-->

Boala Behcet

Boala Behcet

este de asemenea cunoscuta si sub denumirea de sindromul Behcet si este o forma cronica a vasculitei (inflamație a vaselor de sânge) care implica patru simptome primare: ulcere orale si
genital, inflamație oculara si artrita.

Cauze
Boala Behcet este cauzata de un raspuns autoimun care declanseaza inflamarea vaselor de sange. Cauzele exacte care duc la declansarea acestei boli nu sunt cunoscute, dar se presupune ca ca ar fi legate de virusul herpes simplex, infectii frecvente cu bacteria Streptococuss, sau factori de mediu.

Diagnostic
Boala este diagnosticata pe baza unui set de linii directoare stabilite de un grup de medici. Un medic observa semnele si simptomele in timpul examinarii pacientului. Pentru validarea diagnosticului trebuie sa existe ulcere orale (de 3 sau mai multe ori intr-un an), cel putin doua dintre simptomele secundare, ulcer genital si leziuni ale pielii.
Se va efectua un test prin inteparea pielii pentru a vedea daca se formeaza un cucui rosu in locul intepaturii. Daca exista o astfel de reactie, testul este pozitiv.

Tratament
Pacientii diagnosticati cu aceasta boala necesita mai multe tratamente, in functie de simptome si complicatii. Specialistul principal care stabileste tratamentul, este de obicei un medic care se specializeaza in artrita. In plus echipa include un dermatolog, un oftalmolog, un medic ginecolog sau urolog, un gastroenterolog si un neurolog.
Tratamentul este axat in principal pe simptome. Madicamentele prescrise au mai mult rolul de a reduce discomfortul cauzat de simptome. Cele mai multe eforturi sunt depuse pentru reducerea durerii si a inflamatiilor.


Va recomand un regim alimentar cu cat mai putina carne, lapte si oua. Se pot consuma moderat iaurt si branza de vaci proaspata. Sucuri combinate de morcov cu telina, cartof, varza si sucuri de fructe (mere, portocale). Introduceti in alimentatie mazare, fasole, varza, conopida si dovlecei, preparate in diverse moduri. De asemenea, tineti o cura de doua saptamani cu ceaiuri preparate din urmatorul amestec: urzica, papadie, galbenele, mesteacan, coada calului. Tratamentul va trebui completat prin masaj si reflexoterapie.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment