-->

Aortita


Inflamaţia de obicei cronică a aortei, pe o porţiune localizată sau în tot lungul ei, până la bifurcarea sa în abdomen, în dreptul regiunii lombare. Aortita poate fi banală- mai rar reumatismală, sifilitică sau complicată cu ateroscleroză.

Aortita poate produce anevrisme, ce se pot rupe sau tromboza, care prin eliberarea şi punerea în circulaţie a unui cheag de sânge (tromb) provoacă embolie cu toate consecinţele sale (infarct al organului de care aparţine vasul în care s-a oprit cheagul). Aortita se manifestă prin dureri mari în regiunea sternului care ajung să fie asemănătoare cu cele din angina pectorală.
Aortita poate da complicaţii arteriale, renale, etc.
Aortita luetică. Complicaţiile cardiovasculare apar în 10% din cazuri cu latenţă de 10-25 ani de la infecţia spirocherotezică.
-Aortita luetică necomplicată care debutează de obicei în luesul secundar.
-Anevrismul aortic luetic generat prin apariţia ţesutului cicatriceal după leziuni de aortă.
-Valvulita aortică luetică cu insuficienţă aortică.
-Stenoza ostială coronariană luetică.
Manifestări clinice: manifestări compresive sau durere.
Ecografia identifică cu precizie gradul de dilataţie aortică, modificările valvelor aortice, dilatarea cavităţii cardiace, severitatea regurgitaţiei aortice şi evaluează funcţia cardiacă.
Tratament: penicilină obligatoriu sau la alergici tetraciclină sau eritromicină 2g /zi 30 zile.
Tratamentul este întotdeauna chirurgical.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment