-->

Vinuri si oteturi


Vinuri si oteturi

1. VINUL PENTRU INIMÃ DIN CIUBOTICA CUCULUI

- se umple o sticlã de 2 l cu flori proaspete, fãrã a se îndesa, se toarnã deasupra vin alb natural, pânã se acoperã florile. Sticla se astupã usor si se lasã la soare la macerat timp de 2 sãptãmâni.
În afectiunile cardiace se ia din când în când câte o înghititurã de vin, dar nu mai mult de 3 linguri pe zi.

2. VINUL DE LEURDÃ

- se preparã dintr-un pumn de frunze tãiate mãrunt, se dau în clocot în 1 l vin alb natural, se îndulceste dupã gust cu miere sau sirop si se bea peste zi cu înghitituri mici. Se recomandã pentru bãtrânii cu secretii pulmonare abundente si greutate în respiratie. Este indicat în tuberculoza pulmonarã si hidropizie.


3. MACERATUL DE VIN DE ROSTOPASCÃ

- se toarnã 1 l vin peste 30 gr de plantã cu rãdãcini cu tot si se lasã sã stea 1-2 ore, apoi se filtreazã. Se bea cu înghitituri mici în bolile hepatice, afectiunile biliare, renale, icter, hemoroizi, vâjâitul din urechi. Extern se foloseste împotriva cancerului de piele, contra bãtãturilor, a verucilor si a eczemelor.

4. OTETUL DE SALVIE

- se umple o sticlã pânã la gât cu flori, se toarnã deasupra otet natural în asa fel încât sã fie acoperite, se lasã la macerat la soare 2 sãptãmâni, dupã care se strecoarã si se foloseste la frectii în cazul bolnavilor care stau la pat mult timp.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment