-->

Fitoterapia de acasă - Pentru fortificarea organismului

Fitoterapia de acasă - Pentru fortificarea organismului

Multe din recomandările medicinei tibetane străvechi se bazează pe secrete ale alimentatiei: ce, cum, in ce succesiune si când trebuie sa mâncam, totul este la fel de important.

Iată câteva recomandări ale invatatilor din Tibet:


Lapte proaspăt muls băut zilnic, cate o jumătate de pahar, vindeca dispneea (năduful).

Gris cu lapte. Inteleptii din Tibet susţin ca am început cu gris si lapte, trebuie sa încheiem cu ele. Oricine a depăşit bariera celor 40 de ani trebuie sa mananca zilnic măcar câteva linguri de gris cu lapte. Acesta are o acţiune benefica asupra oaselor, muşchilor si tractului digestiv.

Caise uscate. Sunt un aliment benefic pentru forţa fizica a fiecăruia, mai ales a barbatilor.

Ciorba de peste, mai ales cea de ştiuca, este foarte buna pentru orice organism slăbit. Pestele conţine mult fosfor, sodiu, potasiu, iod si alte elemente.

Nuci, stafide etc. Consumarea zilnica a acestor alimente tonifica sistemul nervos, alina oboseala, durerile de cap, intareste muşchiul inimii si sistemul nervos. Sunt foarte utile in afecţiunile hepatice. Se recomanda consumarea la o porţie a 30 g nuci, 20 g stafide si 20 g caş.

Brânza dulce de vaci. In fiecare zi se recomanda cate 100 g brânza de vaci proaspăta, fara sare, in ateroscleroza, boli de inima sau hepatice.

Lamai si portocale. Sunt fructe foarte bune in fazele incipiente de hipertensiune, in hipertiroidie. Se poate rade cate o jumatate de lamaie cu coaja si se amesteca apoi cu zahar. Se ia cate o linguriţa, de trei ori pe zi. De asemenea, se pot manca peste zi doua-trei portocale curatate de coaja (ca vitaminizant si diuretic).

Răchitele. Fructele acestui arbust vindeca gastritele.

Fragi. Mâncând cate o jumătate de pahar de fragi (de gradina sau de preferat de pădure), de sase ori pe zi (in total trei pahare zilnic), dispar calculii hepatici.

Mere. Aceste fructe, cu conţinutul lor bogat de vitamine si peptine (fibre vegetale), sunt recomandate in tratamentul gutei si al sclerozei vaselor sanguine.

Pătrunjel. Se recomanda sa fie consumat – verde si rădăcini - in tot timpul anului. Este un agent coagulant, conţine vitamina C si se recomanda in boli ale sângelui si anemii.

Sorb negru (sau ca înlocuitor scorus). Nu exista nici o alta fructa - cultivata sau sălbatica - cu un conţinut atât de ridicat de iod. Se recomanda in scleroze si in guşa (Basedow). La 1 kg de fructe se pune 1 kg de zahar. Se consuma fructe cu zahar, de trei ori pe zi, cate o linguriţa.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment