Google translate

    readers online

Afectiunile splinei


Splina este un organ mare cam cat un pumn, aflat in zona superioara a abdomenului, intre coaste si diafragma, avand un rol foarte important pentru o imunitate puternica. Ea cantareste aproximativ 200 de grame si are o culoare inchisa.
Rolul ei pentru imunitate este asemanator cu cel al ganglionilor limfatici, caci produce elemente esentiale pentru organism pentru a tine la distanta infectiile si virusurile.

Din pacate, si splina poate suferi diverse probleme, in functie de fiecare dintre acestea, oferind simptome specifice, care daca nu sunt cunoscute, pot fi ignorate. Iar o vizita intarziata la medic iti poate pune viata in pericol.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: armurariu, linariţă, ovăz, rostopască, saschiu, sporiş, ţelină, urzică, varză.

Modul de folosire al plantelor medicinale.
Armurariu (Sylibum marianum) 1 linguriţă de seminţe se vor măcina apoi se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Este indicat în cazurile în care este lezat pancreasul.
Linariţă (Linaria vulgaris) 1linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Este indicat în afecţiunile care sunt datorate microbilor.
Ovăz (Avena sativa) se indică folosirea sucului obţinut din mlădiţe tinere de până la 20 cm. Se ia câte 1 linguriţă de suc care se obţine cu ajutorul storcătorului de fructe. Există în comerţ la magazinele naturiste preparate care conţin acest suc şi care se pot lua conform indicaţiilor producătorului.
Rostopască (Chelidonium majus) 1linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 1 cană în cursul întregii zile, fiind toxic în cantitate mai mare. Se va consuma cu linguriţa. Ajută şi în cazul durerilor.
Saschiu (Vinca minor) 1linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Se indică mai ales pentru refacerea sângelui. Ajută la globulele albe.
Sporiş (Verbena officinalis) 1linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Se consumă în special pentru rolul care-l are în distrugerea microbilor.
Ţelină (Apium graveolens) Se poate consuma suc de rădăcină sau plantă câte 20 ml de 3 ori pe zi. Se poate consuma şi cu alte sucuri în amestec. Ajută la refacerea întregului organism.
Urzică (Urtica dioica) 1linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Ajută la dezintoxicarea organismului şi în plus poate aduce foarte multe substanţe minerale utile organismului. Nu degeaba există în popor credinţa că urzica poate reface sângele, de fapt în această afirmaţie există mult adevăr.
Varză (Brasica oleracea) se indică folosirea verzei crude ca salată cu puţin ulei. De asemenea se poate folosi sucul de varză zilnic cel puţin 100 ml de 3 ori pe zi, chiar dacă nu are gust prea bun. În plus varză strivită pe o suprafaţă plană cu o sticlă se poate aplica pe regiunea splinei în cazul tumorilor sau altor afecţiuni inflamatorii.

10 comments:

Anonymous said...

Ai fost prost informat in legatura cu tot ce misca in sistemul corupt din romania, vrei sa te informezi si nu stii unde, www-exploziv-news-ro ziarul care spune totul pe bune, vino si discuta cu restul utilizatorilo pe forum
exploziv-news.ro – Citeste stirile care explodeaza in fiecare secunda,stiri,comentarii,difuzate non-stop,reportaje necenzurate,adevaruri ce nu au fost spuse, audio,video,foto,senzational

Anne said...

foarte folositoare informatiile

Sorin M. said...

Am desoebita placere de a va invita la un nou concurs aici

Mariana said...

Îmi cer iertare că nu fac referire la articolul postat şi cer permisiunea de a vă face o invitaţie ( ţie şi cititorilor tăi ) la a vă expune părerea despre ce înseamnă prietenia şi ce este un prieten. Pentru o mai bună provocare, reamintesc ceea ce spunea Napoleon Bonaparte şi anume că ,,Nu există prieteni ci doar momente de prietenie..." Vă aştept cu mare drag aici, la Psalmdedor.

Webroll said...

Adauga si blogul tau in anunturile gratuite Webroll.

Cofaru Mircea said...

Salutare,mi-ar placea daca ai deveni si tu membru 100 Ro

Vio said...

Unele plante fac minuni
www.nonametravel.ro
www.iavion.ro
www.ihotele.ro

Anonymous said...

Anunt iAvion
Cele mai ieftine bilete de avion (cu toate taxele incluse): Maldive de la 671 euro, Bangkok de la 396 euro, New Yor de la 415 euro, Fort de France de la 376 euro. Intra pe http://www.iAvion.ro si rezerva acum.

Anonymous said...

Anunt iHotele
Rezerva online fara comisioane, la cele mai mici preturi: hotel, hostel, vila, apartament.
Dublin de la 38 euro, Viena de la 40 de euro, Paris de la 42 euro etc
Intra pe http://www.iHotele.ro

Anonymous said...

Anunt iAvion
Cele mai ieftine bilete de avion (cu toate taxele incluse): Maldive de la 671 euro, Bangkok de la 396 euro, New Yor de la 415 euro, Fort de France de la 376 euro. Intra pe http://www.iAvion.ro si rezerva acum.

Popular Posts

Followers

Subscribe Now