-->

Sfaturi utile pentru femeile care vor sa fie frumoase


cosmetica-cu-uleiuri-esentiale_BunicaStieTot


 Pielea reflecta starea de sanatate a organismului nostru si, in revansa, ingrijirea externa pe care i-o acordam poate influenta bunastarea si vitalitatea noastra. 


1. Nu neglijati niciodata sa va demachiati si sa va curatati pielea. Ar trebui sa va curatati tenul de doua ori pe zi, dimineata si seara. In acelasi timp, evitati demachierea prea frecventa si prea viguroasa, deoarece pielea dumneavoastra se poate irita, deshidrata sau se pot agrava problemele legate de acnee.
2. Ingrijiti cu atentie zona ochilor. Cea mai sensibila piele este cea a pleoapelor. Pentru acestea nu utilizati niciodata servetele demachiante din hartie. Este mai indicat un tampon de vata pentru acest scop.

3. Spalati in mod regulat instrumentele pentru aplicarea machiajului. Etapa curatarii este valabila si in cazul periutelor sau buretilor aplicatori de machiaj si se realizeaza o data pe saptamana, cu ajutorul unui sampon sau sapun lichid, dupa care se limpezesc din abundenta cu apa calda si se pun la uscat la aer. De asemenea, pentru ca retin foarte usor bacteriile, ar trebui sa evitati utilizarea de mai multe ori a buretilor care servesc la aplicarea fondului de ten.

4. Spalati-va deseori pe maini. Inainte de a aplica orice pe tenul dumneavoastra asigurati-va ca mainile sunt curate. Bacteriile si murdaria prezente pe maini sau sub unghii pot infecta porii pielii dumneavoastra si pot cauza aparitia cosurilor sau a iritatiilor.

5. Utilizati cantitati mici din produsele cosmetice.

Aplicarea uleiurilor esentiale pe piele

Pielea reflecta starea de sanatate a organismului nostru si, in revansa, ingrijirea externa pe care i-o acordam poate influenta bunastarea si vitalitatea noastra. Anumite uleiuri esentiale contin agenti naturali regeneratori care favorizeaza dezvoltarea noilor celule si contribuie la eliminarea celulelor moarte.

Pielea noastra este expusa incontinuu conditiilor exterioare care, in anumite cazuri, pot fi foarte agresive, mai ales in mediul urban. Cum pielea nu este in totalitate impermeabila, tot soiul de impuritati pot penetra in organism prin intermediul ei. Asa se intampla, de exemplu, cu anumiti agenti poluanti, pe care ii inhalam fara voia noastra. Intr-un mediu foarte uscat, cum este o camera incalzita prin incalzirea centrala, pielea se poate deshidrata pe perioade indelungate.

Conditiile climaterice au si ele repercusiuni asupra pielii. Sebumul, grasime naturala produsa de glandele sebacee, care formeaza o fina pelicula grasa la suprafata pielii, reduce deshidratarea, dar poseda si o functie antibacteriana. In mod normal, producerea de sebum este mai mare la persoanele originare din climatele calde si uscate si din tarile tropicale si subtropicale, iar locuitorii regiunilor temperate trebuie sa se protejeze mai mult de soare.

Utilizate pe piele, uleiurile esentiale pot ameliora textura si culoarea acesteia. Civilizatiile din antichitate le utilizau deja datorita calitatii lor de a prezerva pielea in bune conditii. Aromoterapia se situeaza pe primele locuri intre medicinele naturiste, deoarece efectele sale directe, sporind vitalitatea organismului si permitand intarirea imunitatii naturale si a posibilitatii de autovindecare.

Puterea de actiune a uleiurilor esentiale
Gratie proprietatilor intrinseci, uleiurile esentiale penetreaza in piele si se difuzeaza in organism prin sistemul circulator si limfatic. Uleiurile esentiale, pure sau corect diluate, penetreaza rapid in tesuturi, fara sa provoace alte efecte nedorite. Absorbite la nivelul pielii sau pe cale mucoasa, ele patrund in circulatia sangelui si se difuzeaza in tot organismul dupa cateva minute (in 20 de minute dupa ungerea cutanata cu uleiuri esentiale, analiza sangelui demonstreaza prezenta lor in marea circulatie sangvina). Apoi ele ajung la nivel celular si participa la distrugerea agentilor patogeni (microbi, ciuperci, virusi, toxine infectioase) si la eliminarea deseurilor prin metabolism, totul petrecindu-se cu respectarea integritatii florei benefice (saprofita).

Aceasta putere osmotica a uleiurilor esentiale explica eficienta lor in cazul afectiunilor virale in general. De retinut ca virusii se dezvolta in interiorul organismului si depind de celule. Uleiurile esentiale patrund in interior si distrug oaspetele indezirabil, iar in plus actioneaza global asupra tuturor virusilor.

Uleiurile esentiale sunt produse biologice a caror compozitie este formata dintr-o sinergie vie infaptuita de natura. Pentru a obtine maximum de beneficii trebuie sa alegeti esentele pure, uitati-le pe cele suntetice. Esentele reconstituite (cele de sinteza) sunt periculoase. Asigurati-va de calitatea uleiurilor esentiale urmarind daca sunt mentionate pe eticheta urmatoarele criterii:

- specia botanica;
- partea activa a plantei utilizata;
- particularitatea biochimica.

Aceste criterii permit folosirea uleiurilor esentiale autentice si contribuie mult la asanarea pietei cu produse de aromoterapie.



Tratamente ale tenului pe baza de otet de cidru

PH-ul otetului de cidru, cu proprietati astringente, este foarte asemanator cu cel al pielii, ceea ce face din acesta un produs de infrumusetare foarte eficient si putin costisitor. Este excelent pentru tenul gras si cu probleme. Folosindu-se impotriva acneei juvenile sau cosurilor, el previne aparitia comedoanelor. In plus, prin inchiderea porilor, otetul de cidru contribuie, datorita actiunii sale antioxidante, la mentinerea unui ten tanar cat mai mult timp.

O alta calitate a otetului de cidru este indepartarea oricarei urme de sapun si anularea reziduurilor de calcar si clor continute de apa, care provoaca senzatii neplacute de mancarime si de asprime a tenului. Este suficient sa lasati sa curga apa calduta in chiuveta si sa adaugati o lingurita sau doua de otet de cidru parfumat dupa preferinte. Oricine poate sa obtina otetul cosmetic plecand de la un otet obisnuit de cidru, diluat cu apa si aromatizat cu plante sau cu esente de flori.

Otetul se poate compara din punct de vedere financiar si calitativ cu toate cremele sau mastile lifting, al caror pret este piperat. Trebuie doar sa-l utilizati ca orice produs, dupa modul urmator: pe o piele perfect curata aplicati otetul de cidru nediluat, iar apoi puteti sa aplicati machiajul.

Iata doua retete care pot foarte bine sa completeze sau sa inlocuiasca gama de produse cosmetice.

Crema hidratanta

- 45 ml (3 linguri mari) ulei de masline
- 45 ml ulei de germeni de grau
- 45 ml ulei de turnesol
- 45 ml otet de cidru
- 4 galbenusuri de ou

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecati uleiurile, bateti galbenusurile de ou, iar apoi adaugati uleiurile amestecand usor. Incorporati si otetul de cidru si amestecati. Compozitia se pune intr-un mic borcan care se pastreaza in frigider. Utilizati aceasta crema pentru hidratarea pielii.

Masca pentru calmarea tenului sensibil

- 60 ml (4 linguri) de faina de ovaz
- 15 ml (1 lingura) de otet de cidru
- 45 ml (3 linguri) de apa

Diluati otetul de cidru in apa, apoi amestecati cu faina astfel incat sa obtineti o pasta consistenta (daca este nevoie puteti sa mai adaugati putina faina). Se aplica uniform pe fata si se lasa pina se usuca. Spalati apoi cu apa calda. Tonifiati apoi cu otet de cidru.

Otetul de cidru utilizat pentru cosmetica nu trebuie sa contina mai mult de 4,5 la suta acid acetic. Nu trebuie sa fie filtrat si nici pasteurizat si trebuie sa aiba o culoare deschisa aurie si limpede.

P.S. Dacă ţi-a plăcut articolul şi consideri că poate fi util şi altor oameni, apreciază-l aşa cum se cuvine şi transmite-l mai departe.


Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment