-->

Bradicardie.


Bradicardia poate fi data de:
Boli care afectează sistemul electric al inimii si întrerup impulsurile electrice regulate care păstrează frecventa cardiaca in limite normale. Acestea sunt:

- procesul de imbatranire . Ca urmare a modificărilor legate de vârsta, poate apare o rata scăzuta a frecventei cardiace.
- bolile arterelor coronare si infarctul miocardic
- operațiile pe cord
- miocardita
- endocardita
- sarcoidoza
- boala Lyme
Simptome
Simptomele bradicardiei apar atunci când inima nu pompează suficient sânge pentru a acoperi nevoile organismului.
Simptomele sunt:
- vertij (amețeli)
- sincopa (leșin) sau presincopa
- oboseala
- dispnee (respirație dificila)
- palpitații
- angina (dureri pectorale)
- creșterea oboselii la efort
- confuzie sau dificultati de concentrare
Unii oameni cu bradicardie nu prezintă simptome.
Tratament
Tratamentul bradicardiei depinde de cauza, de prezenta simptomelor si de evoluția acesteia.
Bradicardia este tratata atunci când prezintă simptome ca sincopa sau oboseala severa. O data cunoscuta cauza bradicardiei se va alege tratamentul corect.
Tratament inițial
In cazuri de urgenta, când frecventa cardiaca scade rapid, de exemplu post infarct miocardic, medicamentele se administrează mai frecvent intravenos pentru a creste rata batailor cardiace.
Daca sistemul electric al inimii este afectat de o alta boala, medicul va lua in considerare si un implant de pacemaker. De obicei, se începe cu un pacemaker temporar pana când poate fi înlocuit cu unul permanent.
Daca bradicardia este data de medicamente, ca de exemplu beta blocantele, blocantele canalelor de calciu, antiaritmicele sau digoxinul, medicul va ajusta tratamentul.
Tratament de întreținere
Bradicardia este adesea cauzata de o boala a inimii care a afectat sistemul electric al inimii. Persoanele peste 65 de ani sunt mai predispuse la a dezvolta una din multele tipuri de bradicardii care necesita de obicei un pacemaker permanent.
Daca bradicardia este data de medicamente precum betablocantele, blocantele canalelor de calciu, antiaritmicele sau digoxinul, medicul trebuie in primul rând sa ajusteze sau sa modifice tratamentul. Oricum, de multe ori aceste medicamente nu pot fi întrerupte deoarece pot fi medicamente de baza pentru tratamentul altor boli ale inimii. In aceste cazuri, pacientul poate opta pentru un implant permanent de pacemaker pentru a continua tratamentul cu medicamentele critice.
În cazul afecţiunii cardiace se poate face tratament.
Tratament.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: alun, cătină, ceapă, hrean, luminiţa nopţii, ovăz, păducel, pătrunjel, roşii, ruşcuţa de primăvară, salată verde, sfeclă roşie, tarhon, traista ciobanului, troscot, ţelină, urzică, usturoi, viţa de vie, zmeur.
Modul de folosire al plantelor medicinale:
Alun (Corylus avelana) se foloseşte coaja de pe ramuri. 2 linguriţe mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi, pentru efectul deosebit care-l are în curăţirea arterelor de depuneri.
Cătină ((Hippophae rhamnoides) se folosesc fructele câte 1 linguriţă de fructe mărunţite puse la 250 ml apă şi fierte timp de 5 minute, apoi strecurate. Se pot consuma 2-3 căni. Se mai poate folosi şi uleiul de cătină care există la magazinele naturiste şi care se foloseşte conform indicaţiilor producătorului. Este socotit ca o polivitamină naturală fiind indicată pentru acest lucru.
Hrean (Armoracia rusticona) se rade hrean şi se amestecă 1 linguriţă de hrean ras mărunt cu 1 linguriţă de miere. Se amestecă până devine o pastă omogenă. Se ia 1 linguriţă din acest preparat în fiecare dimineaţă timp de maximum 30 zile. Este util în afecţiunile inimii, bătăile inimii dezordonat (tahicardie) sau alte afecţiuni întărind şi muşchiul inimii.
Luminiţa nopţii se indică folosirea extractului care există la magazinele naturiste respectându-se prescripţiile producătorului.
Ovăz (Avena sativa) se indică folosirea sucului obţinut din mlădiţe tinere de plantă cu ajutorul storcătorului de fructe. Se poate consuma până la 100 ml pe zi, perioade lungi de timp, pentru refacerea întregului organism. Există în comerţ şi gata preparat, caz în care se consumă conform indicaţiilor producătorului.
Păducel (Crataegus monogyna) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze şi flori- în cazurile în care se folosesc fructele se pune cantitate dublă) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi şi tinctura 15 picături puse la 100 ml apă de 3 ori pe zi. Există la toate magazinele naturiste.
Pătrunjel (Petroselinum crispus) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Este unul dintre puternicele diuretice.
Roşii (Licopersicon esculentum) Suc de tomate câte 200 ml de suc proaspăt pe zi. Este foarte util pentru întărirea sistemului cardiovascular, fiind şi un tonic desăvârşit.
Ruşcuţa de primăvară(Adonis vernalis) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Indicată la toţi cei care au perturbată tensiunea arterială.
Salată verde (Lactuca sativa) -Băutură din castraveţi şi salată verde. Amestecaţi o treime de pahar de suc de castraveţi cruzi cu tot atâta suc de salată verde. Adăugaţi puţin mărar verde, tocat mărunt în prealabil şi câteva picături de suc de lămâie. Beţi de 2 ori pe zi câte o jumătate de pahar de asemenea suc.
Sfeclă roşie (Beta vulgaris rubra) -Băutură din sfeclă roşie- amestecaţi 200 ml suc de sfeclă roşie cu o treime de pahar de miere şi cu un pahar de apă fiartă şi răcită. Agitaţi bine recipientul. Beţi zilnic câte o jumătate de pahar de băutură după masa de dimineaţa şi cea de seara. Cura durează cel puţin 1 lună şi este indicată hipertensivilor.
Tarhon (Artemisia dracunulus) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Este un stimulent al activităţii inimii. Se poate pune în orice mâncare ca şi condiment.
Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Această plantă este o plantă care poate ajuta la hemoragii şi totodată este foarte utilă în reglarea tensiunii arteriale.
Troscot (Poligonum aviculare) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Conţine acid acetilosalicilic şi este un bun antiinflamator mai eficient ca aspirina, pentru că nu produce efecte ne dorite. Se poate lua perioade lungi de timp.
Ţelină (Apium graveolens) se indică folosirea ei în orice mâncare, atât frunzele cât şi rădăcina ajutând întregului organism. De asemenea se poate folosi ca suc câte 50 ml la 150 ml de suc de morcovi zilnic de 3 ori, cu efecte deosebite pentru întregul organism.
Urzica (Urtica dioica) 200 g de urzică se pune mărunţită în 500g de alcool de 50-60 grade. Se agită bine sticla timp de 15 zile ţinută la temperatura camerei. Se strecoară şi apoi se păstrează în sticle de culoare închisă la rece bine astupată. Se poate lua câte 1 lingură diluată în 100 ml apă cu 30 minute înainte de fiecare masă. Acest preparat îmbunătăţeşte activitatea inimii. Se va îmbunătăţii de asemenea şi compoziţia sângelui.
Usturoi (Allium sativum) -Macerat de usturoi cu lămâie. Se pune într-un vas o căpăţână de usturoi curăţat de coajă şi pisat în prealabil, coajă rasă şi zeama stoarsă de la o lămâie şi 1 litru de apă clocotită. Acoperiţi vasul şi lăsaţi-l două zile. Luaţi câte 1 lingură de 3 ori pe zi în tratarea arteriosclerozei
Viţa- de-vie (Vitis vinifera) se indică o cură de must de struguri cu câte 500 ml de suc pe zi, perioade cât mai lungi de timp. De asemenea 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se folosesc pentru curăţirea arterelor de depuneri.
Zmeur (Rubus idaeus) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită (ramuri tinere sau muguri) se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Există în comerţ şi tinctură care se ia conform indicaţiilor producătorului. Se pot folosi şi fructele în orice cantitate conţinând foarte multe vitamine şi având şi caracter laxativ.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment