-->

Azotemie


Acumularea în sânge a produşilor azotaţi degradaţi (uree, azot rezidual). Normal azotul rezidual nu trece de 40 mg% iar ureea de 30 mg%. În insuficienţa renală cantitatea lui creşte de 2-3-4 ori sau chiar mai mult. Azotemia poate să apară nu numai în insuficienţa renală ci şi în diminuarea cantităţii de lichide din sânge.
Dacă azotemia apare ca urmare a insuficienţei renale, vorbim de uremie azotemică, care prezintă un aspect clinic bogat în simptome: dureri de cap, ameţeli, vărsături, convulsii până la comă. Diagnosticul trebuie pus numai de către medic. Aceasta este una dintre afecţiunile grave ale organismului şi accentul tratamentului va fi pus pe medicamentaţia instituită de către medicul specialist.
Azotemia extrarenală este tratată la insuficienţa renală fiind acelaşi tratament.
Tratamente naturiste:
Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, alun, boz, ceapă, coada calului, măsline, mesteacăn, orz, ovăz, pătlăgea roşie, pătrunjel, praz, soc, troscot, viţa de vie.
Modul de folosire al plantelor medicinale.


Afine (Vaccinum myrtylis) 2 linguriţe de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi în afecţiunile renale şi ale vezicii urinare.
-Suc de afine- beţi 2 pahare de suc pe zi din fructe proaspete o perioadă mai lungă de timp. Sunt indicate la cistite acute sau cronice.
Alun(Corylus avelana) 1-2 linguriţe de muguri se pun zdrobiţi la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi.
Boz (Sambucus ebulus)- Se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită (frunze) la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, cu capac şi apoi se strecoară. Se pot consuma în cursul zilei 2 căni de ceai.
Tinctură din frunze. Se pun 50 g de plantă mărunţită la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine la temperatura camerei în recipiente bine închise. Se va agita zilnic pentru a putea să extragă principiile active din plante. După 15 zile se va strecura. Se pune în sticle de culoare închisă, care se pot închide ermetic la rece. Se poate păstra dacă au fost corect preparate până la 2 ani. Se va lua între 15 picături şi 1 linguriţă de 3 ori pe zi, diluate cu apă (100 ml).
Ceapă (Allium ceppa) -Decoct de ceapă- curăţiţi coaja şi spălaţi 100 g de ceapă. Puneţi-o într-un vas şi turnaţi peste ea 250 ml apă. Acoperiţi vasul şi lăsaţi să fiarbă la foc domol 15 minute. După răcire stoarceţi ceapa şi strecuraţi lichidul. Îndulciţi cu 50 g de miere. Beţi întreaga cantitate seara la culcare. Are un efect diuretic garantat, fiind indicat în caz de retenţie urinară. Nu se păstrează de la o zi la alta, căci se alterează. Se poate de asemenea consuma în orice cantitate crudă. În cazurile în care se doreşte să se uri-neze şi nu se poate se taie o ceapă (bulb) mărunt şi se pune pe o până care se aplică în partea din jos a abdomenului şi o alta pe regiunea rinichilor şi se porneşte urina la scurt timp.
Se va mai putea încerca cu cataplasme de ceapă tăiată mărunt. Aceasta se aplică în partea de jos a abdomenului. Se va pune ceapa tăiată mărunt pe o bucată de pânză în strat de 1 cm., după care se va pune direct cu ceapa pe piele. Se poate face acest lucru şi în zona renală, dacă afecţiunea este de la rinichi. Se poate ţine această cataplasmă 1 oră. In cazul în care nu s-a rezolvat şi continuă să nu se poată urina, va trebui încercat alt procedeu sau să se prezinte de urgenţă la spital unde se va stabili din ce cauză nu se mai poate urina.
Coada calului (Equisetum arvense)- Se mărunţesc plantele, eventual chiar cu râşniţa de cafea, pentru a fi mai mărunte şi a putea să elibereze principiile active din ele. Se va pune la 250 ml apă 2 linguriţe de plante şi se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară şi se vor putea consuma călduţe 2-3 căni pe parcursul zilei
Măsline (Olea europeae) Ulei de măsline- (preferabil din cel extra virgin sau presat la rece). Se consumă dimineaţa câte o lingură la trezire
Mesteacăn (Betula verrucosa) 2 linguriţe de plante mărunţite (frunze)se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat. Se pot consuma 2-3 căni pe zi în afecţiunile renale şi ale vezicii urinare. Are un puternic efect diuretic şi totodată un puternic efect antibiotic pentru stafilococ şi chiar streptococ şi alţi germeni patogeni..
mesteacăn, Mesteacăn- coajă. Se va fierbe 2 linguriţe de coajă de mesteacăn mărunţită timp de 15 minute în 250 ml apă. Se strecoară şi se va consuma o dată.


Orz (Hordeum vulgare) cereale sub orice formă: germinate apoi măcinate şi amestecate cu miere (se iau câte 50 g pe zi), suc din mlădiţe tinere (20 ml de 3 ori pe zi) sau sub diferite forme care există în comerţ în special la magazinele naturiste şi atunci se va respecta indicaţia producătorului. Pe lângă multele vitamine, minerale, etc acestea ajută la regenerarea întregului organism. Se pot folosi şi în cure de lungă durată. Este bine să fie luate înainte de mesele principale cu cel puţin 15 minute înainte.
Ovăz (Avena sativa) cereale sub orice formă: germinate apoi măcinate şi amestecate cu miere (se iau câte 50 g pe zi), suc din mlădiţe tinere (20 ml de 3 ori pe zi) sau sub diferite forme care există în comerţ în special la magazinele naturiste şi atunci se va respecta indicaţia producătorului. Pe lângă multele vitamine, minerale, etc acestea ajută la regenerarea întregului organism. Se pot folosi şi în cure de lungă durată.
Pătlăgeaua roşie (Lycopersicon esculentus) -Roşiile: consumul roşiilor proaspete are efect în purificarea sângelui, eliberând toxinele acumulate în organism, ajutând însă şi la tratarea reumatismului, artrozelor, artritelor. Au efect diuretic şi laxativ uşor fiind utile contra constipaţiei. Măreşte rezistenţa organismului la infecţii, întărind sistemul imunitar. Se poate face o cură: în prima săptămână se mănâncă dimineaţa 3-4 roşii, peste zi ar fi bine să mâncaţi un regim vegetarian. În a doua săptămână la micul dejun şi cină consumaţi numai roşii crude doar cu sare. La prânz nu consumaţi carne.
În a treia săptămână rezervaţi micul dejun exclusiv pentru roşii proaspete, iar la prânz şi seara vegetarieni. La începutul celei de treia săptămâni rezervaţi-vă două zile numai cu roşii fără alte alimente. Această cură dă rezultate şi în colite, ameliorează simptomele nefritei şi ale litiazei urinare şi biliare. Se poate urma tratamentul şi cura aceasta şi cu suc de roşii, eventual chiar combinat cu suc de morcovi, de pătrunjel sau ţelină. Se pune doar 20 ml suc de ţelină sau pătrunjel la o cană de suc de roşii.
Pătrunjel (Petroselinum crispus) rădăcină. Se va fierbe 500 g de rădăcină de pătrunjel într-un litru de apă, până va scădea la jumătate. Se strecoară. Se va bea în cursul zilei.
Praz (Allium porrum) se foloseşte ca şi ceapa.
Soc (Sambucus nigra)- ceai din coajă de soc Se mărunţesc plantele, eventual chiar cu râşniţa de cafea, pentru a fi mai mărunte şi a putea să elibereze principiile active din ele. Se va pune la 250 ml apă 2 linguriţe de plante şi se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară şi se vor putea consuma călduţe 2-3 căni pe parcursul zilei.
Troscot (Polygonum aviculare) 2 linguriţe de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi în afecţiunile renale şi ale vezicii urinare. Are un puternic efect diuretic. Se indică şi datorită faptului c
Viţa de vie (Vitis vinifera) 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi.
Petrol lampant- o linguriţă dimineaţa pe stomacul gol.
Este indicat să se înlocuiască din alimentaţie zahărul cu miere în special polifloră, care ajută la această afecţiune.
Polenul de albine se poate consuma zilnic câte 2og dar va trebui să fie foarte bine mărunţit în gură pentru că acesta este învelit în echină de către albine şi organismul uman nu are posibilitatea să-l dizolve. Se poate de asemenea dizolva cu puţină tinctură preferabil la această afecţiune de Echinaceea.
Se va insista însă pe consumul a cât mai multe lichide sub formă de ceai din cele de mai sus, sau se mai poate adăuga sucuri de legume şi fructe în special se indică pătlăgelele roşii, păstârnac, praz, ceapă, salată, pătrunjel, morcov, acestea se pot însă combina cu orice alte sucuri aveţi posibilitatea să folosiţi. Sucurile sunt indispensabile organismului, pentru că acestea aduc în organism foarte multe vitamine natu-rale şi o serie de oligoelemente de care organismul are nevoie. In plus sucurile vă aduc enzime, fără de care nu se poate digera corect. Toate aceste servicii vi le poate aduce numai sucul din legume sau fructe.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment