BARTTER (BOALA)

Sindromul Bartter este o boală rară, care afectează rinichii și provoacă pierderi de sodiu, potasiu și clor în urină. Această boală scade concentrația de calciu în sânge și crește producția de renină și aldosteron, hormoni implicați în controlul tensiunii arteriale.


Cauza Sindromul Bartter este genetică și este o boală care se transmite de la părinți la copii, ajungând la persoane fizice din copilărie.

Este vorba despre hiperaldosteronismul secundar. Este caracterizat prin adinamie, tetanie, polidipsie, poliurie şi hipertensiune arterială.
Se va indica folosirea calciului biologic din cojile de ouă sau făină de oase de vită, din care se va lua câte 10 g de 3 ori pe zi. Se poate face un preparat cu suc de lămâie care ajută datorită vitaminei la asimilarea mai rapidă a calciului.

Se folosesc de asemenea sucuri de legume cel puţin 600 ml pe zi luate înainte de mesele principale cu 15 minute.
Pentru afecţiunile din zona inimii se recomandă folosirea ceaiurilor de vâsc, păducel, roiniţă, unguraş, la care se adaugă ceaiuri diuretice din: frunze de mesteacăn sau frasin, pir, coada calului.
Se mai poate folosi 2 linguri de făină de boabe de fasole zilnic, lemn dulce, seminţe de mărar. Sub formă de praf care se ia câte 1 linguriţă sub limbă. Se ţine apoi timp de 10 minute, după care se va înghiţi cu apă.
De asemenea produsele de la albine: Apilarnil, lăptişor de matcă, păstură ca şi înlocuirea zahărului cu miere în alimentaţie.
ViralNews
ViralNews

Sa râzi mult si des; sa câstigi respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; sa obtii aprecierea criticilor corecti si sa înduri tradarea prietenilor ipocriti; sa apreciezi ceea ce este frumos si sa descoperi ce este mai bun în fiecare; sa lasi în urma ta o lume un pic mai buna, fie printr-un copil sanatos, fie printr-o bucata de gradina, sau printr-o conditie sociala îmbunatatita; sa stii ca macar un suflet a respirat mai usor pentru ca ai trait tu. Asta înseamna ca ai reusit. — Ralph Waldo Emerson

No comments:

Post a Comment