-->

Dacã acest lucru te face fericit, atunci fã-l.



Legea dragostei este cea mai importantã lege naturalã si spiritualã. Ea dã nastere la lucruri extraordinare: trebuie doar sã o pui în practicã în viata ta.



Dar ce este DRAGOSTEA? Dragostea adevãratã, cea din inimã, totalã si neconditionatã?


„Înseamnã sã lasi celorlalti întreaga libertate si sã le respecti spatiul vital. Înseamnã, totodatã, sã îti pãstrezi spatiul vital si propria libertate. A iubi înseamnã a respecta si a accepta ceea ce doresc ceilalti sã realizeze în viatã. Dragostea înseamnã sã respecti si sã accepti dorinta sau pãrerea celuilalt, chiar dacã nu esti de acord si chiar dacã nu întelegi. Dragostea înseamnã sã dãruiesti si sã îndrumi fãrã a astepta ceva în schimb”.
Credem cã a iubi înseamnã a-i spune celuilalt ce „trebuie” sã facã. Încercãm sã-l schimbãm pe celãlalt pentru a nu face aceleasi greseli ca si noi. Ne gândim cã dacã si-ar schimba modul de a fi, de a actiona, de a gândi, de a vorbi, viata ar fi mult mai fericitã.
Analizãm si judecãm continuu comportamentul celorlalti pentru cã asteptãm ceva de al ei. Aceasta nu este decât posesie. Înseamnã cã iubesti cu mintea.
Dragostea adevãratã presupune sã dãruiesti si sã îndrumi fãrã a astepta nimic în schimb.
De câte ori n-am crezut cã iubim! Si de câte ori nu ne-am întrebat ce nu merge în viata noastrã!

O doamnã mi-a povestit odatã cã sotul ei a venit acasã într-o searã si a anuntat-o cã are intentia sã-si amenajeze o micã grãdinã. Dialogul s-a desfãsurat dupã
cum urmeazã:
„Draga mea, am chef sã-mi amenajez o grãdinã.”
„Dar n-are nici un sens! Muncesti mult prea mult; vii acasã la 8 sau 9 în fiecare searã: N-o sã ai timp sã te ocupi de ea.”
„Totusi, mi-ar plãcea sã-mi fac o grãdinã. Dacã n-o sã am timp sã mã ocup, o sã-l rog pe bãiatul nostru sã aibã grijã de ea.”
„Doar îl stii prea bine pe-acesta mare (are 18 ani), când ai nevoie de el nu-i niciodatã aici. Ce-o sã te faci atunci? N-ai timp destul. O sã fie o muncã în plus pentru tine.”

În urma argumentelor ei, s-a dat bãtut si a decis sã renunte la grãdinã. Toatã seara, doamna a simtit în sinea ei o anumitã nemultumire. El stãtea înfipt în fata televizorului, fãrã sã scoatã o vorbã. Ea s-a pus pe mâncat… de nervi! Simtea cã el e prost dispus pentru cã îl determinase sã se rãzgândeascã.
A procedat astfel, în primul rând, pentru cã-l iubea si, în al doilea rând, pentru cã a vrut sã evite ca el sã facã o muncã inutilã. Este exact ceea ce se numeste a iubi cu capul. Ea nu-l iubeste cu inima. Dacã l-ar iubi astfel, i-ar fi spus: „Dacã îti face plãcere, amenajeazã-ti o grãdinã.” Dacã el n-ar fi avut timp sã se ocupe de grãdinã, cu ce ar fi afectat asta viata ei?
Vezi, a iubi înseamnã a accepta dorintele celorlalti, chiar dacã nu le întelegi si chiar dacã nu esti de acord cu ele!
Cred cã omul despre care vorbeam mai înainte ar fi fãcut în asa fel încât sã vinã acasã mai devreme pur si simplu pentru a se bucura de grãdina sa. Dacã ar fi ajuns s-o neglijeze fiindcã n-a obtinut rezultatele sperate sau din lipsã de timp, ar fi avut cel putin satisfactia de a fi fãcut ceea ce-si dorea, fie chiar si pentru scurtã vreme.

„Dacã acest lucru te face fericit, atunci fã-l.”

 Poti sã-ti imaginezi ce efect are aceasta într-o relatie? Îti amintesti sã ti se fi spus asa ceva când erai tânãr? Ai dori sã ti se vorbeascã astfel? Ce întrebare!

Dragostea are o mare putere de vindecare. Dragostea vibreazã. Când esti plin de dragoste, aceste vibratii emanã din tine si oamenii se simt bine în prezenta ta.
Din acel moment încep sã se poarte altfel cu tine. Vei avea impresia cã toatã lumea se schimbã în jurul tãu, dar aceasta e numai rezultatul vibratiilor tale.
Vei vedea cu ochii tãi cã dragostea face miracole.



P.S. Dacă ţi-a plăcut articolul şi consideri că poate fi util şi altor oameni, apreciază-l aşa cum se cuvine şi transmite-l mai departe.



Fragmente de text din cartea - Listen to Your Body, Your Best Friend on Earth - by Lise Bourbeau (Author)

Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment