-->

Accident vascular cerebral

ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL.

Este ruperea arterelor provocând hemoragia cerebrală; se instalează paralizia unei jumătăţi a corpului existând totodată pericolul iminent al morţii.
Accidentul vascular coronarian este infarctul miocardic- adică un accident vascular la inimă. Este vorba despre arterele care irigă inima.


Tratament :
Întrucât bolile acestea presupun o afecţiune acută înainte, care se poate trata doar la spital şi unde este transportat de urgenţă de obicei bolnavul, vom discuta numai despre cazul în care această afecţiune este o afecţiune cronică. Sau a doua variantă, după accidentul cerebral bolnavul este trimis acasă pentru continuarea tratamentului.
Se discută deci despre un bolnav care mai face anumite tratamente medicamentoase care ar putea să fie perturbate de către tratamentele naturiste. În acest caz trebuie neapărat să discutaţi cu medicul curant despre dorinţa dv de a-l ajuta în tratamente cu tratamente naturiste şi din cele care le cunoaşteţi trebuie să-i spuneţi ce anume aţi ales să faceţi.
Aici de asemenea există două variante şi anume :
1) Cazul în care medicul curant nici nu vrea să audă despre asemenea tratamente (lucru foarte frecvent din păcate) sau,
2) Când medicul este de acord cu anumite tratamente. În acest caz când există o conlucrare între medic şi pacient este perfect.
Nu vom discuta prima variantă pentru că în cazul în care medicul nu este de acord trebuie neapărat să renunţaţi la ideea de a face şi tratamente naturiste. Este un caz trist, dar din păcate este foarte frecvent la noi.
În cazul al doilea cu acordul medicului curant se poate face concomitent cu tratamentul care-l dă medicul şi următoarele :
-Se va institui un regim alimentar în care se vor include multe sucuri de legume şi fructe din : căpşuni, ceapă, cireşe, coacăz negru, dovleac, grep, lămâi, mere, morcov, orz verde, pătlăgele vinete, pătrunjel, păstârnac, pere, portocale, praz, roşii, urzică, usturoi, varză, vişin, zmeur.
Având în vedere faptul că organismul omului probabil că nu a fost învăţat cu aceste sucuri la început se va da câte puţin din aceste sucuri. Adică se va da 20-30 ml de suc diluat cu 100-200 ml de apă. Acesta se va da de 3 ori pe zi. După 3-4 zile se va începe să se mărească treptat doza administrată în aşa fel ca să se poată da în loc de apă sau alte lichide doar sucuri de legume şi fructe. Între sucuri am inclus o serie de sucuri foarte tari : ceapă, pătrunjel, praz, usturoi, etc. Acestea se vor pune în cantitate de o linguriţă la un pahar de suc, după care se va putea să se mărească în funcţie de toleranţa fiecăruia.
-Se vor face


clisme pentru a putea să se cureţe colonul de impurităţi câteva zile la rând. Acestea se vor putea face în funcţie de ce plante aveţi la îndemână.
Sunt indicate : nalbă (rădăcină 2 linguriţe decoct la 250 ml timp de 10 minute), muşeţel (flori- decoct 5 minute din 1 linguriţă), sunătoare (flori sau plantă 2 linguriţe la 250 ml apă infuzie), tătăneasă ( rădăcină- decoct 5 minute din 2 linguriţe la 250 ml apă) cu care se va face ceai şi clismă.
-Tot pentru curăţirea organismului şi în special al aparatului digestiv este indicat să se consume cărbune de pomi fructiferi măcinat fin. Acesta se va lua câte o linguriţă după fiecare din cele 3 mese principale (este indicat ca să se ia 6 mese sau chiar mai multe dar mai reduse cantitativ). Se face acest lucru minimum 7 zile.
-Se mai poate lua argilă care şi ea este foarte indicată. Pentru aceasta se va pune o linguriţă de argilă la 250 ml apă seara şi dimineaţa se va consuma apa de la suprafaţă fără să se consume depunerile. După 3-5 zile se poate agita şi să se consume şi argila, fără pietricele (dacă sunt în ea). Bine înţeles că în fiecare zi se va pune o altă linguriţă de argilă.
-De asemenea se vor da


tincturi din :
a) păducel + vâsc-câte 20 picături de 3 ori pe zi diluate,
b) ghiocel bulbi -10 picături împărţite în trei porţii pe zi, se diluează şi aceste. Nu se supra-dozează.
c) Arnică -15 picături de 3 ori pe zi diluate
d) Castan 10 picături de 3 ori pe zi diluate.
Bine înţeles că acestea se vor da în funcţie de ce anume găsiţi dv. La magazinele de plante medicinale, pentru că nu aveţi timp să aşteptaţi până le veţi putea prepara acasă.
Se va face de asemenea totul pentru ca circulaţia periferică să se refacă aducând prin aceasta un ajutor foarte important. Se vor face :
A) Băi de picioare calde, chiar cu seminţe de muştar. Pentru aceasta se va pune o linguriţă de seminţe de muştar la 1 litru de apă. Se stă cu picioarele timp de 30 minute, după care se clăteşte. Se va putea face de mai multe ori pe zi.
B) Se face o tinctură din hrean în amestec cu oţet sau spirt. Se va rade o rădăcină de hrean şi se va pune la 250 ml alcool sanitar sau oţet. Cu acestea se va tampona tălpile picioarelor şi pulpele de 2 ori pe zi.
C) Băi fierbinţi la picioare de mai multe ori pe zi.
Dacă la picioare vom face totul pentru a le ţine calde nu acelaşi lucru vom face cu partea superioară a corpului şi cu capul, la care vom aplica comprese reci, chiar cu gheaţă de mai multe ori pe zi. Bine înţeles că acestea nu se vor face în aşa fel ca să creeze un disconfort bolnavului ci se vor face în funcţie de suportabilitatea bolnavului.
Se vor putea face de asemenea duşuri reci, de 2-3 ori pe zi, care vor ajuta la refacerea circulaţiei.
Extern se pot face diferite creme cu castan de exemplu cu care se va unge pe picioare de 2 ori pe zi.
În cazurile în care este vorba despre un bolnav care nu se mai mişcă din pat, atunci se vor evita escarele prin ungerea spatelui în zona şezutului cu diferite creme şi se va face masaj al zonei respective şi al picioarelor de mai multe ori pe zi. Se face în aceste cazuri o supraveghere permanentă a bolnavului şi se indică mişcări pasive ale membrelor.
-Intern se mai poate lua argilă. Aceasta se va lua câte o linguriţă de argilă, pusă la 250 ml de apă, seara. Dimineaţa se va consuma apa de la suprafaţă. Se face acest lucru timp de 3-4 zile, după care se va căuta să se amestece apa şi se consumă şi argila prin amestecarea cu linguriţa. Se va consuma în acest fel câte o linguriţă de argilă pe zi (fără pietricelele care se depun la fundul paharului.
Se va face apoi totul pentru a aduce bolnavul la cât mai multă mişcare chiar pasivă, dacă nu poate fi antrenat la mişcare activă.
Gimnastica medicală de recuperare este obligatorie.
În fazele de la începutul bolii se va respecta cu stricteţe dieta alimentară impusă de către medicul curant fiind foarte important.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment