-->

Complicatiile adenomului periuretral

6PROSTATA


Afectiuni ale prostatei

Prostata este un organ delicat si destul de capricios, ce necesita multa grija, lucru neglijat de majoritatea barbatilor.Prostatita este o infectie a prostatei ce survine in special la barbatii tineri.


Adenomul de prostata este o tumoare benigna, cunoscuta si sub numele de hipertrofie prostatica sau adenom periuretral. Cancerul de prostata, frecvent la barbatii de peste 50 de ani, ocupa un loc important in patologia urologica. El are o evolutie clinica lenta, insidioasa, fara manifestari imediate, net sesizabile, fiind de cele mai multe ori descoperit intimplator, in cadrul unui examen clinic general.


Retenţia acută: în cazurile în care tratamentele de mai sus nu dau rezultate se va introduce sonda cu debit încetinit, luându-se măsuri pentru a reduce riscul infecţiilor. Acestea prevăd atât sterilizarea sondelor cât şi administrarea de preparate care să evite infecţiile foarte frecvente.
Retenţia complectă cronică: dacă în faza de retenţie acută, în ciuda sondajelor şi a tratamentului micţiunile nu apar se va introduce sonda permanentă. Bolnavul se va putea deplasa cu sonda astupată cu un dop steril pe care-l va scoate de 3-4 ori pe zi în 24 ore pentru a-şi goli vezica.
Incontinenţa fără distensie: se poate pe lângă tratamentele de mai sus să se introducă sonda permanentă.
Hematurie: se recomandă repaus la pat. Se pot de asemenea administra ceaiuri din: sclipeţi, slăbănog, sorbestrea, strugurii ursului, vâsc, vulturică.



Modul de folosire al plantelor medicinale.
Sclipeţi (Potentilla erecta) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.
Slăbănog (Impatiens noli tangere) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.
Sorbestrea (Sanguisorba officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.
Strugurii ursului (Arctostaphylos uwa-ursi) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.
Vâsc (Vascum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă la temperatura camerei. Se va lăsa pentru 8 ore, apoi se încălzeşte doar la 40 grade şi se consumă cu înghiţituri mici în cursul zilei.
Vulturică (Hieracium pilosella) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.
În toate cazurile se va feri de eforturi fizice, frig, umezeală.
De asemenea se mai poate încerca în cazurile mai grave cu următoarele plante medicinale: cerenţel coada racului, năprasnic, nuc, traista ciobanului, urzică, vindecea, vineriţă.
Modul de folosire al plantelor medicinale.
Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rizomi mărunţiţi se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se pot consuma 3 căni pe zi. Este unul dintre cele mai puternice hemostatice care are şi rol dezinfectant mai ales asupra aparatului urinar.
Coada racului (Potentilla anserina) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Pe lângă faptul că opreşte hemoragiile fiind un bun hemostatic mai diminuează secreţiile.
Năprasnic (Geranium robertiarum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este una dintre plantele cu acţiune foarte puternică, care se poate găsi la magazinele naturiste şi sub formă de capsule caz în care se va folosi conform indicaţiilor producătorului.
Nuc (Juglans regia) se pun 1-2 linguriţe de frunze mărunţite la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară şi se pot consuma 2-3 căni pe zi. Conţine şi tanin şi iod şi este şi un bun dezinfectant.
Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este planta care se indică mai ales celor mai în vârstă care au şi complicaţii suplimentare în special cu inima.
Urzică (Urtica dioica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se indică nu numai ca hemostatic ci şi datorită faptului că are un complex de minerale care pot fi foarte utile.
Vindecea (Betonica officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se indică mai ales atunci când există hemoragie şi este complicată şi cu o infecţie.
Vineriţă (Ajuga reptans) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este o plantă cu acţiune astringentă.
Dacă după acestea mai există hemoragie va fi consultat medicul curant care va stabili cauza acestei hemoragii şi a se lua măsurile care se impun.
Prostatita: se va trata corect.
Epidermita şi orhi-epidermita acută. Se va institui un tratament cu tinctură de propolis. În cazurile în care nu dispar fenomenele afecţiunii după 10 zile de tratament se va interveni chirurgical.
Infecţia vezicală şi urinară cronică: Drenajul urinei prin sondă permanentă. Se vor introduce comprese calde pe abdomen, eventual chiar băi. Se pot folosi pentru tratament intern muguri de plop sau tinctură de propolis la care se va adăuga şi una din următoarele plante medicinale: brad, busuioc, coacăz roşu, curcubeţică, dovleac, dumbravnic, echinaceea, fasole, iarbă neagră, merişor, molid, muşeţel, nalbă, praz, strugurii ursului, vulturică.



Modul de folosire al plantelor medicinale.
Brad (Abies alba) se pot folosi vârfurile de ramuri şi mugurii. Se pun 1-2 linguriţe mărunţite la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. De asemenea se mai poate suge răşina de mai multe ori pe zi în gură aşa cum se consumă o gumă de mestecat. Este un foarte bun antibiotic. De asemenea se pot face în cazurile femeilor spălături vaginale şi bărbaţii băi de şezut.
Busuioc (Ocium basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se consumă 3 căni şi extern se pot face spălături vaginale sau băi de şezut. Este un bun antibiotic.
Coacăz roşu (Ribes rubrum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se consumă 3 căni şi extern se pot face spălături vaginale sau băi de şezut. Se indică datorită taninului.
Curcubeţică (Aristolochia clematis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se consumă 3 căni şi extern se pot face spălături vaginale sau băi de şezut. Se indică mai ales în spălături fiind una dintre plantele cu puternică acţiune antimicrobiană.
Dovleac (Curcubita pepo) 1 –2 linguriţe de seminţe proaspete (ne sărate şi ne prăjite) se pun la 250 ml apă şi se fierb cu coajă cu tot în 250 ml apă. Se poate apoi strecura şi se consumă 3 căni pe zi. Este indicat pentru efectul emolient în special atunci când se simte jenă la urinare.
Dumbravnic (Melittis melissophyllum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se consumă 3 căni şi extern se pot face spălături vaginale sau băi de şezut. Are puternică acţiune antimicrobiană.
Echinaceea (Echinacea purpurea) 1 linguriţă de plantă mărunţită (preferabil rădăcină) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se consumă 3 căni pe zi. De asemenea se pot consuma capsule sau tincturi care există la toate magazinele naturiste, caz în care se va respecta indicaţia producătorului. Este o plantă cu acţiune antimicrobiană şi care poate să ajute şi la creşterea imunităţii organismului.
Fasole (Phasoleum vulgaris) se pun 2 linguriţe de teci mărunţite la 250 ml apă rece şi se lasă la macerat pentru 8 ore, după care se fierb timp de 5 minute. Se pot consuma zilnic 3 căni pentru efectul diuretic. Se indică în special atunci când se urinează greu.
Iarbă neagră (Calluna vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se consumă 3 căni şi extern se pot face spălături vaginale sau băi de şezut. Se indică pentru efectul diuretic şi antimicrobian.
Merişor (Vaccinum vitis idaea) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se consumă 3 căni şi extern se pot face spălături vaginale sau băi de şezut. Este utilă pentru efect diuretic şi dezinfectant.
Molid (Picea albis) se pot folosi vârfurile de ramuri şi mugurii. Se pun 1-2 linguriţe mărunţite la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. De asemenea se mai poate suge răşina de mai multe ori pe zi în gură aşa cum se consumă o gumă de mestecat. Este un foarte bun antibiotic. De asemenea se pot face în cazurile femeilor spălături vaginale şi bărbaţii băi de şezut.
Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se consumă 3 căni şi extern se pot face spălături vaginale sau băi de şezut. Este o plantă cu puternică acţiune antimicrobiană.
Nalbă (Malva silvestris) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se consumă 3 căni şi extern se pot face spălături vaginale sau băi de şezut. Se poate folosi şi rădăcina mărunţită- 1 linguriţă se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot face şi băi şi spălături vaginale. Este o plantă care are şi acţiune emolientă.
Praz (Allium porrum) se consumă în alimentaţie sau se pune 1-2 bucăţi mărunţite la fiert în 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni sau se fac spălături vaginale sau băi de şezut. Are o puternică acţiune diuretică şi dezinfectantă.
Strugurii ursului (Arctostaphylos uwa-ursi) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Este diuretică şi distruge o serie întreagă de germeni patogeni.
Vulturică (Hieracium pilosella) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.
Uretero-pielo-nefrita: acelaşi tratament ca şi la infecţia urinară.
Calculi vezicali: se va consuma mult suc de lămâie, tămâie se va lua câte o cantitate de mărimea unui sâmbure de cireaşă, bine mărunţit, care se va pune în miez de pâine şi se va înghiţii aşa o dată la 4 zile.
Se mai pot adăuga ceaiuri din următoarele plante medicinale: coacăz negru, coada racului, isop, jneapăn, lemn dulce, năprasnic, osul iepurelui, porumb, turiţă mare, urzică, varză.



Modul de folosire al plantelor medicinale.
Coacăz negru (Rubus nigra) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni de ceai pe zi, cu 15 minute înaintea meselor principale câte una o dată. Are puternică acţiune diuretică. Ajută şi la dizolvarea pietrelor.
Coada racului (Geum urbanum) 1 linguriţă de rizomi mărunţiţi se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni de ceai pe zi, câte una înaintea meselor principale cu cel puţin 15 minute înainte. Ajută şi la dizolvarea pietrelor.
Isop (Hisopus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni de ceai pe zi, cu 15 minute înaintea meselor principale câte una o dată. Ajută şi la dizolvarea pietrelor.
Jneapăn (Pinus mugo) 1 linguriţă de vârfuri de ramuri sau muguri se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni de ceai pe zi, câte una înaintea meselor principale cu cel puţin 15 minute înainte. Ajută şi la dizolvarea pietrelor.
Lemn dulce (Glycyrriza glabra) 1 linguriţă de lemn se macină cu râşniţa de cafea apoi se împarte în trei porţii egale . Se ia câte una cu 30 minute, înaintea meselor principale sub limbă după care se ţin timp de 5 minute, apoi se înghit cu apă. Ajută şi la dizolvarea pietrelor şi chiar la reglarea digestiei..
Năprasnic (Geranium robertiarum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni de ceai pe zi, cu 15 minute înaintea meselor principale câte una o dată. Se pot folosi şi sub formă de capsule care se găsesc la toate magazinele naturiste, caz în care se consumă conform indicaţiilor producătorului.
Osul iepurelui (Ononis spinosa) 1 linguriţă de rizomi mărunţiţi se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni de ceai pe zi, câte una înaintea meselor principale cu cel puţin 15 minute înainte. Are puternică acţiune diuretică. Ajută şi la dizolvarea pietrelor.
Porumb (Zea majs) 1 linguriţă de mătase de porumb se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi de ceai. De asemenea se mai poate folosi uleiul din germeni de porumb câte o lingură pe zi. Are puternică acţiune diuretică.
Turiţă mare (Agrimonia eupatoria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni de ceai pe zi, cu 15 minute înaintea meselor principale câte una o dată. Are puternică acţiune diuretică.
Urzică (Urtica dioica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni de ceai pe zi, cu 15 minute înaintea meselor principale câte una o dată. Se mai poate folosi sucul obţinut din plante proaspete câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Ajută şi la dizolvarea pietrelor.
Varză (Brasica oleracea) se indică să se consume suc obţinut cu storcătorul de fructe. Se ia câte 100-200 ml de 3 ori pe zi. De asemenea se poate folosi apa de pe varza murată câte 200 ml de 3 ori pe zi. Are puternică acţiune diuretică. Ajută şi la dizolvarea pietrelor.
Se poate de asemenea consuma cât mai multă ridiche care de asemenea mărunţeşte calcului.
Pentru a evita colicele se recomandă băi calde care vor ajuta la dilatarea căilor urinare şi la migrarea mai uşoară a pietrelor după ce au fost mărunţite. Se indică de asemenea în aceste cazuri consumarea tincturii de propolis de 3 ori pe zi câte 2 picături la fiecare 5 kg corp, pentru a evita riscul infecţiilor care pot apărea.
Profilaxie: se evită viaţa sedentară şi abuzurile alimentare. De la vârsta de 50 de ani bărbaţii să se prezinte la controale medicale pentru a stabili dacă nu există un adenom. Când există un asemenea adenom se poate uşor influenţa evoluţia spre vindecare cu un tratament adecvat chiar şi cu hormoni suplimentari care ajută foarte bine. Important este să se prezinte la tratament cât mai repede când este mai uşor de tratat această afecţiune. De asemenea este importantă igiena alimentară şi felul de viaţă.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

6 comentários:


  1. This is a topic that is near to my heart... Cheers! Exactly where are your contact details though?

    ReplyDelete
  2. Ce imi recomandati pentru afectiuni ale prostatei?
    A incercat cineva produsele acestea:
    http://www.naturaplant.ro/produse/622/Preparat_natural_pentru_prostata
    sau
    http://www.casadeceaiurialbut.ro/tinctura-pentru-afectiuni-ale-prostatei.html

    Pretul este aproximativ acelasi, care ar fi mai eficient? sau exista o alternativa mai buna?
    Multumesc

    ReplyDelete
  3. eu ma un inceput de prostata si am incertcat si eu odata Strugurii ursului (Arctostaphylos uwa-ursi) si s-a vazut o ameliorare destul de optimista, dar la scurt timp totul a stagnat
    de ce oare???

    ReplyDelete
  4. Interesante sfaturi naturiste.

    ReplyDelete
  5. niste chesti de retinut si foarte importante in viata de zi cu zi

    ReplyDelete