-->

Boala arterelor periferice

Boala arteriala periferica mai este cunoscuta si sub numele de boala vasculara periferica si apare atunci când arterele se blochează sau se îngustează si nu mai permit trecerea unui flux sangvin normal către organe si mușchi.

Fumatul, alimentația nesănătoasa, alcoolul sunt câteva cauze ale formarii unor placi pe pereții vaselor de sânge, placi care duc la diminuarea fluxului sangvin cât si a substanțelor transportate prin intermediul sângelui către celule.

Simptome:
Principalele simptome ale bolii arteriale periferice sunt tensiunea si durerea la nivelul gambei. Alte simptome: senzatie de raceala si amorteala la nivelul degetelor si a picioarelor, scaderea fortei musculare, dureri ale membrelor in repaus, disfunctii erectile.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, aloe, alun, anason, castan comestibil, castan sălbatec, cătina, ceapa, ciuboţica cucului, coacăz negru, coada calului, coada şoricelului, dracila, gălbenele, grâuşor, hrean, lămâi, mur, năprasnic, omag, păpădie, păducel, pecetea lui Solomon, praz, priboi, revent, salată, salcie, salvie, spânz, tătăneasă, troscot, ţintaură, urzică mică, urzică moartă albă, usturoi, vişin, viţa de vie.
Modul de folosire al plantelor medicinale:
Afin (Vaccinum myrtylis) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Ajută la curăţirea arterelor. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.
Aloe (Aloe vera) se ia câte 1 cm de plantă de 3 ori pe zi, pentru efectul de curăţire al organismului de toxine. Se pot folosi şi preparatele care există în magazinele de specialitate şi atunci se folosesc conform indicaţiilor producătorului.
Alun (Corylus avellana) 1 linguriţă de frunze mărunţite (se poate folosi şi coaja şi atunci se fierbe 5 minute) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi. Ajută la curăţirea arterelor şi venelor.
Anason (Pimpinella anisum) 1 linguriţă de seminţe mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.
Castan comestibil (Castanea sativa) se consumă aceste seminţe sub orice formă (coapte, fierte, etc) pentru efectul destul de puternic pe care-l are de a curăţa arterele şi chiar capilarele. Se poate face acest lucru sub formă de cură perioade mai lungi de timp.
Castan sălbatec (Aesculus hippocastanus) 2 linguriţe de coajă obţinută de la ramuri tinere, se mărunţeşte şi se pune la 500 ml apă. Se fierbe timp de 15 minute, apoi se poate aplica extern sub formă de compresă de mai multe ori pe zi. De asemenea pentru intern se poate pune 4 linguri de coajă mărunţită la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se lasă timp de 15 zile agitând des, apoi se strecoară. Se vor lua câte 5 picături diluate cu 100 ml apă de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Ajută la curăţirea organismului de depuneri în artere, vene, etc. Din seminţe fierte se face o pastă care se va amesteca în părţi egale cu untură sau unt şi se obţine o cremă care se aplică extern de 2 ori pe zi în strat subţire.
Cătina (Tamarix ramosissima) se foloseşte uleiul cu care se poate unge extern de mai multe ori pe zi. Este indicat mai ales atunci când pielea este foarte uscată şi mai există şi leziuni.
Ceapa (Allium ceppa) se indică consumul zilnic în cantitate cât mai mare, pentru efectul puternic de curăţire al organismului de toxinele acumulate.
Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.
Coacăz negru (Rubus nigrum) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi. Fructele se pot consuma în orice cantitate.
Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Intern este utilă pentru efectul de curăţire al organismului foarte puternic şi efectul diuretic. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi, sau chiar băi.
Coada şoricelului (Achilea milefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi. Se pot face de asemenea şi băi şi există în magazinele naturiste o serie de creme cu această plantă care şi ele se pot folosi extern.
Dracila (Berberis vulgaris) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.
Gălbenele (Calendulla officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi. Există în comerţ şi creme care se pot folosi extern.

Grâuşor (Ranunculus ficaria) 1 linguriţă de plantă mărunţită (culeasă înainte de înflorire) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.
Hrean (Armoracia rusticona) 1 linguriţă de hrean ras se amestecă cu tot atâta miere şi se consumă zilnic cantitatea aceasta. Se poate face pentru mai multe zile o dată şi atunci se ţine la rece. De asemenea se rade şi se pune într-o sticlă 50 g de hrean cu 150 ml alcool sanitar. Se ţine apoi 10 zile, după care se strecoară. Se poate folosi la tamponări ale locurilor afectate, punând pe o vată câteva picături. Are rolul de a activa circulaţia în locul respectiv.
Lămâi (Citrus lemon) se ia o lămâie, se spală bine, apoi se taie şi se stoarce sucul. Se pune într-un pahar. Separat se taie coaja şi se pune cu 250 ml apă la fiert până se moaie. Se lasă să se răcească apoi se strecoară peste sucul obţinut anterior şi se pune miere (dacă nu există contra indicaţii) după gust şi se poate bea în fiecare zi câte 1 cană fiind foarte eficientă pentru curăţirea organismului de depunerile din vasele de sânge. Se pot face cure de luntgă durată fără efecte negative.
Mur (Rubus fruticosus) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.
Năprasnic (Geranium robertiarum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.
Omag (Aconitus napellus) se foloseşte numai tinctura din rădăcină care se prepară numai la farmacie şi se foloseşte pentru calmarea durerilor atunci când acestea sunt foarte mari. Această tinctură poate să producă anestezierea locală. Este o plantă extrem de toxică.
Păpădie (Taraxacum officinalis) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi. 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni şi de asemenea se poate folosi şi extern la comprese.
Păducel (Crataegus monogyra) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze şi flori) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi. Ajută la curăţirea vaselor de sânge şi la activitatea inimii. În cazul în care se folosesc fructele se pune cantitate dublă de plantă.
Pecetea lui Solomon (Polygonatum odoratum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi. 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni şi de asemenea se poate folosi şi extern la comprese.
Praz (Allium porrum) se poate folosi ca şi ceapa.
Priboi (Geranium macrorrhizum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.
Revent (Rheum palmatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi. 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni şi de asemenea se poate folosi şi extern la comprese.
Salată (Lactuca sativa) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.
Salcie (Salix alba) 1 linguriţă de plantă mărunţită (coajă) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi. Calmează şi durerile şi este antiinflamator.


Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.
Spânz (Helleborus purpurescens). Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate cu ceaiuri din plantă de mai multe ori pe zi. Cel mai bine este însă să se folosească preparatele care se găsesc la toate magazinele naturiste, întrucât este o plantă toxică.
Tătăneasă (Sympythum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni şi de asemenea se poate folosi şi extern la comprese. Există în comerţ şi creme cu această plantă care se pot folosi conform indicaţiilor producătorului. Intern produce şi o laxaţie.
Troscot (Polygonum aviculare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi. Conţine acid salicilic care este un antiinflamator.
Ţintaură (Centaurium umbellatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.
Urzică mică (Urtica urens) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.
Urzică moartă albă (Lamium album) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.
Usturoi (Allium sativa) se consumă în alimentaţie. Există şi produse care nu au mirosul aşa de puternic ca planta naturală şi se pot folosi conform indicaţiilor producătorului.
Vişin (Cerasus vulgaris)1 linguriţă de cozi mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul de curăţire al organismului.
Viţa de vie (Vitis vinifera) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.
Este bine ca această afecţiune să fie tratată în spital şi numai afecţiunile cronice care nu au trecut cu tratamentul medicamentos să se trateze cu aceste tratamente.
În cazul durerilor se vor aplica comprese calde cu tinctură de Cimbru, Salcie sau rădăcină de Omag tinctură. Tinctura de omag este foarte toxică şi nu se va alica decât pe pielea intactă. Dacă există răni nu se va aplica.
Se va aplica un regim alimentar de curăţire a organismului. Se vor da sucuri de legume şi fructe exclusiv timp de 7 zile. În acest timp nu se va consuma nici un fel de mâncare.
Se vor face clisme zilnic cu apă la temperatura corpului, timp de 10 zile. Se pot face acestea şi cu plante medicinale.
Se vor face de asemenea băi alternative de mâini şi picioare. Este preferabil să se facă cu plantele de mai sus sau cu paie de ovăz sau flori de fân. Se fac zilnic. Pentru acesta se va începe cu baia caldă să zicem de 10 minute, apoi se va introduce în apa rece timp de 1 minut. Ca regulă baia caldă trebuie să fie de 10 ori mai lungă ca cea rece. Se fac zilnic de 2 ori.

De asemenea se mai poate pune într-un litru de petrol lampant 20 de castane tăiate mărunt. Se ţin apoi 6 săptămâni agitând des. Se ia apoi şi se umezeşte o bucată de pânză care se va aplica local de mai multe ori pe zi.
Cataplasme cu brânză de vaci proaspătă. Se poate pune zilnic pentru câteva ore.
Se va evita consumarea băuturilor alcoolice şi a fumatului de asemenea se va reduce cantitatea de sare din alimentaţie. Se va feri de frig.
În cazurile în care aceste tratamente nu reuşesc se va face intervenţie chirurgicală.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

2 comentários:

  1. CE DE FOLOS TOATE CE SCRII TU AICEA
    AI UN BLOG SUUUUPER !
    O LEPSA TE ASTEAPATA LA MINE PE BLOG DACA DORESTI SA O FACI :)

    ReplyDelete
  2. utile informatiile care se gasesc aici

    ReplyDelete