Popular posts

    Comentarii recente

    Recent Comments Widget

readers online

Jun 23, 2011

Hipertiroidie

(Boala Basedow: adenomul toxic: Guşă Basedowificată: hipertiroidismul benign: hipertiroidismul de reacţie).
(este vorba despre excesul de hormoni tiroidieni).
hipertiroidismo
Mai frecvent la femei dereglările glandei tiroide pot determina diferite tulburări: variaţii de greutate sau de dispoziţie şi multe alte neplăceri.

Mastita sau Mastoza


Aici vom descrie tratamentele care se pot face în cazul bolilor sânului, nu numai în cazul mastitei sau mastozei care sunt cele mai frecvente ci în majoritatea afecţiunilor sânului.
În cazul alăptării şi dacă nu se face o toaletă foarte atentă sau în diverse alte cazuri pot să apară o serie de infecţii ale sânilor. Acestea au diverse denumiri, dar ca tratament naturist se poate să se aplice acelaşi tratament.

Litiaza biliara


Se mai numeşte pietre la fiere sau colecistită calcaroasă. Se dezvoltă în căile biliare intra sau extrahepatice a unor calculi biliari. Boala este mai frecventă la femei şi mai ales peste 40 de ani.
Calculii pot fi din colesterină, bilirubină, carbonat de calciu sau chiar micşti, adică din mai multe din cele de mai sus în amestec.
In general se observă mai mult la cei care abuzează de grăsimi şi au un teren prielnic cu predispoziţie pentru aceste pietre genetic.

Nevralgia

Simptomul acut dureros care se resimte pe traseul unui nerv.
nevralgia
Nevralgia reprezintă o durere a unui nerv, care apare când acesta este iritat sau inflamat. Durerea, care se propagă de-a lungul căilor nervoase, poate fi trecătoare sau cronică şi poate avea intensitate variabilă, de la uşoară la cu totul insuportabilă.

Lupus tuberculos

lupus surviving
Ulceraţii întinse şi distructive cu evoluţie lentă, localizate în special la faţă şi amintind aspectul muşcăturii de lup. În mod uzual, termenul desemnează tuberculoza cutanată, care la nivelul feţei produce ulceraţii mutilante şi cicatrice retractile, caracterizată prin apariţia pe obraji de o parte şi de alta a nasului a unei leziuni roşietice, congestive în formă de fluture.

Rani ale aparatului ginecologic

În toate cazurile când există răni de mai mare amploare se va adresa medicului specialist. În cazul rănilor superficiale se poate trata foarte bine naturist.
Tratamentul acesta include o serie de tratamente, pentru alte afecţiuni eventual care mai există. De asemenea rănile pot fi foarte variate.

HERPES, ZOOSTER.

 Boală a pielii, cauzată de un virus. Localizarea sa cea mai frecventă este buza.
images
Herpesul labialic însă poate să apară şi pe pielea organelor genitale sau oriunde pe tegumente.
Se caracterizează prin apariţia bruscă a veziculelor mici aşezate laolaltă, în grămezi, cu senzaţie de arsură şi prurit.
Herpesul este produs de un virus.

Google translate

Followers

Subscribe Now