-->

Astigmatismul


Tulburare de vedere produsă prin deficit de refracţie datorită unor deficienţe de curbură a ochilor. Astigmatismul este pus în evidenţă de oftalmolog prin examinare. În astigmatism se recomandă corectarea prin ochelari cu lentile potrivite. Acest lucru va face ca să se revină mai repede.

Tratament:
Pentru astigmatism există relativ puţine tratamente care nu-şi vor atinge scopul dacă nu se execută cu mare conştiinciozitate o gimnastică medicală potrivită cu cazul dat. Pentru aceasta este bine să apelaţi la un specialist care să vă indice care sunt exerciţiile care pot să vă ajute.

Ca plante care pot aduce un relativ ajutor se pot folosi: afin, corn, merişor.

-Afin- 2 linguriţe de frunze mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute la infuzat şi se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi.
Fructe- se consumă zilnic sub formă de cură cât mai lungă (2-3 luni) se vor consuma minimum 100 g pe zi. Se pot folosi şi fructele uscate transformate în praf şi apoi luat sub limbă pentru 15 minute, după care se înghit cu apă. În acest caz se foloseşte doar 2 –3 linguriţe pe zi.
-Corn-2 linguriţe de frunze mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute la infuzat şi se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi.
Fructele - se consumă zilnic sub formă de cură cât mai lungă (2-3 luni) se vor consuma minimum 100 g pe zi. Se pot folosi şi fructele uscate transformate în praf şi apoi luat sub limbă pentru 15 minute, după care se înghit cu apă. În acest caz se foloseşte doar 2 –3 linguriţe pe zi.
Se poate face atât din afin cât şi din corn o tinctură din care se va lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, perioade mai lungi de timp diluată cu apă.
-Merişor-2 linguriţe de frunze mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute la infuzat şi se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi.
Se poate face şi o tinctură din frunze. 50 g frunze se pun după mărunţire la 250 ml alcool de 70 grade. Se ţin apoi timp de 15 zile la temperatura camerei agitând des. Se strecoară. Se ia câte 1 linguriţă diluată cu apă, de 3 ori pe zi. Se poate face tratamente de lungă durată.
Se vor introduce de asemenea în toate cazurile sucuri de morcovi şi alte legume zilnic în alimentaţie de asemenea perioade lungi de timp.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment