Agranulocitoza

Agranulocitoză.
(Granuloftizie neutropie malignă).

Boală a sângelui caracterizată prin scăderea până la dispariţie a numărului leucocitelor polimelare sau granulocite. Bolnavii prezintă ulceraţii ale mucoaselor bucale în special şi ale faringelui, dar şi ale stomacului, intestinului sau vulvei.

Boala poate fi produsă de infecţii microbiene, în general de pneumonie sau osteomielită, dar ea poate apărea în special în urma acţiunii asupra măduvei hematogene producătoare de granulocite, a unor substanţe chimice toxice (benzol) sau medicamentoase (neosalvarsan, piramidon, barbiturice, unele antibiotice, citostatice sau raze X). Se tratează prin administrarea de sânge şi medicamente care stimulează funcţia măduvei hematogene, în special vitamine din complexul B. Complicaţiile infecţioase se tratează cu antibiotice.

Tratament naturist:-Drojdie de bere- 2 linguriţe zilnic. Asigurând necesarul de vitamina B.
-Polen de albine câte 2 linguriţe zilnic. Asigurând tot complexul vitaminic necesar organismului.
-Propolis în special tinctură în cazul infecţiilor.
-Argilă zilnic o linguriţă.
-Petrol lampant 1 linguriţă pe zi.
-Ulei în special presat la rece o linguriţă în fiecare seară.
ViralNews
ViralNews

Sa râzi mult si des; sa câstigi respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; sa obtii aprecierea criticilor corecti si sa înduri tradarea prietenilor ipocriti; sa apreciezi ceea ce este frumos si sa descoperi ce este mai bun în fiecare; sa lasi în urma ta o lume un pic mai buna, fie printr-un copil sanatos, fie printr-o bucata de gradina, sau printr-o conditie sociala îmbunatatita; sa stii ca macar un suflet a respirat mai usor pentru ca ai trait tu. Asta înseamna ca ai reusit. — Ralph Waldo Emerson

No comments:

Post a Comment