Popular posts

    Comentarii recente

    Recent Comments Widget

readers online

Mar 31, 2011

Steatoza hepatică

Ce este steatoza hepatică
Steatoza hepatică, sau ficatul gras, cum se mai spune în popor este una dintre cele mai răspândite boli de ficat şi constă dintr-un exces de grăsime ce se depune în celulele hepatice şi le face să nu mai funcţioneze normal. Semnele şi simptomele steatozei hepatice .

Cistita

Reprezinta o inflamare a vezicii urinare, provocată în 80% din cazuri de bacteria Escherichia coli. Boala se manifestă prin micțiuni (urinări) dese şi dureroase, urină tulbure (uneori cu sânge), dureri în partea inferioară a abdomenului. Foarte frecventă la femei, apare rareori la bărbați, indicând o anomalie anatomică sau o infecție a prostatei.

Mar 22, 2011

Pielonefrita cronica

Afecțiune infecțioasa cronica a rinichiului, de origine microbiana, ce afectează toate structurile rinichiului (sistem colector, țesut interstițial).
Rinichii pielonefritici sunt mai mici de volum, asimetrici, cu suprafața neregulata.
Atunci când leziunile renale sunt extinse si funcția renala este perturbata pot apare poliurie si nicturie, polidipsie, acidoza, hipertensiune arteriala moderata. Evoluția spre insuficienta renala cronica este semnalata de apariția asteniei fizice, a oboselii permanente, durerilor de cap, scădere ponderala, lipsa poftei de mâncare, grețuri, vărsături, dureri osoase.

Hemoroizii

 

Hemoroizii sunt dilataţii varicoase ale plexurilor venoase hemoroidale. Ei sunt constituiţi din venele sub-mucoase sau subcutanate, arteriole ne modificate, cu un grad de fibroză şi infecţie cronică înconjurătoare. Deci sunt varice la nivelul venelor hemoroidale ce irigă anusul. Trombozele externe sunt umflături de culoare albăstrui-violacee, rotunde şi dure, provocate de cheaguri de sânge. Apar frecvent la femei în timpul sarcinii sau după naştere, produc disconfort şi dureri în timpul defecării. Sângerările şi iritaţiile sunt frecvent întâlnite la această afecţiune. Se întâlnesc la vârste adulte şi nu produc întotdeauna tulburări.

Se întâlnesc:

-Hemoroizi interni sau sub-mucoşi care se dezvoltă din plexul hemoroidal superior, ce comunică cu sistemul venei porte.

-Hemoroizi externi subcutanaţi care comunică cu sistemul venei cave inferioare

-Hemoroizi intermediari situaţi în canalul anal, acoperiţi cu epiteliul plat, poli-stratificat al acestuia.

In majoritatea cazurilor hemoroizii sunt mici şi nu incomodează pe om, decât că produce o jenă la statul pe scaun, sau când merg la Wc-u. Când se măresc şi trombozează atunci produc dureri şi sângerări. Din cauza durerii unii bolnavi preferă să nu meargă la Wc şi să nu mai mănânce lucru care duce la o anemie puternică sau chiar la o slăbire a organismului.

Crizele acute cu dureri pot să dureze câteva zile. Ca o complicaţie există hemoragia şi infecţia.

Factorii care determină apariţia acestei afecţiuni sunt foarte mulţi, dar vom enumera câţiva care sunt mai frecvenţi: regimul alimentar necorespunzător cu multă hrană foarte consistentă şi cu lipsă de vegetale şi celuloză, caz în care se indică folosirea tărâţelor de grâu luate după sau înainte de fiecare masă. De asemenea lipsa exerciţiilor fizice şi o viaţă sedentară. Eforturi mari la defecaţie datorită faptului că există o constipaţie cronică. Din această cauză se vor face eforturi la defecaţie. Consumul în exces al cafelei, ciocolatei, cola, care toate creează mâncărimi anale la defecaţie.

Tratament:

In crizele dureroase o baie de şezut cu plante medicinale, caldă calmează durerea. Se va combate constipaţia cu tratamentele care sunt descrise la constipaţie. In această perioadă este bine ca bolnavul să stea la pat până trece criza dureroasă. Se vor consuma laxative din plante medicinale mai slabe pentru ca scaunul să se producă uşor.

Se vor consuma tărâţe de grâu, care sunt foarte indicate în toate aceste afecţiuni. Pentru aceasta se vor consuma de trei ori pe zi câte o lingură care se va putea lua înainte de masă, după mese sau chiar se poate pune în diferite alimente pentru a fi mai uşor de luat. Aceasta contribuie nu numai la o alimentare cu suficiente fibre vegetale ci şi la alimentarea cu o serie de minerale care sunt conţinute în aceste fibre şi care vor contribui la vindecarea mucoasei.

De asemenea este indicat să se consume iaurt în special din lapte ne pasteurizat care are acidofilus în el şi poate să refacă flora intestinală.

In cazurile infectate se va opta pe administrarea unui supozitor cu propolis 0,5g propolis la supozitor, care se va pune după ce a fost spălată regiunea cu ceaiuri din plante. Acesta calmează şi durerea şi produce cicatrizarea, dacă nu se mai fac eforturi la defecaţie.

Uleiurile de cătină care sunt cu foarte multe vitamine sunt foarte indicate să se folosească, ungând zona după fiecare defecaţie.

 

Plantele medicinale care se folosesc în cazul hemoroizilor sunt: afin, aglică, albăstrele, aloe, alun (coaja albă), angelică, anghinare, anin, armurariu, asmăţui, brad, brustur, brustur dulce, bujor, buberic, busuioc, busuioc sălbatec, carpen, cartof, castan comestibil, castan sălbatec, căpşun, cătină, ceai verde, ceapă, cerenţel, coada calului, coada-şoricelului, creţişoară, creţuşcă, cruşin, lemn câinesc, frasin, gorun, gutui, lemn câinesc, limba câinelui, linariţă, lumânărică, mărar, mur, muşeţel, nalbă, norocel, obligeană, orz, păpădie, pătlăgea vânătă, pedicuţă, pelin, plop negru, porumb, porumbar, prun, rapiţă, răchită, răculeţ, răsgoace, salcie, salvie, sânişoară, scânteiuţă, sclipeţi, sfeclă roşie, slăbănog, sorbestrea, stejar, şofran, tătăneasă, traista ciobanului, troscot, ulm, urechelniţă, urzică, urzică mică, varză, vineriţă, vulturică.

Modul de folosire al plantelor:

Litiaza renala

Este cea mai frecventă afecţiune a aparatului urinar. Cauzele care provoacă aceste afecţiuni unele sunt necunoscute iar altele insuficient cercetate. În mare se cunoaşte faptul că această afecţiune poate proveni din:

-litiaza de organism- aceasta fiind o tulburare metabolică în care factorul renal nu este cunoscut.

-litiaza de organ – sunt precipitarea substanţelor dizolvate în urină care poate fi consecinţa stazei, a unor malformaţii sau unei leziuni a căilor excretorii.

Acestea sunt doar câteva, dar de fapt există foarte multe alte cauze care determină formarea calculilor, inclusiv o predispoziţie ereditară, greşeli în alimentaţie, etc.

Determinarea compoziţiei chimice este destul de importantă din mai multe motive: cunoscând ce anume se sedimentează de către un anumit organism este mai uşor să se instituie un regim alimentar adecvat din care să se excludă aceste alimente din care se formează calculul. În plus se poate face un tratament mai uşor care să se adreseze dizolvării numai a unei substanţe.

Clinic se disting: calculii sedentari (ficşi) şi calculii migratori. Cei ficşi sunt cei care nu prea provoacă colici în schimb cei migratori care au tendinţa de migrare de-a lungul ureterului şi de a se elimina spontan sau uneori de a se integra temporar sau definitiv în anumite strâmtori de pe traseu sunt cei care provoacă colica.

Litiaza urică: se recomandă o alimentaţie moderată, evitând pe cât posibil carnea. Alimentele interzise sunt: băuturile alcoolice, condimentele, vânaturile, conservele, mezelurile, creierul, măruntaiele, carnea de viţel, icrele, fasolea boabe, lintea, brânzeturile fermentate, ciupercile, cafeaua neagră, ciocolata.

Se va recomanda 1,5-2 litri de lichide pe zi.

Litiaza oxalică. Se suprimă din alimentaţie căpşunile, fragii, coacăzele, sparanghelul, fasolea verde, varza, spanacul. Alimentaţia va consta din: carne de porc, vită, oaie, peşte proaspăt, ouă, produse lactate proaspete, paste făinoase, orez, cartofi, morcovi, fructe, dulceţuri, compoturi, etc.

Litiaza fosfatică. Alimentaţia de elecţie este cea carnată. Se vor suprima laptele, legumele verzi şi fructele proaspete. În acelaşi timp se va evita efortul fizic şi intelectual.

Posibile cauze: boala se datoreşte depuneri sărurilor din urină, depunere pricinuită de mai mulţi factori, între care se numără tulburările metabolice, endocrine, lipsa vitaminei A, infecţii, etc. este bine de ştiut că alimentaţia bogată în cărnuri favorizează aciditatea urini şi precipitarea fosfaţilor şi carbonaţilor. De asemenea excesul de dulciuri şi cartofi înlesneşte depunerea oxalaţilor. Calculii mai mici pot coboară pe uretere (canalele care conduc urina de la rinichi la vezică), provocând dureri puternice (colici nefritice) în zona şalelor, însoţite uneori de greţuri, vărsături şi de prezenţa sângelui în urină. Un astfel de obstacol poate duce la infecţii grave ale rinichiului, de aceia trebuie luate grabnic măsuri de tratarea corectă a bolii.

Colica este de fapt semnalul că un calcul se mişcă din locul lui. Dacă este prea mare sau rugos eliminarea nu mai este posibilă. Diagnosticul este bine să fie stabilit de către medicul specialist şi dacă se poate să se afle şi natura acestuia ar fi şi mai bine pentru tratament. Întrucât există foarte multe cazuri în care nu se cunoaşte natura acestui calcul vom da un tratament care să ajute la diminuarea calculilor şi prin aceasta la posibilitatea de eliminare naturală, o dată cu urina, fără să mai fie nevoie de intervenţie chirurgicală, care este foarte traumatizantă pentru orice organism. Într-adevăr acum au apărut mai multe metode de diminuare a calculilor (laser, etc), dar toate sunt mult mai costisitoare decât un tratament natural şi oricum este nevoie să se facă un tratament naturist. În cazul în care nu se va face un tratament naturist recidivele vor fi foarte dese, pentru că nu se exclude cauza apariţiei calculului.

Tratament: acest tratament se adresează de fapt tuturor celor cu suferinţe de acest tip, indiferent că au un calcul sau mai mulţi, sau chiar au suferit una sau mai multe operaţii de calculi renali. Este foarte trist faptul că există copii cu vârste tot mai fragede care fac calculi renali.

În primul rând se va asigura o diureză de peste 2 litri de lichide în 24 ore. Acest lucru va face ca rinichii şi canalele urinare să se cureţe. Se vor putea consuma ceaiuri diuretice, în cantităţi cât mai mari şi perioade cât mai lungi. Ceaiurile acestea nu este însă bine să fie consumate doar dintr-o singură plantă ci este foarte indicat ca ceaiurile să alterneze. Dacă astăzi să zicem se consumă ceai de Turiţă mare, mâine nu se va consuma tot acest ceai ci se va consuma un ceai de Merişor sau altă plantă. Se pot consuma de asemenea multe ape minerale bogate în magneziu pentru că acesta contribuie la dizolvarea pietrelor.

Întrucât este foarte important ca să se consume ceaiuri şi cât mai variate la această afecţiune şi mai ales faptului că va trebui întreaga viaţă să se consume aceste ceaiuri. Vom de mai jos ceaiurile care sunt indicate şi modul de preparare şi administrare. Este bine ca inclusiv copii dacă provin din părinţi care au sau au avut calculi renali să fie obişnuiţi cu consumul acestor ceaiuri. Voi consemna de fiecare dată cantitatea minimă de ceai, însă această cantitate se poate mări, pentru că prin acest lucru se va aduce un serviciu organismului.

Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: agriş, albăstrele, alun, asmăţui, brusture, căpşuni, cartof, castravete, cătină, ceapă, ciuboţica cucului, cânepa, cicoare, coacăz negru, coada calului, coada racului, coada şoricelului, conopidă, creţişoară, fag, fasole, flori de fân, frag, grepfruit, hrean, ienupăr, lămâie, măceş, măcriş, mazăre, mere, merişor de munte, mesteacăn, năut, nuc, osul iepurelui (dizolvă calculii), ovăz, păpădie, păpălău, păr, pătrunjel, pedicuţă, pepene verde, pere, piersic, pin, pir, portocală, porumb, praz, prune, ridiche neagră, ridiche, roiba, salată, salcie, scai măgăresc, scaiul dracului, smochine, soc, spanac, sulfină, traista ciobanului, trei fraţi pătaţi, turiţă mare(forţează eliminarea calcululor), ţelină, urzică, urzică albă, usturoi, varză, ventrilică, vişin, viţa de vie, vulturică, zămoşiţă.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Cancerul glandelor salivare

Se disting două tipuri:
-Adenocarcinom- care afectează în special persoanele ajunse la vârsta maturităţii.
-Adenolimfom care afectează în special persoane ajunse la vârste înaintate.
Omul are trei perechi de glande majore care secretă continuu salivă:
Parotide, Submandibulare, Sublingvale.

Diareea

Boala constă în eliminarea de scaune frecvente, ne formate, care conţin resturi alimentare. Poate să conţină aceste resturi datorită faptului că în majoritatea cazurilor tranzitul intestinal este accelerat, sau există chiar tulburări de digestie sau de absorbţie.
Cauzele acestora sunt foarte multe şi variate. In funcţie de aceste cauze se va administra şi tratamentul:

Mar 9, 2011

Măști cosmetice

MĂŞTI COSMETICE.NaturalBeauty
Acestea sunt un mijloc foarte eficient de a menţine aspectul sănătos al pielii.
Sunt folosite din cele mai îndepărtate timpuri. Romanii le numeau ”vultus domesticus” =faţa de acasă, iar francezii „le masque au mari”= masca pentru bărbat.
Acestea dacă se folosesc cu pricepere aduc reale servicii pielii care va apare mai netedă, curată, suplă şi întinerită.
Masca trebuie să aibă următoarele calităţi:

Guta

GUTA (podagră).
Este afecțiunea care comportă un grup de tulburări metabolice în care manifestarea cea mai evidentă este creșterea concentrației plasmatice a acidului uric. Sărurile acidului uric se pot depune în diferite părți ale corpului. Se manifestă prin atacuri de artrită acută, cu aspect caracteristic și în majoritatea cazurilor cu depuneri de urați în special în articulațiile extremităților sau în prejma lor.
Poate fi prevenită în primul rând printr-o alimentație echilibrată:

Oligurie


Oligurie.
Scăderea cantităţii de urină, emisă într-un interval de timp. De cele mai multe ori simptom al unei leziuni a rinichiului sau căii urinare. Este bine să se facă un consult medical şi să se stabilească cauza care produce acest simptom. În funcţie de acesta se va face tratamentul.
Tratament.

Skenita

Skenita.
Inflamaţia cronică (gonococică) a glandelor parauretrale (glanda Skene) întreţinând uretrita gonococică. Infecţia lor prelungită duce la formarea unor abcese parauretrale, iar când canalele lor excretoare se obliterează, apare urecocelul.

Mar 6, 2011

Inflamaţia ochilor

Inflamaţia ochilor.
567784

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, albăstrele, aloe, arnică, asmățui, bănuței, caise, cartof, castravete, cătină, coacăz negru, corn, echinaceea, feciorică, gălbenele, grâu, isop, lămâie, lucernă, mătăciune, morcov, mur, mușețel, nalbă, nap, năprasnic, păstârnac, pătlagină, pătrunjel, ridiche, rostopască, rozmarin, salata verde, silur, soc, spanac, sulfină, sunătoare, tătăneasă, tei, trandafir, turiţă mare, țelină, varză, viţa de vie.

Hepatitele cronice

hapatitisHepatitele cronice

De cele mai multe ori o hepatită cronică este urmarea unei hepatite epidemice virale dar poate avea şi alte cauze:
-Hepatite în infecţii cu virusuri din: variolă, vaccină, ornitoză şi boala Cocksakie, rickettsiozele, mononucleoza infecţioasă.
-Hepatite în boli infecţioase microbiene: leptospiroze, salmoneloze, bacili coli, infecţii coci,(streptococi viridans), tuberculoză, lepră, sifilis.
-Hepatite în parazitoze: paludism, amibiaza, schistosomiaza, leishmanioza, ascaridoza, micoze.

Paraplegia (Parapareza, Hemipareza, etc.)

paralisisPARAPLEGIA.

(PARAPAREZA, HEMIPAREZA, ETC.).
Parapareză- tulburare de origine piramidală, caracterizată printr-o limitare a mişcărilor membrelor inferioare. Apare după traumatisme, tumori, etc. Este acelaşi tratament ca şi la pareze şi la alte paralizii.
Paraplegie- formă specială de paralizie musculară caracterizată prin paralizia membrelor inferioare. Apare după traumatisme, compresiuni, infecţii, etc.

Tărâţele de grâu


tarateTărâţele de grâu.
Tărâțele de grâu sunt unele dintre cele mai importante preparate care se pot da în foarte multe cazuri cu rezultate uimitoare pentru fiecare organism. Din cele mai vechi timpuri se cunoaște faptul că date la animale în hrană le ajută să se îngrașe. Indiferent de ce animal este vorba dacă i se dau tărâțe opărite acestea vor contribui la îngrășare. Acest lucru este folosit de sute de ani în toate gospodăriile țărănești de la noi din țară.

Emfizemul pulmonar

EMFIZEMUL PULMONAR.asthma1
Dilatarea permanentă a plămânului datorită distrugerii unei părţi din elementele elastice ale ţesutului pulmonar. În emfizemul pulmonar se observă o distrugere (atrofie) a septurilor intraalveolare, care provoacă confluarea alveolelor vecine între ele şi transformarea câtorva alveole învecinate în vezicule mai mari. Suprafaţa respiratorie a plămânilor se micşorează deci într-un grad variabil, corespunzător gravităţii emfizemului.

Bronșita cronică


BRONŞITA CRONICĂ.
bronsita
Munca la adăpost de curenţi de aer, praf, fum. În cazul infecţiilor se va face tratament cu aerosoli şi tratament de la bronşita acută. Se interzice fumatul cu desăvârşire şi se consumă în permanenţă ceaiuri expectorante din: brad, ienupăr, ceapă, hrean cu miere, ridiche cu zahăr, (vezi tusea).
Se consumă multe vitamine sub formă de sucuri de legume şi fructe, polen, etc.

Migrena

MIGRENA.
nevralgia
Cefalee paroxistică de obicei hemicraniană, însoțită de fotofobie, grețuri, paloare, transpirații, etc. Mai frecventă la femei migrena poate avea cauze diverse: intoxicații, alergii, reumatism, hipotensiune, boli endocrine, etc.
Migrena face parte din afecțiunile frecvent întâlnite la femei şi de cele mai multe ori nu li se cunoaște cauza. Puseele de migrenă în crize pot fi prezente în fiecare săptămână sau chiar mai des.
Se manifestă prin crize dureroase care diferă foarte mult de la individ la individ, cele mai des întâlnite sunt durerile pulsatile localizate la nivelul tâmplelor.

Mar 5, 2011

Metroanexitele

METROANEXITE.
Sub această denumire sunt cuprinse inflamațiile de natură în general microbiană a uterului și îndeosebi a anexelor acestora (cervix, endometru, musculatura uterină, etc). Endometrita şi endocervicita se produc de cele mai multe ori doar în cazurile de avort sau naștere. Sunt toate procese acute.

Dermatita buloasă

Dermatita buloasă.
Este o boală cutanată care formează nişte băşici cu un lichid gălbui, cu sânge şi puroi. De multe ori o întâlnim la cei care consumă multe medicamente.
Tratamente:
Se va începe tratamentul prin dezintoxicarea organismului prin clisme timp de 7-10 zile consecutiv, alimente diuretice şi laxative şi multe sucuri de legume şi fructe.

Hemoragii

Hemoragii.
Ieşirea sângelui în afara vaselor prin ruperea, roaderea sau creşterea permeabilităţii vasculare. După cantitatea de sânge poate fi uşoară, medie şi gravă (când pune viaţa în pericol).
Hemoragia arterială- sângele ţâşneşte roşu deschis în jeturi variabile în ritmul contracţiilor cardiace. Se poate face compresie între inimă şi locul hemoragiei.

ESTIOMENUL VULVAR

ESTIOMENUL VULVAR.
Leziuni inflamatorii cronice, ulcerative situate pe labii, producând hipertrofia țesuturilor, care iau aspect elefantiazic. Natura leziunilor este limfo-granulomatoasă (boala Nicolas-Favre), tuberculoasă, (forma hipertrofică a leziunilor cutanate vulvare), sifilitică, ducreyană, streptococică, etc.

Mar 1, 2011

Dereglari digestive

Dereglări digestive.

Tratamentele naturiste pot să ofere cel mai eficient tratament fără să producă nici un efect advers ne dorit în organism. Aceste plante contribuie la o digestie mai complectă a alimentelor şi de asemenea oferă o serie de remedii pentru diferitele probleme care se pot ivi în procesul digestiv de asimilare al hranei. Sunt câteva remedii simple care se pot aplica în diferite cazuri.

Eritrodermia ichtioziforma

Eritrodermia ichtioziformă (hiperkeratoză ichtioziformă),

Afecţiune congenitală, care apare la naştere, cu două forme mai importante:
-Eritrodermia ichtioziformă cu transmitere recesivă.
-Eritrodermia ichtioziformă buloasă cu transmitere ereditară în dominanţă.

Depresia

DEPRESIA.
Stare de tristețe intensă datorată unei tulburări de afectivitate. Totul este văzut şi trăit sub impresia unui profund pesimism care face ca bolnavul să se gândească numai la nenorociri, catastrofe, etc. Unul dintre cele mai mari pericole este impulsul pentru sinucidere, urmare a autoacuzării, considerarea vieții ca fiind inutilă, etc.
Depresia se poate trata și naturist.

Google translate

Followers

Subscribe Now