar anumite tulburări, pentru că în acest caz înseamnă că tratamentul a fost eficient. Se dovedeşte util în toate afecţiunile ficatului, în boli cronice respiratorii, oboseală cronică, afec-ţiuni renale, ginecologice, intestinale, bolile pielii, afecţiuni articulare, flebite, tromboflebite, migrene, varice, etc.
0 comentários:
Post a Comment