Aritmii ventriculare


Aritmii ventriculare
(fibrilaţia şi tahicardia ventriculară).

Cu moarte subită sau risc letal necesită măsurile de resuccitare cardiorespiratorie:
fibrilaţia ventriculară răspunde la şocul elecric, tahicardia ventriculară la administrarea intravenoasă de xilină, 100-150 mg în bol urmată de perfuzie intravenoasă în doză de 1,5-2 mg pe minut (până la o doză de 2 g pe 24 ore). Tahicardia ventriculară răspunde bine şi la şocul electric care poate fi de energie redusă (60-80 Ws sau chiar mai mic) Se atrage atenţia asupra tendinţei de recidivă a acestor aritmii.

Extrasistolele ventriculare frecvente, sau care prezintă o undă R, căzând în zona vulnerabilă a repolarizării ventriculare (R/T) vor fi corectate fie prin accelerarea ritmului cardiac cu atropină, fie prin administrarea de xilină în perfuzie.
Deci se poate trata doar în spitalele de specialitate, bine utilate.
ViralNews
ViralNews

Sa râzi mult si des; sa câstigi respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; sa obtii aprecierea criticilor corecti si sa înduri tradarea prietenilor ipocriti; sa apreciezi ceea ce este frumos si sa descoperi ce este mai bun în fiecare; sa lasi în urma ta o lume un pic mai buna, fie printr-un copil sanatos, fie printr-o bucata de gradina, sau printr-o conditie sociala îmbunatatita; sa stii ca macar un suflet a respirat mai usor pentru ca ai trait tu. Asta înseamna ca ai reusit. — Ralph Waldo Emerson

No comments:

Post a Comment