-->

Boala Crohn

Boala Crohn.

Constă în inflamarea intestinului şi se manifestă prin scaune diareice frecvente, ce se generalizează progresiv. De asemenea pot apărea simptome precum febră, dureri abdominale foarte asemănătoare cu cele provocate de o apendicită şi probleme articulare. Nu se cunoaște cauza acestei afecțiuni cronice însă
se presupune că are la origine slăbirea sistemului imunitar. Influenta factorilor psihologici nu este deloc de neglijat. Maladia se declanșează mai ales în adolescență, pentru ca apoi să evolueze în pusee.

Simptomatologia este dată de inflamarea peretelui intestinal şi prezenţa ulceraţiilor pe mucoase, mai ales la intestinul gros, colon şi anus. Caracterul oarecum banal al primelor simptome (diaree, dureri) face ca deseori bolnavii să consulte prea târziu medicul, atunci când leziunile s-au format deja. Pentru diagnosticare este nevoie de colposcopie urmată de o biopsie.
În cazurile grave cu fistule, hemoragie ori risc de ocluzie intestinală trebuie efectuat tratamentul chirurgical de urgenţă

Tratament naturist:
Se va face în funcţie de simptomele prezente în fiecare caz. Se poate face acelaşi tratamant ca şi în cazul cancerului.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment