-->

Afectiunile maduvei spinarii

Afecţiunile măduvei spinării.

Afectiunile maduvei spinarii sunt deseori devastatoare.
Acestea pot produce tetraplegie, paraplegie si deficite senzoriale mult mai grave decat oriunde in sistemul nervos deoarece maduva spinarii contine, intr-o mica sectiune transversala, aproape intreg sistemul efector motor si de aport senzorial ale trunchiului si membrelor.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: cimbru, coada şoricelului, luminiţa nopţii, salvie.

Modul de folosire al plantelor medicinale.
Cimbru (Saturneja hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se mai poate face din 50 g de plantă mărunţită, pusă la 250 ml alcool sanitar şi ţinută timp de 15 zile, un preparat foarte util pentru frecţii pe coloana vertebrală zilnic de 2-3 ori.
Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de flori se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se mai poate face din 50 g de plantă mărunţită, pusă la 250 ml alcool sanitar şi ţinută timp de 15 zile , un preparat foarte util pentru frecţii pe coloana vertebrală zilnic de 2-3 ori.
Luminiţa nopţii (Oenofhera biennis) în urma recentelor cercetări s-a stabilit că această plantă ajută chiar şi în una dintre cele mai grave afecţiuni (scleroza în plăci) sau cancer. De asemenea afecţiunile măduvei spinării pot să beneficieze de tratamentul cu această plantă. Se foloseşte uleiul din seminţe. Se află la magazinele plafar de vânzare. Se va putea folosi la diferite frecţii locale pe coloana vertebrală de 2-3 ori pe zi, după ce s-a făcut o spălătură cu apă şi săpun sau chiar cu alcool diluat cu apă în diferite proporţii. Intern se poate lua câte 1 capsulă de 3 ori pe zi (gelule). În doze de 4-6 pe zi anulează dependenţa la alcool. Poate fi foarte eficiente în multe afecţiuni ale măduvei spinării.
Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment