-->

Acidozele tubulare renale

Acidozele tubulare renale.

Este indicat să se respecte tratamentul medicamentos.
Ca tratamente de ajutor la această afecţiune sunt plantele diuretice care ajută la o mai uşoară eliminare a urinei şi în cantitate mai mare, cu care se poate face tratament ajutător la această afecţiune. Sunt indicate cât mai multe lichide, în special sub formă de ceaiuri din plante medicinale.

Tratamente:
Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: cireş, coada calului, mesteacăn, osul iepurelui, pir, porumb, stejar, strugurii ursului.
· Cireşul (Cerasus avium)- cozile conţin flavonozide şi săruri de potasiu. In cazul în care există şi dureri de rinichi atunci se vor lua împreună cu mătase de porumb. Se va face un ceai dintr-o mână de cozi de cireşe care se vor fierbe timp de 15 minute în 500 ml apă. Se vor strecura apoi se va pune când se va bea bicarbonat şi se poate îndulci cu miere polifloră. Menţionez că acestea sunt utile şi în cazul hemoragiilor urinare. In cazul în care se foloseşte şi pentru dureri la rinichi se va pune la acest ceai şi o linguriţă de mâtase de porumb.
· Coada calului (Equisetum arvense)- conţin saponină, flavonozide, dar şi oxid de siliciu. Se va face ceai din 2 linguriţe de plantă mărunţită care se va pune în 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute după care se poate strecura. Se vor consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi. Se va pune bicarbonat de sodiu şi la acest ceai.
· Mesteacănul (Betula verrucosa) frunzele- conţin tanin, glucozizi flavonici, rezine şi sunt indicate să se facă un ceai din 2 linguriţe de frunze mărunţite care se vor pune la 250 ml apă. Se fierb timp de 10 minute după care se strecoară. Se va adăuga o linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar, când va ajunge la 40 de grade ceaiul. Se pot consuma 2 astfel de ceşti pe zi. Este indicat în special la cei care au şi diabet pe lângă această afecţiune, caz în care se va folosi împreună cu afin şi traista ciobanului, fasole(teci).


· Osul iepurelui (Onosis spinosa) care conţine flavonozide şi saponozide. Se foloseşte rădăcina cu care se va face un decoct din 2 linguriţe de plantă mărunţită, puse la 250 ml de apă. Se vor fierbe timp de 10 minute după care se strecoară. In acest caz când ceaiul va ajunge la temperatura de 40 de grade se va introduce un vârf de cuţit sau chiar o linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar. Se pot consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi. Acest ceai ajută şi la durerile de stomac.
· Pirul (Agropyron repens) –acesta conţine atât saponine cât şi mucilagii şi îl face deosebit de util la aceste afecţiuni. Se va folosi doar o linguriţă din rizomi şi rădăcini care se va pune la 250 ml apă. Se va fierbe apoi 3 minute şi prima apă se aruncă. Se va pune apoi alte 250 ml apă cu care va fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi se vor consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi. Se va adăuga şi la acest ceai bicarbonat de sodiu alimentar. Este foarte util la ceai care sufere şi de constipaţie.
· Mătasea de porumb, (Stigma Maydis)-ajută la o mai mare diureză. Conţine ulei gras, rezine, saponine. Se va lua o mână de mătase de porumb care se va fierbe timp de 5 minute într-un litru de apă. Se va strecura apoi se va consuma în cursul unei zile cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar care se va pune doar în momentul în care se va lua. Dacă doriţi să îndulciţi şi nu aveţi cumva diabet, atunci faceţi acest lucru doar cu miere de albine. Acesta se poate adăuga la orice ceai care se foloseşte la această afecţiune pentru că este foarte bun şi pentru calmarea durerilor care uneori sunt prezente.
De asemenea în cazul în care se constată o lipsă de calciu este bine să fie suplinit cu ajutorul apei de var, ouă praf, urzică, coada calului, sucuri de fructe şi legume. Acestea se vor lua în următorul fel:
· Apa de var- în farmacii există gata preparată şi se numeşte “Clorocalcin”(se va administra conform indicaţiilor medicului curant sau prospectului care însoţeşte acest produs). Preparare în gospodărie. Se va alege var bulgări care se vor pune 100g cu 500ml de apă pentru 48 de ore. Se lasă apoi să se decanteze varul la fundul sticlei şi se va lua partea de la suprafaţă. Se va pune o linguriţă la 100 ml de lapte şi se ia intern de 3-4 ori pe zi. Este indicat în hemoragii, lipsa de calciu, sau chiar antialergic. Este contraindicat la cei cu afecţiuni gastrice şi nu este voie să se ia cantitate mai mare pentru că poate produce ulcer sau alte afecţiuni stomacale. Este foarte eficient în spasmofilie sau lipsa calciului.
· Ouă praf. Se vor alege ouă de la găini care au fost crescute cu grăunţe sau în libertate. Se va păstra coaja şi aceasta se va fierbe în mai multe ape, pentru a distruge germenii patogeni care pot fi pe aceste coji de ouă. Se va îndepărta totodată pieliţa albă din interiorul oului, care este toxică. Se face praf din aceste coji şi se va pune în mâncare. Este bine să se consume câte 3 linguriţe din acest praf pe zi în cazurile în care există carenţă mare de calciu.
· Urzica (Urtica dioica)- conţine tanin, calciu, vitamine inclusiv K, care ajută la hemoragii. Este indicată în special la acei care au carenţe vitaminice şi hemoragii, pe lângă lipsa de calciu. Se va folosi suc de urzică. Se spală bine frunzele de urzică, apoi se vor pune în storcătorul de fructe. Se va folosi zilnic câte 20ml de trei ori pe zi, preferabil cu suc de morcovi sau alte legume care le aveţi la îndemână. In cazul în care nu aveţi storcător, acestea se vor trece prin maşina de carne apoi se pun într-o pânză mai tare şi se storc. Este unul dintre sucurile foarte utile. Se vor alege vârfurile care sunt mai crude şi dau mai mult suc. Se poate pune peste plantele sfărâmate şi puţină apă pentru a scoate mai multe principii active din aceste plante. Este bun şi la afecţiunile inimii sau ale stomacului.


· Coada calului (Equisetul arvense)- se ia datorită calciului şi substanţelor minerale care le conţine. Se va face planta praf după uscare. Se va lua câte o linguriţă de praf de 3 ori pe zi în toate cazurile de demineralizare fiind foarte utilă la afecţiunile renale.
· Sucuri de fructe şi legume- sunt indicate datorită bogăţiei în diferite săruri minerale şi vitamine. Se va putea consuma la început câte 5o ml pe zi apoi treptat după ce organismul s-a obişnuit se va putea trece la 200 ml de trei ori pe zi care este de fapt cantitatea de suc necesar pentru tratament. In cazul acesta pentru demineralizare se indică suc de ţelină (rădăcină şi frunze), spanac, salată, pătrunjel (doar a 5-a parte din cantitatea sucului), morcovi (datorită şi multor vitamine şi carotenului), etc.
Notăm faptul că sucul de lămâie este unul din cele mai eficiente în acest caz, pentru că o dată introdus în organism se alcalinizează cu ajutorul sucului gastric ajutând foarte mult şi prin vitaminele care le are. În general la aceste afecţiuni este nevoie de vitamina C şi aceşti bolnavi se feresc de tot ce conţine vitamina C, lucru care face să se ivească o serie de complicaţii nedorite.
La această afecţiune este foarte bine să se consume lăptişor de matcă o perioadă de minimum 20 de zile, lucru care va face ca organismul să-şi revină mult mai repede.
Se pot face şi ceaiuri combinate din plantele de mai sus. În cazul în care se constată şi o componentă nervoasă, cu agitaţii, insomnie, etc se vor introduce de asemenea ceaiuri din plante sedative care se dau doar în combinaţii cu plantele diuretice.
În toate cazurile se va respecta regimul alimentar impus de medicul specialist cu mare atenţie pe reducerea cantităţii de sare consumate.
Se vor evita toate eforturile fizice, şocurile şi chiar problemele psihice şi în general se oferă o viaţă liniştită ferită de orice fel de emoţii, atât negative cât şi pozitive. Se va feri de asemenea de frig sau de căldură excesivă. La fel expunerea la soare se va face cu mare atenţie.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment