-->

Abcese dentare

Abcese dentare.

Abcesul dentar este o pungă de puroi bine delimitată care apare în urma unei inflamaţii. Mucoasa se bombează în dreptul dintelui şi provoacă dureri mari în special la apăsare. Este indicat să se apeleze la tratamentul de specialitate oferit de medicul stomatolog. În lipsa acestuia se pot face unul dintre tratamentele de mai jos.
Atragem atenţia însă asupra faptului că este absolut necesar tratamentul instituit de medicul de specialitate deoarece au fost foarte multe cazuri în care datorită ne priceperii s-a ajuns la afecţiuni foarte grave de la un simplu abces dentar.
Se mai pot folosi următoarele plante medicinale: afin, aloe, bănuţi, brad, brusture, busuioc, ceapă, cerenţel, cimbrişor, coada şoricelului, gălbenele, in, limba mielului, lumânărică, muşeţel, pătlagină, plop negru, podbal, soc, sulfină, tătăneasă, turiţă mare, urzică moartă albă, usturoiţă, usturoi.
Cu aceste plante se vor face ceaiuri cu care se poate face gargară sau se ţine local.
-Afin (Vaccinum myrtylis) 2 linguriţe de frunze se pun mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se face gargară de mai multe ori pe zi şi obligatoriu după fiecare masă. Se poate pune şi o bucată de vată îmbibată în acest ceai local. Până se colectează puroiul se pune caldă apoi după ce s-a spart se poate pune şi rece. Are acţiune antibiotică.
-Aloe (Aloe vera) suc de plantă proaspătă se pune local cu ajutorul unui tampon de vată. Are acţiune antibiotică şi se foloseşte mai mult pentru cazurile când s-a spart colecţia purulentă pentru a se curăţa.
-Bănuţi (Belis perenis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se face gargară de mai multe ori pe zi. Este indicat pentru efectul antibiotic puternic pe care-l are.
-Brad (Abies alba) 2 linguriţe de muguri se pun la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară. Se face cu acest ceai gargară de mai multe ori pe zi. Se face caldă şi ajută la colectarea puroiului fiind şi acesta unul dintre ceaiurile cu efect antibiotic. -Răşină de brad. Se aplică local o bucată de răşină pentru efectul antibiotic.
-Brusture (Arctium lappa) se foloseşte rădăcina mărunţită. Se pun 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoară şi se poate face gargară cu acest ceai cald pentru efectul de calmare şi emolient pe care-l are. Este indicat mai ales în faza de colectare.
-Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de flori mărunţite sau plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte din oră în oră. Are un efect antibiotic puternic. Se foloseşte cald pentru colectarea puroiului şi rece pentru calmarea durerii.
-Cerenţel (Geum urbanum) 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi pentru 5 minute. Se strecoară. Se face gargară. Este foarte utilă mai ales după ce s-a spart pentru efectul de oprire a sângerării şi pentru cicatrizare.


-Coada şoricelului (Achillea milefolium) flori- 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte din oră în oră.
-Ceapă (Allium cepa) se foloseşte bulbul mărunţit. 2 linguriţe de bulb tăiat mărunt se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi cu acest ceai se face gargară. Este foarte bun în faza de colectare a puroiului. Suc de ceapă se poate ţine local pentru efectul de calmare a durerii şi pentru efectul antibiotic. Se poate folosi şi la copii.
-Cimbru (Tymus vulgaris) 1 linguriţă de flori mărunţite sau plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte din oră în oră. Are un efect antibiotic puternic. Se foloseşte cald pentru colectarea puroiului şi rece pentru calmarea durerii.
-Gălbenele (Calendulla officinalis) 1 linguriţă de flori mărunţite sau plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte din oră în oră. Are un efect antibiotic puternic. Se foloseşte cald pentru colectarea puroiului şi rece pentru calmarea durerii. Este şi emolient.
-Muşeţel (Matricaria chamomilla)- 3 linguri de flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se lasă să se răcească la temperatura corpului, apoi se strecoară. Se clăteşte apoi din oră în oră cu acest lichid. Este un ceai cu puternică acţiune antibiotică.
-Plop negru (Populus nigra) se folosesc mugurii zdrobiţi. Se pun 2 linguriţe de muguri zdrobiţi la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se face gargară cu ceaiul cald care se va ţine local eventual şi cu un tampon de vată. Este un bun antibiotic.
-Sulfină (Melilotus albus)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se lasă până ajunge la temperatura corpului acoperită, apoi se strecoară şi se clăteşte din oră în oră. Este utilă chiar şi în cazurile mai avansate, putând produce vindecarea.
-Tinctură de propolis- se umezeşte un tampon de vată cu tinctură de propolis şi se aplică pe locul afectat. Are acţiune antibiotică puternică, anesteziantă şi cicatrizantă. Se pune de mai multe ori pe zi.
-Propolis brut. Se aplică local şi se ţine aplicat pentru 2-3 ore apoi se aplică altă bucată. Propolisul este cel mai indicat antibiotic care se poate folosi local.
Se va consuma tinctură de propolis câte 2 picături la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Acesta se va pune pe un miez de pâine care se mestecă foarte bine în gură, să ajungă şi la locul abcesului şi apoi se înghite. Se face după fiecare masă. Acesta înlocuieşte antibioticele care trebuie luate în aceste cazuri şi în plus are un efecte anesteziant foarte puternic.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

2 comentários:

  1. Intotdeauna...sa ne ingrijim dintii!

    C.Calin-http://www.nonametravel.ro
    Fly Your Dream

    ReplyDelete
  2. in cazul, in care folosim busuiocul, sau ceapa... cam in cat timp, se poate scapa de abces? cu multumiri anticipate:)

    ReplyDelete