-->

Piodermita

Piodermita.

Denumirea infecţiilor pielii, produsă în special de streptococi. Evoluează cu formare de puroi.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: arnică, cerenţel, cimbru de grădină, cruşin, gălbenele, nuc, plop negru, sclipeţi.


Modul de folosire al plantelor medicinale.
Arnica (Arnica montana) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se folosesc la spălături sau tamponări locale fiind socotit unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Tinctura care există la toate magazinele naturiste se poate folosi în diluţie 1/1 cu apă fiartă şi răcită. Se umezeşte o bucată de vată care se pune sub pansament. Se ţine 24 ore, apoi se schimbă cu alta.
Cerenţel (Geum urbanum) 1-2 linguriţe de rădăcină şi rizomi se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte la spălături şi comprese. Ajută la distrugerea streptococilor şi stafilococilor şi în plus este astringentă.
Cimbru de grădină (Saturneja hortensis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se folosesc la spălături sau tamponări locale.
Cruşin (Rhamnus frangula) 2-3 linguriţe de coajă mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute. Se lasă apoi timp de 5-6 ore şi apoi se strecoară. Se folosesc la piodermite, ajutând şi în cazul rănilor mai vechi. Se fac spălături sau comprese.
Gălbenele (Calendulla officinalis) 2 linguriţe de flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se fac spălături sau comprese.
Nuc (Juglans regia) sâmburi pisaţi şi amestecaţi cu făină sau smântână se pun pe leziunile piodermizate pentru grăbirea colectării şi abcedării lor.
Plop negru (Populus nigra) muguri zdrobiţi 50 g se pun la 200 g de ceară de albine şi se fierb pe baia de apă pentru 3 ore, apoi se pune 400g de lanolină. Se aplică în toate infecţiile cutanate piodermizate, răni, ulceraţii supurate sau infecţii diverse.
Sclipeţi (Potentilla erecta) cataplasme cu pulbere din rădăcină în amestec cu făină de in sau tărâţe de grâu, umectate cu apă caldă, se pun într-un săculeţ acest amestec şi se aplică pe răni vechi, ulcere varicoase, piodermizate ale corpului.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment