Cancerul zonelor genitale si igiena intima


S-a stabilit că 25% dintre cei care au un cancer al zonei genitale (femei sau bărbaţi) nu cunosc o serie de reguli privind igiena intimă. De asemenea 25% dintre cei care au această afecţiune se prezintă la un control medical mult prea târziu şi din această cauză afecţiunea devine mult mai gravă.
Acest lucru se întâmplă datorită faptului că nu cunosc riscurile şi nu au nici cea mai mică cultură medicală care să-i atenţioneze despre eventualele afecţiuni şi din cauza anumitor jene ne justificate nu se prezintă la medic decât în faze foarte avansate, sau când apar dureri mari.
În concluzie putem spune deci că 50% dintre cancerele zonei genitale sunt datorate necunoaşterii regulilor de igienă intimă.
Complicaţii în urma operaţiilor: intervenţia chirurgicală- fistule urinare, stenoze uretrale.
Radioterapie- disurie, rectită, demineralizare.
Chimioterapie- insuficienţă renală, leucopenie.

Bărbaţii-

Mulţi nu cunosc faptul că este necesar să se spele pe zonele intime zilnic aşa cum se spală pe mâini sau pe faţă. Deci în primul rând este nevoie de o spălare zilnică, în special seara sau în cazurile în care peste noapte transpiră se spală şi dimineaţa sau chiar de mai multe ori pe zi. Transpiraţia în aceste zone este prezentă în foarte multe cazuri şi poate genera o serie de boli. De aceea este foarte bine ca de fiecare dată după ce transpiră să se spele şi pe penis sau între picioare, pentru că în acest fel se poate menţine sănătatea locală.
În cazul apariţiei anumitor afecţiuni în această zonă este foarte bine să se prezinte la medic la cel mai mic semn că ceva nu este în regulă sau când apar mâncărimi ale zonei sau eroziuni ale glandului. Nu uitaţi că apariţia herpesului sau altor afecţiuni în această zonă este un semn alarmant pentru că multe din aceste afecţiuni sunt pre canceroase, adică pot să genereze un cancer.
Este bine ca să se menţină o igienă riguroasă a zonei. De asemenea se vor schimba zilnic chiloţii şi se vor prefera chiloţi care să nu jeneze şi să fie din bumbac pentru a putea să absoarbă surplusul de apă care se datorează transpiraţiei mai ale în timpul căldurilor.
După fiecare contact sexual trebuie de asemenea să vă spălaţi cu mare atenţie şi temeinic cu apă şi săpun sau chiar cu anumite plante medicinale. Este foarte bun pentru aceasta ceaiul de: muşeţel, coada şoricelului (flori), cimbru, gălbenele, etc. Pentru aceasta se va face un ceai mai concentrat cu 4 linguri de plantă la 1 litru de apă clocotită. Se lasă 15 minute, apoi se strecoară şi se spală cu acest lichid zonele genitale. În cazul transpiraţiei excesive al zonei optaţi pentru ceaiuri din coajă de stejar, frunze de nuc sau salvie care diminuează transpiraţia.
La apariţia unor leziuni este bine să fie consultat medicul singurul în măsură să stabilească dacă aceste leziuni ale pielii sau glandului sunt grave sau nu şi este singurul care vă poate sfătui cum anume să le trataţi fără să aveţi probleme ulterior. Nu vă orientaţi după anumite reţete date de către cei care nu cunosc afecţiunea. Se poate foarte bine ca o mică ulceraţie sau rană a glandului care se poate face în timpul unui contact sexual mai brutal să genereze o boală foarte gravă.
Este de asemenea foarte important să aveţi grijă de partenerele de sex şi să nu acceptaţi contacte sexuale cu persoane necunoscute. În cazurile în care efectuaţi asemenea contacte sexuale cel puţin folosiţi un prezervativ care vă poate „uneori” feri de eventualele afecţiuni care se pot ivi în acest caz.
Femeile.
Există multe femei care nu ştiu ce este acela un irigator. Irigatorul este un vas preferabil de metal în care se poate pune apă (2-5 litri) caldă şi are un furtun de cauciuc sau plastic terminat cu un robinet şi o tijă sau canulă care se poate introduce în vagin şi să se facă spălătură corectă a zonei respective. Cu acelaşi aparat se fac şi clisme (cu altă canulă).
Se va avea grijă ca temperatura cu care se face această spălare să fie cât mai apropiată de temperatura corporală.
Băile şi spălăturile vaginale se pot face cu acest irigator foarte uşor şi sunt foarte eficiente aceste spălături.
Spălăturile se pot face cu apă caldă, cu apă cu adaos de tincturi medicinale (1 linguriţă la 1 litru de apă), cu ceaiuri medicinale sau cu diferite produse sau medicamente obţinute de la farmacie.
Se vor face spălături vaginale cel puţi o dată pe zi (preferabil seara pentru că aveţi timp şi nu este nevoie să vă grăbiţi la serviciu), dar se pot face foarte bine şi dimineaţa. Sau dacă optaţi este foarte bine să se facă chiar de 2 ori pe zi.
Unii afirmă faptul că 2 spălături pe zi sunt prea multe şi zona respectivă va fi lipsită de anumiţi microbi care sunt necesari pentru a funcţiona eficient. Este poate ceva adevăr în această afirmaţie, dar între riscul de a contacta o boală gravă şi jena care o poate simţi o femeie care se spală des, este preferabil această jenă.
În cazul în care doriţi să aveţi şi o igienă intimă bună şi să aveţi flora microbiană intactă puneţi o dată la 7 zile puţin iaurt pe un tampon de vată şi introduceţi-l în vagin. La început se va ţine doar timp de 20 minute, după care se poate spăla. Este o metodă simplă şi sigură care asigură o floră microbiană utilă care vă va feri de multe necazuri. În cazurile în care aţi folosit acest procedeu mai mult timp şi s-a obişnuit organismul puteţi dacă nu există jenă locală să lăsaţi chiar peste noapte o dată la 7 zile un tampon din acesta.
Plante ce se pot folosi la diferite spălături externe atât de femei cât şi de bărbaţi sub formă de ceaiuri: aloe vera, anin negru, arnică, brustur, busuioc, cătină, cerenţel, cerenţel, cimbrişor, cimbru de grădină, coada calului, coada racului, coada şoricelului, creţuşcă, frasin, gălbenele, gorun, iarbă neagră, iasomie de pădure, ienupăr, isop, mur, muşeţel, năprasnic, nemţişori de câmp, nuc, păducel, pin, plop negru, salcie, salcâm, stejar, sunătoare, tătăneasă, 3 fraţi pătaţi, trifoi alb, trifoi roşu, urzică moartă albă, vineriţă, zmeur.
Modul de folosire al plantelor medicinale.

Aloe(Aloe vera)- 1,5 kg plantă în vârstă de 3-5 ani. Nu se udă timp de 7 zile şi se ţine în întuneric. Se rup apoi frunzele şi se spală. Se macină cu maşina de carne. Se va adăuga 2,5 kg miere şi 3,5 kg vin roşu. Totul se pune într-un vas de culoare închisă sau dacă nu aveţi se înveleşte bine, pentru ca să nu intre lumina. Se ţine timp de 5 zile. Se va lua apoi câte 1 lingură de 3 ori pe zi în prima săptămână, cu o oră înainte de mesele principale. Apoi se va mai adăuga în funcţie de cum răspunde organismul câte încă o lingură în plus deci 2 odată de 3 ori. Tratamentul este bine să se facă timp de 6 săptămâni. Apoi 10 zile pauză şi se poate relua din nou.
Anin negru (Anus incata) coajă-2 linguri se pun la 500 ml apă şi se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături la temperatura corpului de 2 ori pe zi cu rol de diminuare a secreţiilor şi pentru igiena intimă.
Arnică(Arnica montana) tinctură (se găseşte la toate magazinele naturiste) 1 linguriţă la 1 litru de apă, pentru rolul dezinfectant puternic şi cicatrizarea leziunilor.
Brustur (Arctium lappa)-în mod frecvent se foloseşte rădăcina. Se poate usca şi apoi se transformă în praf cu râşniţa de cafea şi să se ia câte un vârf de cuţit sub limbă pentru 15 minute apoi se înghite cu puţină apă. De asemenea se poate pune 1 linguriţă de rădăcină mărunţită la 250 ml apă şi să se fiarbă timp de 5 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se poate folosi la spălături, comprese sau tamponamente locale. Se mai poate face o cremă cu unt, untură sau ulei cu care se va putea unge local în cazul cancerului pielii.
Se mai pot folosi şi frunzele care de fapt se folosesc foarte puţin cu toate că au efecte foarte bune mai ales în cazurile de cancer ale pielii. Se pot pune unse cu puţin ulei sau cu vin. Se ţin în vin timp de 30 minute apoi umede se vor aplica extern de 2-3 ori pe zi.
Busuioc (Ocium basilicum)- ceai sau se face un sirop care se ia de 2-3 ori pe zi. De asemenea poate fi aplicat extern pentru comprese sau chiar cataplasme. Acestea sunt şi un ajutor foarte bun în distrugerea diferiţilor germeni patogeni.
Cătină (Tamarix ramosissima) ulei cu rol emolient şi cicatrizant- are şi rol dezinfectant.
Cerenţel (Geum urbanum) 2 linguriţe de rădăcină(rizomi) mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se pot folosi la spălături sau se consumă intern 2-3 căni, are rol de a diminua secreţiile şi dezinfectant
Cimbrişor (Tymus vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau intern se consumă 3 căni pe zi cu rol dezinfectant.
Cimbru de grădină (Saturneja hortensis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau intern se consumă 3 căni pe zi cu rol dezinfectant.
Coada calului (Equisetum arvense)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi sau se foloseşte în diferite combinaţii. Se mai poate lua sub formă de praf care se macină fin din plante uscate cu ajutorul râşniţei de cafea. Se pune sub limbă pentru 5 minute apoi se înghite cu puţină apă. Se ia de 3 ori pe zi cu 15 minute înaintea meselor principale.
Se poate folosi şi mai concentrat (dublu) atât intern cât şi cataplasme externe calde sau în băi care sunt utile la toate afecţiunile canceroase. Este planta care este indicată cel mai des pentru faptul că ajută şi la remineralizarea organismului şi este poate una dintre cele mai utile în curăţirea organismului de toxine.
Coada racului (Potentilla anserina) 2 linguriţe de rădăcină(rizomi) mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se pot folosi la spălături. Are şi rol de diminuarea secreţiilor şi chiar hemostatic.
Coada şoricelului (Achillea milefolium) flori- una dintre cele mai utilizate plante cu rol de reglarea secreţiilor şi totodată de dezinfectant datorită ajulenelor fiind foarte activă pentru o serie de germeni patogeni, 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau intern se consumă 3 căni pe zi cu rol dezinfectant.
Creţuşcă (Filipendula ulmaria) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau intern se consumă 3 căni pe zi cu rol dezinfectant.
Frasin (Fraxinus excelsior) frunze- decoct cu rol de diminuarea secreţiilor şi dezinfectant, 2 linguriţe de rădăcină(rizomi) mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se pot folosi la spălături de 2 ori pe zi.
Gălbenele (Callendula officinalis)- se indică folosirea florilor din care se va face un cei 2 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se foloseşte în special în afecţiunile de stomac, intestine, piele, renale, etc. se poate în unele cazuri folosi tinctura simplă sau în diferite diluţii sau la piele unguentul.
Gorun (Quercus petraeae) coajă-decoct- 2 linguri se pun la 500 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot folosi la spălături de 2 ori pe zi, cu rol de diminuarea secreţiilor, sau chiar hemostatic.
Iarbă neagră (Calluna vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau intern se consumă 3 căni pe zi cu rol dezinfectant.
Iasomie de pădure (Philadelphus coronaris) flori- foarte utilă infuzie mai ales în combinaţie cu gălbenele la orice infecţie locală, inclusiv trichomonas, se indică folosirea florilor din care se va face un cei 2 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară.
Ienupăr (Jenuperus comunis)- este util în toate formele de cancer. Se face o cură care se va începe prin înghiţirea în prima zi a 4 bace de ienupăr mărunţite în gură apoi înghiţite cu puţină apă. Se va putea apoi în fiecare zi să se adauge câte 1 bacă suplimentar până se va ajunge la 15, după care se scade zilnic câte una până se va ajunge din nou la 4. Este unul din mijloacele cele mai eficiente de curăţire a organismului şi din păcate nu se poate aplica la cei care au leziuni la rinichi.
Isop (Hisopus officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau intern se consumă 3 căni pe zi cu rol dezinfectant.
Levănţică (Lavandula angustifolia) se poate folosi intern singur sau în combinaţii la diferite ceaiuri. Extern se poate folosi compresă, cataplasmă, sub formă de ulei la băi, în diferite preparate cu rol de calmarea durerii, etc.
Mur (Rubus fruticosus) 2 linguriţe de plantă mărunţită (frunze) se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau intern se consumă 3 căni pe zi cu rol dezinfectant.
Muşeţel (Matricaria chamomilla) flori- pentru efectul antibiotic, 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau intern se consumă 3 căni pe zi cu rol dezinfectant.
Năprasnic (Geranium robertiarum)- 6 luni de zile se poate lua câte 1 linguriţă de praf de 3 ori pe zi, puse sub limbă şi înghiţite cu apă apoi după 5 minute. Se face cu 30 minute înainte de fiecare din cele 3 mese principale. În rest se va face tratamentul cancerului ca la orice localizare.
Nemţişori de câmp (Consolida regalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau intern se consumă 3 căni pe zi cu rol dezinfectant.
Nuci (Juglans regia)- se pot folosi frunzele atât intern cât şi extern se folosesc pentru efectul astringent şi pentru faptul că pot ajuta la oprirea hemoragiilor. Se mai folosesc pentru diminuarea secreţiilor. Extern se folosesc la diferite băi sau chiar spălături pe cap pentru diminuarea transpiraţiilor. Seminţele se folosesc pentru faptul că acestea conţin un ulei foarte util. De asemenea sunt foarte hrănitoare. Se indică să se consume zilnic mai ales de către cei care sunt slăbiţi de boală. Coaja de la seminţe se folosesc pentru diminuarea secreţiilor interne. Pericarpul nucilor se poate folosi extern la diferite răni infectate la care ajută să se vindece.
Păducel (Crataegus monogyra) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau intern se consumă 3 căni pe zi cu rol dezinfectant şi cicatrizant.
Pin (Pinus silvestris) 2 linguri de muguri sau cetină mărunţită se pune la 1 litru de apă şi se fierbe până scade la jumătate. Se strecoară şi se pot face spălături cu rol cicatrizant şi dezinfectant.
Plop negru (Polulus nigra) muguri- cu rol antibiotic şi cicatrizant, 2 linguri de muguri mărunţiţi se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături de 2 ori pe zi, cu rol cicatrizant şi dezinfectant.
Salcie (Salix alba)- se pun 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 10 minute. Se strecoară. Se indică folosirea acestei plante fiind foarte activă ca antiinflamatoare şi în special la calmarea durerilor. În special la cancerul vezicii urinare este indicată. Se mai poate lua sub formă de praf câte un vârf de cuţit ţinut sub limbă timp de 5 minute apoi înghiţit cu puţină apă. Extern se pot pune comprese cade pentru calmarea durerilor cu ceai.
Salcâm (Robinia pseudacacia) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau intern se consumă 3 căni pe zi cu rol dezinfectant şi emolient.
Stejar (Quercus robur) pentru efectul astringent foarte puternic fiind util în diminuarea secreţiilor şi ca dezinfectant, coajă- 2 linguri se pun la 500 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot folosi la spălături de 2 ori pe zi, cu rol de diminuarea secreţiilor, sau chiar hemostatic.
Sunătoare (Hipericum perforatum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau intern se consumă 3 căni pe zi cu rol dezinfectant
Tătăneasă (Symphytum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se indică să se ia câte 3 căni pe zi, pentru efectul emolient, cicatrizant şi are şi acţiune antitumorală
3 fraţi pătaţi (Viola tricolor) cu rol dezinfectant, antibiotic şi cicatrizant, 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau intern se consumă 3 căni pe zi cu rol dezinfectant
Trifoi alb (Trifolium repens) 2 linguriţe de plantă mărunţită (flori) se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau intern se consumă 3 căni pe zi cu rol dezinfectant şi cicatrizant.
Trifoi roşu (Trifolium pratens) flori- infuzie cu rol dezinfectant şi de reglarea menstrelor, 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau intern se consumă 3 căni pe zi cu rol dezinfectant
Urzica moartă albă (Lamium album)- se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită proaspătă sau uscată la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot folosi simple sau în diferite combinaţii în afecţiunile genitale sau renale, dar şi la cele circulatorii. Se pot consuma 3 căni pe zi sau în diferite combinaţii.
Vineriţă (Ajuga reptans) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau intern se consumă 3 căni pe zi cu rol dezinfectant
Zmeur (rubus idaeus) mugurii se culeg primăvara devreme şi se conservă zdrobiţi în miere naturală sau se usucă şi se folosesc ca pulbere (1 linguriţă de 4 ori pe zi).
Există la Plantextrakt Cluj muguri de zmeur care se găsesc de vânzare ca extract, caz în care se va respecta indicaţia producătorului.

No comments:

Google translate

Popular Posts

Subscribe Now

Contact Form

Name

Email *

Message *