-->

Agastrie

Agastrie.

Este o situaţie patologică, congenitală sau postoperatorie caracterizată prin absenţa stomacului din circuitul digestive.
În practica medicală interesează agastria postoperatorie, consecinţă a gastrostomiei totale efectuate de regulă pentru neoplasm gastric.

Această infirmitate poate fi tolerată cu o dietă corespunzătoare. Deseori însă din cauza dietei necorespunzătoare a maldigestiei şi a malnutriţiei se produce o foarte pronunţată slăbire în greutate a bolnavului.
Pentru a preveni sindromul de gastrie postoperatorie totală s-au imaginat multe tehnici operatorii. Pe noi ne interesează însă doar cum se poate cu ajutorul unei alimentaţii cât mai eficiente să se hrănească corpul fără să se producă prea multe reziduuri şi digestia să se efectueze cât mai bine.
Se indică pentru aceasta verificarea stării danturii şi se va avea grijă ca orice aliment care se va introduce să fie foarte bine mărunţit în gură înainte de a se înghiţii.
Remarcăm efectul polenului de albine care se poate folosi zilnic câte 2 linguriţe bine mestecate în gură înainte de înghiţire, pentru că învelişul acestor grăuncioare nu poate fi digerat ci dacă nu se vor mărunţii se vor elimina din organism aşa cum se înghit. Este un vitaminizant natural de excepţie foarte util şi care ar trebui să nu lipsească de la nici un astfel de bolnav.
Drojdia de bere în special cea uscată se va lua câte 1-2 linguriţe pe zi.
În rest se indică folosirea a cât mai multe sucuri de legume şi fructe proaspete, atunci făcute şi din fructe şi legume cât mai proaspete şi de bună calitate.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment