-->

Albeata la ochi

Albeaţă la ochi.
Opacizarea cristalinului sau a capsulei sale, care se produce din mai multe cauze: bătrâneţe, ateroscleroză, diabet, leziuni ale cristalinului, sifilis, etc.

În general are o evoluţie lentă, între 5-8 ani, dar se poate accentua datorită oboselii, infecţiilor microbiene, lipsei de vitamine în organism sau chiar şi vârstei înaintate.

Se poate face tratament cu: afin, aloe, bănuţi, gălbenele, cătină, coacăz negru, corn, morcov, nuci, păpădie, păstârnac, pătrunjel, priboi, rostopască, silur, ţelină.
Se iau intern foarte multe sucuri din legume şi fructe (minimum 600 ml pe zi) zilnic.
Extern se vor pune cataplasme pe ochii închişi cu ceaiuri din plante medicinale.

Reţete:
Frunze de corn 2 linguriţe se vor pune la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se fac comprese cu acest ceai de mai multe ori pe zi.
Rostopască infuzie dintr-o linguriţă pusă la 250 ml apă clocotită. Se strecoară şi se fac comprese pe ochii închişi.
Dintre produsele stupului: ceara pusă caldă pe ochii închişi şi ţinută timp de 30 minute. Se pune ceara pe un pansament când se topeşte şi pansamentul se aplică pe ochii închişi. Se poate pune caldă (să nu ardă). Se mai poate pune în ochi miere câte 2-3 picături în fiecare ochi. Ustură, dar ajută. De asemenea picături de propolis 5% cu ser fiziologic de 2-3 ori pe zi. Şi acestea ustură.
Poate fi util Biterul suedez aplicat pe un pansament care se pune pe ochii închişi de 2-3 ori pe zi.
Vindecarea se produce în timp, este de lungă durată tratamentul şi trebuie multă răbdare. Se vor încerca şi tratamente pentru întărirea imunităţii organismului.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment