-->

Bartholonita

Este o complicaţie a infecţiilor acute vulvo-vaginale, îndeosebi în urma celor de natură gonococică.

Tratament.
Tratamentul urmăreşte înlăturarea stagnării scurgerilor purulente la nivelul vulvei, fiindcă infectarea glandei lui Bartholin se face pe cale ascendentă în lungul canalului excretor. De aceia se recomandă spălături călduţe, fără presiune, cu ceaiuri medicinale, şi băi calde de şezut, de mai multe ori pe zi, tot cu plante medicinale.
Se va evita tamponul de vată sau orice alt pansament, fiindcă produce iritaţii locale prin stagnarea puroiului. Repausul fizic este necesar.

Plante medicinale care se pot folosi la tratarea acestei afecţiuni: arnică, busuioc, cerenţel, coada racu-lui, coada şoricelului, gălbenele, iasomie de pădure, muşeţel, năprasnic, pin, tătăneasă, urzică, urzică moartă albă,
Modul de folosire al plantelor medicinale.

Arnica (Arnica montana) ,3 linguri de flori mărunţite se vor pune la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi. Se mai poate folosi şi tinctura care se găseşte la toate magazinele naturiste. Se pune 1 linguriţă la 500 ml apă.
Busuioc (Ocium basilicum) 2 linguri de plantă mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopera pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături pe zi.
Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se va pune la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi
Coada-racului (Potentilla erecta) 2 linguriţe de plantă se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai dar numai după mesele
Coada şoricelului (Achillea milefolium) 4 linguri de flori mărunţite se vor pune la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se fac 2 spălături pe zi.
Gălbenele (Calendulla officinalis) se poate folosi :
a) 2 linguriţe de flori mărunţite, puse la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor putea consuma 3 ceaiuri pe zi.
b) Tinctură- câte 20-30 picături luate de 3 ori pe zi, diluate în apă. Este un remediu foarte util.
Iasomie (Philidelphus coronaris) 2 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 10 minute şi apoi se vor strecura. Se pot consuma 3 căni pe zi.
b) Tinctură se vor lua 20 de picături de trei ori pe zi diluate în 100 ml apă. 

Se va face din 50 g de plantă mărunţită care se pune într-o sticlă cu 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se ţine apoi timp de 15 zile agitând puternic de mai multe ori pe zi. Se strecoară apoi şi se ţine în sticle de culoare închisă la rece.


Muşeţel (Matricaria chamomilla) se vor pune 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni din acest ceai pe zi.
Năprasnic (Geranium robertiarum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi.
Pin (Pinus silvestris) Muguri de Pin, se vor lua 2 linguriţe de muguri de pin şi se vor mărunţi. Se pun apoi şi se fierb pentru 10 minute în 250 ml de apă. Se strecoară şi se vor îndulci cu miere preferabil polifloră. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.
Tătăneasă (Symphythum officinalis) 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se vor pune în 250 ml apă. Se fierb timp de 10 minute, după care se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile până la 3 ceaiuri.
b) Tinctură care se va face din 50 g de rădăcină mărunţită, pusă cu 250 ml alcool alimentar pentru 15 zile la temperatura camerei. Se va agita zilnic de cel puţin 2 ori pentru a se extrage principiile active din plantă. Se strecoară apoi. Se va lua câte 20-30 picături puse în 100 ml apă de 3 ori pe zi.
Urzică (Urtica dioica) se vor pune 2 linguriţe de rădăcină de urzică la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi.
b) Suc de urzică obţinut cu storcătorul de fructe şi diluat cu un alt suc sau cu apă. Se va lua câte 20 ml de 3 ori pe zi.
c) Plantă mărunţită se vor pune 2 linguriţe la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 10 minute, se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Urzică moartă albă (Lamium album) se vor pune 2-3 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.
Plus băi de şezut cu flori de fân care sunt şi ele foarte eficiente de mai multe ori pe zi.
Se va folosi la tratament unguente din diferite plante: brusture, cătină, gălbenele, iasomie, plop negru, sunătoare, tătăneasă. Se găsesc la magazinele naturiste.
Acestea se pot amesteca cu puţin propolis brut pentru a fi mai eficiente. Se pune 10% propolis la fiecare cremă, pentru acest lucru. În felul acesta se vor distruge microbii.
Se mai poate folosi de asemenea untură sau slănină râncedă. Acestea au posibilitatea să distrugă foarte mulţi microbi şi virusuri.
Se mai poate folosi tinctura din diferite plante în diferite diluţii în funcţie de toleranţa individuală. Se pun în apa cu care se fac spălăturile. Poate că este cel mai uşor mod de tratament şi totodată eficient.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment