-->

OSTEOPOROZA



In cazul osteoporozei se exclud din meniul zilnic toate produsele alimentare care intensifica eliminarea calciului din organism. De exemplu: cafeaua si coca-cola maresc de cinci ori eliminarea calciului prin urina.
Acelasi efect il au si produsele care contin multa sare sau multe proteine, cum sunt produsele din carne. De asemenea, unele alimente vegetale precum varza, taratele, cartofii scad puternic absorbtia calciului in intestine. Nu numai produsele alimentare, ci si preparatele pe baza de hormoni, cum sunt glucocorticosteroizii, favorizeaza dezvoltarea osteoporozei. in meniu trebuie introduse alimentele care sa contina cat mai mult calciu si vitamina D3, care asigura asimilarea calciului
I. Supa de ceapa
Se foloseste cu succes in vindecarea osteoporozei: 2 cepe mari sau 4 cepe medii, se curata de coaja, dar aceasta nu se arunca. Ceapa se prajeste in ulei pana devine aurie. Se pune in cratita impreuna cu coaja spalata, se toarna 1 1 de apa si se fierbe 10-15 min. Dupa dorinta se pot adauga 2 cubulete de "Galina Blanca". Supa se lasa 15-20 min. dupa care se scot cojile de ceapa. Supa cu ceapa se imparte in trei portii egale, pentru trei zile. Fiecare portie se consuma fie dimineata, fie la pranz. Se repeta reteta astfel incat cura sa dureze o luna de zile sau mai mult in functie de necesitati. Supa se poate folosi nu numai in cazuri de artroza si osteoporoza ci si in caz de cancer la stomac; numai ca, in acest caz, bolnavul nu va consuma decat lichidul din supa (fara ceapa).
II. Branza cu calciu.
Se incalzesc 5 1 de lapte, se adauga 1 litru de lapte batut sau lapte acru, 300 g de smantana, 1 lingura de pulbere din coaja de ou, sau pastile pisate de calciu din farmacie. Se ia de pe foc inainte de fierbere si se raceste. Daca este subtire, strecurati branza. Zerul obtinut il puteti folosi pentru prepararea mancarurilor sau, in cosmetica, ca masca pentru un par cu probleme ori ca lotiune de ten.
III. Citratul de calciu. Fiecare om trebuie sa consume in medie, zilnic, 0,12 - 0,15 g de calciu. Dar consumul zilnic de cafea, ciocolata, CocaCola, mareste eliminarea calciului din organism, prin urina, de cea. 5 ori. Acelasi efect il au si consumul mare de sare si de carne. Produsele care contin celuloza ca: varza, cartofii, tarata, painea neagra, etc, micsoreaza considerabil absortia calciului in intestine. Trebuie sa stiti ca elementul Calciu poate fi absorbit si folosit in organismul nostru numai in prezenta vitaminei D3 sau C din lamaie. Astfel, necesarul zilnic de calciu, care se gaseste in 100 g de branza de vaci sau 11 de lapte de vaca sau in coaja unui ou va fi consumat cu suc de lamaie (acesta va asigura adsorbtia cantitatii de calciu).
Atentie! Sucul de lamaie nu poate fi inlocuit cu sare de lamaie dizolvata in apa. Va propun doua metode de preparare a citratului de calciu. Prima metoda este mai simpla. Se macina pulbere coaja de ou (dupa ce in prealabil s-au spalat bine cojile de ou); se amesteca 1 lingurita de praf de ou, cu 1 lingura de suc de lamaie proaspat. Se amesteca pana apare spuma. Se adauga in mancare sau se consuma separat, cate 2-3 lingurite pe zi. A doua metoda este putin mai complicata si se adreseaza persoanelor cu afectiuni in stadii mai avansate. 7 oua albe de casa spalate foarte bine, se pun intregi intr-un borcan sterilizat si peste ele se toarna sucul a 12 lamai. Se inchide bine borcanul si se pastreaza la frigider 12 zile. Zilnic, se amesteca atent continutul borcanului cu o lingura de lemn. La sfarsitul perioadei, se trece continutul borcanului prin sita si se amesteca cu 0,5 1 de coniac si 200 g de miere de albine. Amestecul obtinut se pastreaza in frigider si se consuma de trei ori pe zi, intre mesele principale.
IV. Salata Petale de crizantema se taie marunt, se amesteca cu smantana si se consuma ca atare sau se adauga diferite fructe de padure.



Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment