-->

Mastita sau Mastoza


Aici vom descrie tratamentele care se pot face în cazul bolilor sânului, nu numai în cazul mastitei sau mastozei care sunt cele mai frecvente ci în majoritatea afecţiunilor sânului.
În cazul alăptării şi dacă nu se face o toaletă foarte atentă sau în diverse alte cazuri pot să apară o serie de infecţii ale sânilor. Acestea au diverse denumiri, dar ca tratament naturist se poate să se aplice acelaşi tratament.
De acest tratament pot să beneficieze cu rezultate foarte bune toate leziunile interne ale sânului. De obicei se acumulează în partea superioară a sânului un ţesut mai dens, pentru că acolo se află glande mai multe. Acest lucru este în apropierea subsiorilor. Aici se acumulează şi în cazul în care se consumă din diferite motive prea mulţi hormoni (anticoncepţionale), sau chiar produse sintetice luate din diverse motive.
În cazurile supărării, a oboselii, stresului, bucuriilor, emoţiilor puternice, sânii dau semnalul că ceva nu este în ordine şi dor sau se umflă. Când este vorba despre o afecţiune mai serioasă, atunci se formează chisturi şi noduli (se poate în acest caz aplica tratamentul de la cancerul de sân)
În multe cazuri în care este vorba despre o mastoză a tinerelor fete, aceasta va trece o dată cu vârsta de la sine fără nici un tratament. În cazul în care nu este vorba despre o afecţiune mai gravă cu infecţie sau abces, nu trebuie făcut nici un tratament pentru că totul va trece de la sine. În toate cazurile se va putea face o ecografie sau chiar o mamografie care să stabilească cu certitudine despre ce afecţiune este vorba. Numai în urma acestui examen se va stabili tratamentul, care poate să difere în funcţie de diagnosticul obţinut. Mai ales dacă este vorba despre o infecţie care va avea parte de un tratament foarte susţinut până la deplina vindecare, deoarece se poate acumula în sân puroi.



TRATAMENT:
În toate cazurile când este simţită acută nevoia de refacere a organismului, femeia simţindu-se permanent obosită, este indicat să consume Ginseng care se găseşte la orice farmacie sub diferite forme. În acest caz se va face un tratament sub formă de cură de minimum 20 de zile.
În cazul când predominant femeia simte depresia ca simptom de bază atunci probabil că este vorba despre o lipsă acută de estrogen. Acest lucru poate fi compensat nu numai cu tratamente cu plante antidepresive ci şi cu fitohormoni. Foarte interesant este faptul că organismul acceptă foarte uşor hormonii aceştia din plante şi rezultatele sunt foarte bune în toate cazurile. Se indică în aceste cazuri consumul plantelor care conţin acest fitohormon.
Se pot folosi următoarele plante medicinale: arnică, boz, brânca ursului, brusture, castan, cerenţel, creţişoară, dovleac, hamei, mărar, morcov, ovăz, pătrunjel, porumb, salcie, salvie, soia, sulfină, vâsc, verbină, zmeur.
Arnică (Arnica montana) se va opta pentru tinctura care este gata preparată la orice Plafar, Muşeţel (ceaiuri mai concentrate din 4 linguriţe de plantă la 250 ml apă), Coada şoricelului (flori din care se va pune 3 linguriţe la 250 ml apă clocotită), Gălbenele (flori din care se vor pune 3 linguriţe la 250 ml apă clocotită), etc. Din acestea se va face ceai cu care se vor face comprese sau alifii, unguente, creme în funcţie de afecţiune sau de dorinţa fiecăreia (sau preferinţă şi posibilităţi).
Boz (Sambucus ebulus) se culeg fructele coapte şi se pun în straturi de 2 cm într-un borcan. Peste acest strat se pune zahăr şi apoi un alt strat de fructe. Se zdrobesc aceste fructe şi apoi se lasă la macerat în frigider pentru 24 ore. Se scoate şi apoi se strecoară lichidul obţinut care se va pune într-o sticlă. Se va lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Ajută foarte mult la această afecţiune şi concomitent la slăbire.
Brânca-ursului (Heracleum spondylium) 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor putea folosi 3 astfel de ceaiuri pe zi intern.
Brusture (Arctium lapa) 2 linguriţe de rădăcină de brusture mărunţite se vor pune la 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 10 minute, după care se strecoară. Se vor putea consuma 3 căni din acest ceai pe zi.
Sau se va consuma multă soia sau chiar lăptişor de matcă.
Castan (Aesculus hippocastanus) se va putea folosi:
a) se vor lua flori de castan care se vor mărunţi şi se va pune 1 linguriţă de flori la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute, după care se strecoară. Se va consuma în cursul unei zile. Nu se supra-dozează.
B) Se vor folosi crengi tinere din care se va lua coaja şi din o linguriţă de coajă din aceasta pusă la 250 ml apoi fiert timp de 5 minute, se va face un ceai care se va consuma în cursul unei zile. Nici această plantă nu se supradozează.
C) Se vor pune 10 castane care se curăţă de coajă şi se mărunţesc în 200 ml petrol. Se ţin timp de 4 săptămâni după care se strecoară. Cu acest petrol se vor face comprese pe locurile afectate.
D) Se vor folosi ramuri tinere 30 g de ramuri coajă mărunţite care se vor pune la 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se vor ţine apoi timp de 15 zile agitând des. Se strecoară şi se vor lua câte 10 picături de 3 ori pe zi.
E) Se vor fierbe 5 castane în 200 ml apă timp de 5 minute şi cu această apă se pun comprese.
Există de asemenea la magazinele de profil o serie de preparate foarte utile care de asemenea se pot folosi. Se poate de asemenea cu castan să faceţi creme.
Castanul ajută la refacerea circulaţiei în zona respectivă.
Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rădăcini şi rizomi se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se iau intern în cazurile în care se doreşte diminuarea secreţiilor sau extern se pun comprese şi cataplasme pe sân protejate cu o bucată de nailon. Se ţin timp de 12 ore.
Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot folosi 3 căni pe zi intern pentru reglarea hormonală şi extern se aplică pe sân compresă cu ceai şi peste acesta se pune o bucată de nailon. Se lasă timp de 12 ore după care se schimbă.
Dovleac (Curcubita pepo) se foloseşte pulpa care se transformă în pastă (facultativ se poate pune şi puţină miere de albine) care se va pune pe sân sub un pansament apoi o bucată de nailon. Se menţine peste noapte pentru calmarea durerilor. Acesta înmoaie pieptul. Se poate pune de la 2 ore până la 8 ore, în funcţie de toleranţa individuală.
Hamei (Humulus lupulus) Dacă femeia simte foarte des excitaţii sexuale atunci se poate să consume: Hamei care este indicat în special tinerelor fete în perioada pubertăţii. Se poate lua sub formă de praf câte o jumătate de linguriţă de praf (obţinut cu râşniţa de cafea din conuri uscate) sau se poate pune 1 linguriţă de conuri mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pun comprese cu ceai rece protejat apoi cu o bucată de nailon. Se pot ţine pe sân timp de 12 ore după care se schimbă.



Mărar (Anthum gruveoles) se macină seminţe sub formă de praf, se trec prin sită separându-se cele care nu s-au mărunţit suficient. Praful obţinut se va pune un vârf de cuţit de trei ori pe zi sub limbă pentru câteva minute, după care se înghite cu puţină apă. Conţin fitohormoni care contribuie la reglarea activităţii glandelor endocrine.
B) Mai eficientă este tinctura care se găseşte gata preparată de către PlantExtract Cluj- se iau în acest caz conform prospectului care însoţeşte acest produs.
Este util pentru că conţine hormoni care pot contribui la reglarea hormonală.
Morcov (Daucus carota) se vor folosi inflorescenţele de morcov care se vor pune 3 linguriţe mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se lasă acoperit pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri din acestea pe zi. Este indicat tot pentru faptul că această legumă conţine hormoni chiar şi în frunze.
Ovăz (Avena sativa) se indică planta verde când este de numai 20 de cm sau seminţele. Se pot folosi în următoarele modalităţi:
a) Suc de plantă verde obţinut cu storcătorul de fructe din mlădiţe tinere. Se va lua câte 20-30 ml de trei ori pe zi.
b) Seminţele se pot măcina puţin şi se pun apoi 2 linguri la 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 15 minute. Se strecoară. Se pot consuma apoi trei astfel de porţii în cursul unei zile.
c) seminţe se pun la încolţit şi când au dat un colţ de 1 cm se vor spăla şi se vor trece prin maşina de carne. Se pune apoi peste ele puţină apă, pentru 15 minute, după care se dau prin storcătorul de fructe. Se consumă acest suc făcut proaspăt de 3 ori pe zi. Este foarte util această plantă pentru că poate ajuta la redresarea glandulară.
Pătrunjel (Petroselinum crispus) se vor folosi seminţele cel mai eficient sub formă de tinctură. Pentru a nu greşi luaţi tinctura preparată de la PlantExtract Cluj, care însoţeşte produsul şi cu un prospect prin care vă spune cum se foloseşte.
Pătrunjel (rădăcină), se va lua 3-4 rădăcini de pătrunjel, care se spală foarte bine cu o perie de rădăcină. Se taie apoi în rondele mici şi se pun la 500 ml apă. Se fierb până ce cantitatea de apă ca scădea la jumătate. Se strecoară şi se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.
Porumb (Zea mays) -Mătase de Porumb, se vor pune 2 linguriţe de mătase de porumb la 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 5 minute şi se strecoară. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.
Salcie (Salix alba) 2 linguri de coajă de salcie măcinată se pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 20 minute. Se strecoară şi se pune compresă pentru calmarea durerii. De asemenea se poate face un ceai intern cu 1 linguriţă de plantă care se poate lua intern tot pentru calmarea durerilor.
Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pentru reglarea glandulară (conţin fitohormoni) şi extern se poate pune compresă cu ceai pe sân. Ajută la diminuarea secreţiilor.
Soia (Soja hipoida) se pot consuma seminţe de soia cu orice mâncăruri, sau puse în diferite preparate culinare zilnic. Este indicat datorită faptului că poate ajuta la reglarea glandulară care este de multe ori vinovată de această afecţiune.
Sulfină (Melilotus albus) Se va face un ceai din 2 linguriţe de plantă înflorită mărunţită, pusă la 250 ml apă clocotită. Se vor ţine timp de 10 minute, după care se strecoară. Se vor bea 3 căni pe zi. Ajută la refacerea circulaţiei sângelui. Extern se pot pune comprese pe sân pentru 12 ore.
Vâsc (Vascum album) se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă rece şi se vor lăsa pentru 8 ore (de seara, până dimineaţa) în această apă, acoperit cu un tifon. Se strecoară apoi şi se consumă 2 ceaiuri pe zi. Este un remediu foarte renumit pentru refacerea circulaţiei sângelui.
Verbină (Verbina officinalis) se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi.
Zmeură Rubus idaeus) Se indică folosirea mugurilor strânşi primăvara devreme şi uscaţi. Se vor pune 2 linguriţe de muguri în 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Zmeur mugurii se culeg primăvara devreme şi se conservă zdrobiţi în miere naturală sau se usucă şi se folosesc ca pulbere (1 linguriţă de 4 ori pe zi).
Există la PlantExtrakt Cluj muguri de zmeur care se găsesc de vânzare ca extract, caz în care se va respecta indicaţia producătorului.
b) Se poate folosi tinctură gata preparată de PlantExtract Cluj care vă dă indicaţii în prospect cum se foloseşte.
În cazul durerilor de piept se pot consuma şi ceaiuri intern care vor putea să facă ca acest simptom să treacă. Se folosesc plantele de mai sus.
În acest caz va trebui însă să se renunţe la carne, grăsimi, prăjeli, tutun şi să se consume multe sucuri din legume şi fructe sau chiar apă distilată în locul apei normale. Aici va trebui să spunem cititorilor că în decursul vieţii se acumulează în vasele de sânge sau limfatice o serie de substanţe care fac ca circulaţia, prin acestea să se fie mult îngreunată din cauza că dimensiunea vaselor, prin care se face această circulaţie este mult diminuată datorită depunerilor. Apa distilată este unul dintre cele mai bune dizolvante ale acestora şi este foarte simplu de consumat mai ales dacă se va consuma ca apă de băut. Chiar dacă se pare la început că nu are gust, cu timpul vă veţi obişnui şi veţi vedea ce mari binefaceri poate face această apă, pentru a se schimba gustul şi pentru a fi şi mai utilă în acest caz apa aceasta distilată se va putea îmbogăţi cu rădăcină de pătrunjel şi de morcov. Se va rade pentru aceasta 200 g de rădăcină de morcov şi 100 g de rădăcină de pătrunjel, care va fi pus la 2 litri de apă distilată. Această apă va fi luată şi băută în locul apei obişnuite, o perioadă de cel puţin o lună de zile, consumându-se minimum un litru de astfel de apă pe zi.



Apa plată, minerală sau orice altă apă nu poate să facă ce face această apă deoarece cu această apă se pot dizolva toate aceste reziduuri din organism şi apoi să se elimine.
-Laptele care se obţine din boabe de soia este şi el foarte indicat în cazul afecţiunilor acestea pentru că conţine şi el foarte mulţi fitohormoni, se va putea lua tinctură care are cu certitudine aceşti hormoni însoţiţi de enzimele necesare asimilării lor de către organism. Acesta se poate foarte bine, să înlocuiască estrogenul sintetic care se administrează într-o serie de afecţiuni. Dar soia se poate consuma în foarte multe feluri şi tot ceea ce intră în organism şi este natural se asimilează mult mai uşor şi este acceptat de către organism.
· Se face ceai din: brusture (Arctium lapa), urzică moartă albă (Lamium album), gălbenele (Calendulla officinalis), şovârf (Trigonela foenum graecum). Se vor pune 2 linguriţe din amestec la 250 ml apă. Se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se vor bea 3 căni pe zi. Extern se poate pune compresă de mai multe ori pe zi tot cu acest ceai. Se poate să se aplice însă pe sâni şi cataplasme cu frunze de varză (Brasica oleracea), pătlagină (Plantago lanceolata) sau frunze de napi (Brasica napus).
Extern:
În cazul inflamaţiilor se va putea face cataplasmă cu plantele de mai sus sau cu:
Sulfina (Melilotus officinalis) este o altă plantă care poate fi utilă ea contribuind ca şi Castanul (Aesculus hippocastanus) la o mai bună circulaţie în locurile unde se aplică.
Din acestea se va putea face şi un unguent care se va face din plante mărunţite, care se vor pune în ulei sau untură şi se vor fierbe pentru 3 ore pe baie de abur după care se vor strecura. Cele care doresc să obţină un unguent va trebui ca după strecurare să adauge ceară de albine în funcţie de cât de tare se doreşte să fie acest unguent. Există la magazinele naturiste o serie întreagă de unguente care sunt indicate pentru această afecţiune. Trebuie doar să alegeţi în funcţie de preţ, sau de preferinţe, pur şi simplu. Nu ştiu ce anume unguente veţi găsi la dv. dar am convingerea că orice magazin de produse naturiste vă poate oferi o gamă întreagă de astfel de produse.
În cazurile în care există o infecţie se va opta pentru unul din următoarele preparate:
Când este vorba despre o inflamaţie este util de multe ori să se folosească tincturi care se vor face din plantele de mai sus. Cu acestea se va tampona zona afectată de 2-3 ori pe zi aşa cum este sau în diferite diluţii. Există în orice magazin de plante gata preparate, sau vi le puteţi prepara chiar dv. în casă.
Bine înţeles că dacă se va face un tratament atât intern cât şi extern, rezultatele vor fi mai rapide, decât în cazul unui singur tip de tratament.
Cataplasme cu argilă.
Miere cu răşină de brad – se topeşte apoi se amestecă cu mierea.
Excesul de foliculină.
În cazurile în care se doreşte scăderea cantităţii de foliculină din organism (mastoze, fibrom uterin, cancer de sân) cel mai rapid şi sigur tratament nu este un tratament sintetic aşa cum s-a spus până în prezent ci consumul polenului şi păsturii de albine.
Polenul are de 5 ori mai multe proteine decât carnea, are de asemenea 20 din cei 22 de aminoacizi necesari organismului, enzime, vitamine, minerale, zaharuri, hormoni, grăsimi, etc şi în plus contribuie ca un foarte concentrat aliment. Ajută la o mai bună asimilare a substanţelor minerale, este antianemic, întăritor, stimulent al activităţii nervoase, glandulare şi sexuale, pentru femei, util în excesul de foliculină, în boli tiroidiene şi pancreatice, ajută la creştere şi la refacerea organismului. Se poate da şi la copii. Are şi un spectru antibiotic foarte larg, se dă şi în cazurile de senescenţă cu rezultate foarte bune.
Cele care fac tratament contra cancerului şi li s-a umflat mâna este foarte bine să consume câte 2 luni o cură de polen, la fibroame uterine, mastoze diferite, îmbătrânire, boli pancreatice sau tiroidiene, boli hepatice şi renale sunt altă indicaţie utilă.
Are efect atât intern cât şi extern inclusiv la cicatrizarea rănilor.
Administrare.
Extern se aplică singur sau încorporat în diferite pomezi sau soluţii şi aplicat pe tegumente sau pe mucoase cu rol de cicatrizare, antibiotic şi ajută la vindecare producând cele mai mici cicatrici.
Intern- se poate lua după sfărâmarea echinei în care sunt învelite fiecare grăuncior de polen. Organismul nu are posibilitatea să dizolve echina şi dacă nu este sfărâmat grăunciorul de polen se elimină aşa cum a fost înghiţit fără să-şi facă efectul.
Este bine să fie ţinut în gură şi supt foarte mult timp pentru a se amesteca cu saliva pentru ca o enzimă (ptialina) să ajute la asimilare şi are acţiune mult mai mare biologică în acest caz. Se ia între 1-3 linguriţe de polen pe zi cu 15 minute înaintea meselor principale. Se face o cură de 4 săptămâni, după care se face obligatoriu o pauză de 7 zile şi se mai poate face încă o cură.
Păstura se poate lua direct din faguri consumând o dată câte 4-6 celule de fagure cu păstură. Se mestecă bine în gură şi se poate înghiţii cu ceară cu tot. Se poate lua cel mai bine cu miere, dar înainte trebuie sfărâmate grăuncioarele.
Contraindicaţii: diabet zaharat, bolnavii febrili, bolnavii alergici la acest produs, obezitate. De asemenea în virilism pilar (păr în exces), hiperfuncţii ale organismului, grăsime în exces în sânge. De asemenea este indicat să se folosească cât mai proaspăt recoltat.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment